april 2017

DIY Servantskap i Eik

På badet bygde vi et hjemmesnekra servantskap i eik. Vi brukte Eik glattkantlist fra Monter. Eik er et svært solid materiale - men samtidig også tungt å jobbe med! Vi brukte mange mange timer på å ferdigstille dette møbelet! Den flotte vasken er Norskprodusert av "Made by Nature" og blandebateriet er fra Tapwell. Det flotte speilet kjøpte vi hos Bolina på Stabæk - og monterte en ramme i bakkant der vi monterte en LED strip. Det gir speilet en litt svevende effekt. Knottene er fra Flisekompaniet. Under servantskapet monterte vi også en  LED strip på bevegelsessensor. Dette gjør at små jenter kan tusle barfott inn på badet nattsetid, og lyset vil gå på av seg selv uten at hun får flombelysning mist i fleisen. I denne oppskriften har vi etter beste evne forsøkt å forklare hvordan vi bygde møbelet! Tusen takk til alle dere som følger reisen vår - som kommenterer - deler - liker og ikke minst stemmer oss frem etter hver sending! Dere betyr verden for oss!
 

HovedbadetOg så var det bad nummer to! Nå har vi jo holdt på en liten stund ? men etter erfaringen fra badet nede må vi si at vi gruet oss ekstra mye til denne oppgaven! Å bygge bad på tre dager er virkelig en krevende øvelse ? og vi måtte stålsette oss for flere dager uten søvn! Det er så mange ulike elementer som må på plass ? og alt har lang tørketid! Her gjelder det virkelig å lage en god plan ? og å holde seg til den!

Badet vi bygde nede i episode  3 skulle fungere som vaskerom, grovbad og gjestetoalett. Badet oppe ønsket vi derimot at skulle være hovedbadet vårt! På et slikt bad var det flere ting som var viktige! Det skulle være et avslappende og behagelig bad å oppholde seg i ? så farger og  belysning måtte være riktig! Det må være funksjonelt ? så god oppbevaring måtte på plass! I tillegg ønsket vi litt spa preg ? så noen litt eksklusive detaljer måtte vi få klemt inn i budsjettet også!

Vi startet med å legge rupanel, Litexplater og membran! Dette er den største og viktigste jobben som gjøres på et bad! Her må man være nøyaktig slik at alt blir tett! Helt siden vi startet denne prosessen var det en ting som var sikkert ? vi ønsket hexagon fliser i et av rommene! Vi elsker det sekskantede formatet. Vi valgte å gå for en mørk gra 20 x20 cm flis fra Right Price Tiles på gulvet ? og hexagonfliser fra samme sted i tre ulike farger på to av veggene. Hovedvekten av flisene var i en mørk grå farge ? mens på endeveggen mot vinduet spedde vi i med en lysere grå variant samt en hvit variant for å skape spill.

Vi sleit skikkelig med fugingen denne gangen. Det tørket for fort! Aina ble lettere panisk da hun så at fugene ble sittende fast på hele flisa! Vi skrubbet og skrubbet ? og skrubbet litt til for å få det vekk! Etter hvert måtte Martin også steppe inn ? selv om han ikke helt forsto  alvoret før etterpå. Aina synes hun i grunn kan takke seg selv! Det er nemlig ganske typisk henne å bli lettere panisk og stresset ? og piper igrunn ganske ofte om ting som ikke går helt veien. Vi har et kjent norsk ordtak for dette ? ulv ulv! Vi måtte le av hele hendelsen i etterkant! Vi kan så levende se for oss der vi sto med fugemasse og vann over hele kroppen ? mens vi febrilsk forsøkte å få vekk fugemasse fra hele badet! Heldigvis gikk det bra til slutt!

Vegg og tak malte vi med våtromsmaling i fargen Bomull fra Jotun da denne var tilnærmet lik den hvite flisen ? slik at det føltes ut som en helhet! Fargen har en del varme i seg ? og det syntes vi egnet seg godt på et slik rom!
Denne oppgavens største prosjekt var det hjemmesnekrede servantskapet! Etter å flere uker ha jobbet med kryssfiner ? ville vi nå prøve noe annet! Eik ? et materiale vi liker svært godt ? er både solid og  tøfft å se på, og vi synes det passer godt til det litt mer eksklusive  uttrykket vi ønsket å skape i dette rommet. Dette bygde vi av brede glattkantlister vi limte og tvinget sammen, før vi skar til det som nå var blitt plater. Eik er en svært hard tresort ? og krever mye mer jobb enn mykere tresorter som for eksempel furu. Vi monterte delene sammen, og pusset med både grovt og fint papir i flere timer for et pent resultat. Vi avsluttet med 4 strøk våtromsolje for treverk for en god overflatebehandling! Vi har laget hjemmesnekra oppskrift! Om du vil lese mer om hvordan vi bygde dette ta en titt på neste inlegg her på bloggen!

Vi felte så ned en Norskdesignet betongvask fra Made by Nature. Denne fant vi på en boligmesse ? og falt pladask! Vi elsker den vasken ? og synes den både er elegant men samtidig litt røff! Helt perfekt for oss! I underkant av skapet monterte vi belysning ? en LED  list ? på bevegelsessensor. Her er tanken at den lille jenta vår kan tusle inn på badet nattestid for å tisse ? uten å måtte få flombelysning midt i fleisen! Belysningen gir en lun og lett belysning i rommet ? og skrur seg av når du forlater rommet. Som kronen på verket monterte vi sorte blandebatterier  både i dusjnisje og på servanten. Begge fra Tapwell. Det runde speilet kjøpte vi hos Bolina på Stabæk. Vi monterte en rund ramme i bakkant og også her monterte vi en LED strip. Dette gir en lun belysning rundt speilet ? og gir speilet en svevende effekt!

Toalettkassen bygde vi selv, og på toppen monterte vi en Glattkant i Eik ? for å matche servantskapet! Her satte vi frem masse levende lys og planter for å skape en deilig følelse av hverdagsluksus. Over toalettet hang vi også opp et bilde av vår kjære konge. I Norge har vi lang tradisjon for å henge opp bilde av de kongelige på utedo. Vi var litt redde for at dette skulle oppleves som en fornærmelse ? og gjorde litt Research før vi bestemte oss. Fra gammelt av tørket man seg med ukeblader og aviser ? men man kunne ikke bruke bildene fra kongefamilien, det var respektløst ? ergo hang man dem opp på veggen! God Norsk toalett historie med andre ord! Sånt synes vi er gøy!For oppbevaring av håndklær og andre baderomsartikler satt vi inn et apotekerskap med glassdører med litt industrielt preg fra IKEA. Dette fylte vi med kurver til småting og deilige håndklær fra KID Interiør. Alle andre småartikler bra KID interiør.Vi ble ganske fornøyd med badet ? på tross av at vi slet noe fryktelig denne gangen! Spesielt fornøyd ble vi med servantskapet! Av alle ting vi har bygget i dette prosjektet var dette det mest krevende av alle ? både på grunn av materialet ? men også fordi vi måtte lage "platene" selv! Vi la ned mange timer her ? og på tross for kritikk for at vi hadde brukt ufattelig mange skruer på innsiden sa vi oss fornøyd! Vi har laget et armert servantskap ? du klarer ikke å ødelegge det om du vil en gang! Men vi elsket hvordan uttrykket ble ? sammen med den kule betong vasken og det sorte blandebatteriet, og de fine skinnhåndtakene kjøpt hos Flisekompaniet som var en rest som lå igjen etter kjøkkenoppgaven.

Å vinne var en stor overraskelse i dag! Vi synes alle leverte svært gode og gjennomførte bad! I tillegg hadde vi slitt litt underveis ? og vi fikk kritikk for det armerte servantskapet! Så da dommerne røpet sin avgjørelse var vi både overrasket og overlykkelige! Det er spesielt stas å vinne et rom som er såpas teknisk krevende!
Og i denne oppgaven hadde vi det veldig gøy også! Vi fikk virkelig utfordret oss selv! Vi holdt på å dette av stolen i latterkrampe da Ole ? en av mange fantastiske mennesker i kulissene sa: Fint bad dere har fått ? men dere er ikke redde for at det skal flytte inn en haug med bier her da? Jo - nå er vi faktisk det ? det gikk ikke en dag uten at vi lo litt av den kommentaren! Vi vil benytte anledningen til å takke alle i hele produksjonen ? alle disse fantastiske menneskene som du ikke ser på Tv ? men som er bak kamera. Dere gjorde opplevelsen vår helt spesiell ☺ 

 

KryssfinerpalassetEtter å faktisk ha ferdigstilt hele første etasje i en fykende fei står nå de resterende rommene i andre etasje for tur. I denne oppgaven fikk vi frie tøyler til å velge hva vi ønsket at rommet skulle inneholde!
I mange mange år har vi drømt om et eget hobbyrom! Vi er en kreativ familie som liker små og store prosjekter. Male, sy, tegne, perle, skru og mekke til. Vi alle tre er mennesker som liker å skape noe! I huset vi leier i dag er det ikke noe ekstra plass - så dette rommet vekker til live de aller største drømmene i oss.
For oss er det flere ting som er viktig i et hobbyrom! Det må være god benkeplass - til alle mulige prosjekter. Det må kunne romme mange ulike maskiner, verktøy og utstyr - og alt må være lett tilgjengelig slik at man virkelig kan utfolde seg kreativt! Det må være rom for alt fra små perler og sytråd - til skrustikke og loddebolt.

I denne episoden gikk Aina hardt ut - og ville endelig mestre sparklingen! Sparkling er og blir det vanskeligste og mest tidkrevende vi gjorde i
dette prosjektet - og Sander ble liksom aldri helt fornøyd! Men her - i dette rommet - hadde Aina bestemt seg for at NÅ var tiden inne for å virkelig bli god på å sparkle! Uten å huske helt eksakt tror jeg vi endte med 5 strøk før vi sa oss fornøyde! Heldigvis var Sander fornøyd denne gangen! Og godt var det - ettersom Aina truet med å forlate seremonien om han ikke var fornøyd! Vi ler av det nå, og det var nok ment på tøys - men frustrasjon og følelsen når man står uke etter uke, uten søvn, og med dårlig mat er virkelig helt reell! Kameraene klarer aldri å fange det omfattende og utmattende arbeidet vi gikk igjennom!Vi valgte å utforme hobbyrommet hovedsakelig på den ene siden av rommet - mot vinduene, for best mulig belysning. Dette frigjør gulvplass slik at man har muligheten til å sette opp bukker eller avlastningsbord på den andre siden - og gjør at man får god tumleplass, eller en gjesteseng om behovet skulle melde seg! Vi delte inn den lange arbeidsbenken i flere soner. Tegne og male sone, sy og perle sone og til slutt mini verksted. Sonene skal være lett å endre underveis ettersom kreativiteten og interesser endrer seg.

Hele konstruksjonen lagde vi i kryssfiner. De av dere som har fulgt denne reisen vet at vi er over middels glad i dette materialet - og vi ble raskt omdøpt ?kryssfinerpalasset? av våre gode naboer! Vi lo godt av det det nye kallenavnet vårt - det er virkelig tatt på kornet! Vi har absolutt adoptert navnet! Vi liker dette materialet til mange ulike bruk - men spesielt her på et hobbyrom synes vi det egner seg veldig godt! Det er røft og solid og tåler mye - og har et uttrykk som appellerer til å jobbe kreativt.

Vi startet med veggplatene. Her ønsket vi å skape et fleksibelt oppbevaringssystem som kan endre seg i takt med behovet. Vi boret mange hull i platene før vi monterte dem - slik at man kan banke inn rundstokker. Meningen ar at man kan bruke rundstokkene som stativ for esker, hyller eller bare som knagger. Inspirasjonen for dette veggopphenget kommer fra verkstedskap som er bygget litt på samme måten - bare at vår variant er blåst opp i størrelse.

 Så bygde vi til benkeplaten i 29 mm kryssfiner fra Monter. Det er viktig at denne konstruksjonen tåler mye - ergo tykk og solid benkeplate. Understellet lagde vi i samme materiale. Vi lakket platen to strøk med interiørlakk, men burde nok hatt flere strøk for enda bedre finish! I enden av benken bygde vi et tilpasset skap med innfelt belysning i LED. Innmaten i skapet fikk vi tak i hos Jula. Her fikk Martin et etterlengtet miniverksted - og et sted til å gjøre av alt verktøy. Kronen på verket var loddebolt. Martin blir usedvanlig lykkelig for slike ting!
For enda mer oppbevaring kjøpte vi også et todelt verktøy skap på hjul i Rødt, også dette fra Jula. En av de vanskeligste valgene i dette rommet var veggfargen. Den måtte ikke være for mørk - her skal det jo jobbes. Den måtte ikke være for masete - den skal jo ikke
ta vekk fokuset fra det kreative arbeidet. I tillegg måtte den gå godt både til kryssfineren og til det røde skapet. Vi endte opp med en dus grå/grønn/blå farge vi synes passet godt!For ekstra god belysning hang vi opp to lamper fra IKEA over vinduet. I tillegg kjøpte vi en arbeidslampe fra Søstrene Grene. Arbeidsstolene kjøpte vi hos IKEA.
Mini Strykebrett fra IKEA, Små hobbyartikler fra Søstrene Grene. Skrivemaskinen fikk vi tak i på loppemarked - og ble Ainas favoritt artikkel!
Mannekengdukkene hadde vi med hjemmefra - til Martins store forargelse! Disse fikk Aina i konfirmasjonspresang av sine foreldre. Allerede da likte Aina å jobbe med hendene. Martin synes de dukkene alltid er i veien - så det var da enda godt at de fikk et nytt hjem på hobbyrommet!

Dette rommet handlet i mindre grad om utseende - og mer om funksjon. Vi ville skape et bruksrom - ikke et museum! Resten av prosjektet brukte vi dette rommet flittig hver eneste dag! Spesielt Martins miniverksted var veldig nyttig i den videre prosessen! Vi savner det rommet allerede - det ville virkelig vært en drøm å få muligheten til å eie noe sånt en gang!
I denne konkurransen var vi absolutt ikke sikre på seier! Dette var jo en åpen konkurranse - så her var mulighetene uendelige! Vi var fornøyde med rommet vi hadde skapt - men skjønner at akkurat dette rommet er et rom som er skapt av oss og for oss! Det er ikke sikkert at det appellerer til alle. Det var
for så vidt noe som var viktig for oss i hele denne prosessen - og noe vi hadde snakket om på forhånd. Vi skulle lage ting vi likte - og ikke la oss føye etter andres meninger uavhengig av hvilke konsekvenser det ville få! Derfor var vi veldig spente på om dommerne ville like det! Heldigvis falt det i smak - det var veldig gøy å vinne! Og enda bedre - Sander synes at sparklingen nesten var perfekt! Det var nesten som en seier i seg selv etter Ainas mening! Til syvende og sist har dommernes avgjørelse ingenting å si - det er du der hjemme som avgjør hvem som vinner til slutt!


 

D.I.Y Kjøkken benkeskap

 

KjøkkenOg da var det kjøkkenet som sto for tur!

For oss er kjøkkenet det rommet i huset som blir mest brukt! Det er her leksebøkene ligger slengt utover bordet, og der man øver til gloseprøve. Det er her en rask kaffekopp blir rasket med i siste liten en mandags morgen. Det er her man står over grytene i timesvis i hyggelig lag, mens noen skravler og nyter et godt glass vin. Det er på kjøkkenet brødskiver med servelat blir smurt - og det er her den gode samtalen og løsning på alle verdens problemer blir til i sene nattetimer. Det er her man spiller Yatzi og Alias og ler så man detter av stolen. Det er her Martin hver eneste søndag lager egg og bacon - hver gang spesialisert og perfeksjonert før han roper de morragretne jentene sine ned! Det er her pinnekjøttet lukter så nydelig en julemorgen - og det er her årets julabakst tar form! Kjøkkenet er i vår verden et allrom som skal ha mange funkskjoner! Det skal være praktisk men ikke minst sosialt! Det er en av grunnene til at vi valgte å ha spiseplassen inne på kjøkkenet - det er slik vi trives best!Vi vant gratis kjøkkenmontering i sist romkonkurranse - for en fantastisk mulighet! I hele HUSET prosjektet strebet vi etter å rekke mest mulig på tiden tildelt! Og det er absolutt en svært vanskelig balansegang! Vi ønsket å bygge mye selv - og virkelig teste våre egne grenser - og det å få kjøkkenet montert gjorde det mulig å få tid til å skape mange egenproduserte møbler! Av alle rommene vi skapte var kanskje kjøkkenet der vi fikk utfoldet oss mest!

Vi gikk for et sort kjøkken med trestuktur fra Aubo med supertynn matt sort laminatplate. Hvitevarene kjøpte vi hos Elkjøp. Vi flisla veggen over kjøkkenbenken. Vasken er nedfellt i fagen antrasitt og messing blandebateriet er fra Tapwell. Metroflisene er fra Megaflis - og vi gikk for en mørk fug i fargen Antrasitt for å bryte flaten litt.

De åpne overskapene  bygde vi selv av kryssfiner 16 mm. Vi freste inn spor både i underkant og overkant av bunnplata og felte inn en ledstrips for god belysning både inni hylla, men også som belysning over benkeplata.Ventilatorhetta bygde vi selv. Vi hadde sett en ventilatorhette vi likte så godt - men som var alt for dyr. Da bestemte vi oss for at det måtte finnes en mulighet for å gjøre dette både billigere og tøffere. Vi fikk god hjelp av en blikkenslager på Dal til å bøye til en messingplate og forbore to hull i toppen for feste. Så bygde vi til et reisverk av lekter i treverk der vi felte inn en innbyggingsventilator fra Elkjøp. Bunnen skar vi til i MDF som vi malte. 

På motsatt side av rommet ønsket vi spiseplass. For å likevel maksimere lagringskapasiteten i rommet valgte vi å bygge et kombinert skap og benkekonstruksjon. Denne bygde vi av 19 mm MDF plater vi malte i samme farge som taket - Dempet Sort fra Jotun. Som skapdør brukte vi en ekstra utfoingsplate fra kjøkkenet som ble til overs. Som håndtak brukte vi en behandlet glattkantlist i furu - samme som vi brukte til spileveggen. Som puter til benken brukte vi to babymadrasser fra IKEA som vi trakk med vanlige babylaken. Praktisk da det lett blir mye gris i en kjøkkensofa - og man lett kan slenge i vaskemaskinen! Putene er fra KID inetriør og IKEA. Lightboxen hadde vi med hjemmefra som en av 5 ting. Vi synes det var litt ekstra morsomt at budskapet er det samme vi hele tiden får kritikk for - vi er glad i alt for mange elementer! Ordentlig maksimalister er vi - her får vi ta selvkritikk!
Også på kjøkkenet ønsket vi en spilevegg. Vi digger spiler og ble veldig fornøyd på soverommet. Vi er også veldig glad i Steven Spielberg. På et kjøkken er det viktig med vaskbare materialer - så her gikk vi for en behandlet variant i Furu fra Monter. Vi brukte bredden av en tommestokk som mellomrom mellom spilene etter tips fra Alex fra Monter - hva skulle man gjort uten veiledning og tips fra fagfolk? Genialt!

De er kanskje ikke så synlige på TV - men i taket lagde vi til to hjemmesnekrede Utenpåliggende downlightskasser. Vi hadde sett flere vi likte - men de er fryktelig dyre! Derfor laget vi til to kasser i tynn MDF som vi malte før vi felte inn normale downlights! Elektrikeren koblet selvfølgelig til forskriftsmessig!Bordet kjøpte vi på Jysk og stolene er fra IKEA. Vi fikk kritikk for at stolene ikke kunne skyves under bordet - og det er vi helt enig i at er litt håpløst! Bommert - her burde vi valgt noen andre stoler! Glass og porselen er fra Gastronaut, bestikk fra Søstrene Grene. Potteplanter, kjøkkenutsyr og kopphåndduker er fra IKEA.

Vi var egentlig ganske fornøyd med kjøkkenet. For oss var det viktig at stua og kjøkkenet med trapegang skulle fungere som en enhet! Ikke mist var det ufattelig digg å endelig få kjøkken på plass. Frem til nå hadde vi levd på mat laget i enten vannkoker eller mikro! Fy søren så mye man savner å ha ordentlig kjøleskap og ovn når man ikke har det! Det første vi gjorde da konkurransen var ferdig var å sette på en Grandiosa! Grandiosa har aldri smakt så godt!Det er klart vi var spente på dommernes avgjørelse også i dag! Det kribler like godt i magen hver eneste gang! Men i dag ble vi nesten mer glad for at Malin og Thomas vant enn om vi hadde vunnet selv! Fy søren for et fint kjøkken de hadde skapt! I tilleg føler vi at alle fortjener den boosten det er å vinne. Det gir motivasjon og viljestyrke - og det fortjener alle som er med i denne prosessen! Vi er fire ulike par - men alle her står på! Alle jobber beinhardt! Gratulerer med dagens velfortjente seier Malin og Thomas!Innvie er kjøkken må ma jo - for en fin gjeng! Taco for alle penga!

Vi gleder oss allerede til neste uke !

Aina & Martin

 

 

 

 

 

 

 

D.I.Y TV - Møbel 

Helt korka 

Endelig sto stua for tur! Stua er absolutt en av de aller viktigste rommene i et hus etter vår mening. For oss er det flere ting som er viktig i en stue; den må ha rom for avslapning og tv titting ? et sted der den lille familien vår kan slå seg til ro en fredags kveld med popkorn og tv programmer som Huset på TV2. For det andre har vi lenge drømt om ? og savner der vi bor nå ? en arbeidssone der det er plass til PC og tegnesaker. Vi er en familie som liker å pusle med små kreative prosjekter som å tegne, skrive eller male sammen! I tillegg har vi alltid savnet et sted i huset der man kan få unna regninger ? henge opp viktige papirer og jobbe litt på kveldstid ? uten at  man trenger å sette seg i et lukket rom vekk fra det sosiale. Vi er en familie som trives sammen og vi drømte om en arbeidsplass med rom for alle sammen samtidig!

Etter to tap bak oss, og med ferdigbygget trapp, bestemte vi oss for å trappe opp! Stua er viktig for oss ? så her ville vi legge både penger og innsats!

 

Etter å ha plateslått veggene og lagt gulv valgte vi å få hjelp til sparklingen av taket av Martin i Byggservice Martin. Det er en fryktelig  stor flate ? og vi så at jobben ville gå på bekostning av hva vi ville rekke å få til av andre løsninger! I tillegg hadde vi tatt med oss lærdom fra baderomskonkurransen ? noen ganger kan det være lurt å få litt hjelp!

 

Detalj Stue.jpg

 

Fondveggen bak TV- en lot vi være i samme materiale som veggen i trappegangen ? svartmalte OSB plater i fargen dempet sort fra jotun. Samme farge lot vi gå utover i taket. Vi var usikre på om vi skulle tørre å male taket sort. Det er jo ikke akkurat den mest vanlige takfargen ? men vi liker det litt røffe og mørke utrykket. I tillegg føler vi at det skaper en ganske lun atmosfære i rommet ? og det var viktig for oss. Endeveggen mot vinduet lot vi være i en langt lysere farge ? Kalkgrå fra Jotun for å skape illusjonen av enda større lysinngang. Gulvet er laminat fra Monter XXL Hvitpigmentert Eik ? fint og slitesterkt.

Veggen bak skrivebordet hadde vi virkelig drømt om. En megastor korktavle! Vi møtte Ingvar fra Wall-IT på boligmesse og falt pladask for korkmaterialene han fører! Så utrolig mye kult å velge i!!!! Korkveggen kom i plater som var enkle å montere med korklim! Praktisk er det også ? her kan man henge opp alt av ideer, tegninger og lapper uten å være redd for å lage hull i veggen! En enorm kreativ vegg som ble en av våre personlige favoritter i huset. I tillegg følte vi at den varme fargen til korken gav en fin varm glød til rommet!Pulten bygde vi av kryssfiner i furu. Av de tidligere romkonkuransene hadde vi lært at tykkelse og stabilitet er viktig ? så da vi gikk i gang med dette hellimte vi to plater sammen for dobbel tykkelse. Vi lot dette tørke under vekten fra 20 gipsplater vi hadde liggende til senere i prosjektet. Så skar vi til og lagde støttepilarer. I tillegg hacket vi en IKEA kjøkken skuffeseksjon til å bli et funksjonelt printer-møbel med åpning fra topplaten ? slik at scanneren er lett tilgjengelig. Hjemme hos oss er alltid printeren i veien! Stolene kjøpte vi på loppemarked, men trakk om putene i et sort stoff fra IKEA. Skrivebordslampen er fra IKEA og de små bøkene og pyntegjenstandene på pulten er fra Søstrene Grene!

 

R-lampen over pulten hadde vi med oss hjemmefra. Denne lagde Martin i gave til Aina da hun fylte 25 år. Både sveiser og blikkenslager var med på laget. R-en symboliserer vårt felles etternavn ? Røseth ? og fungerer nesten som et slags våpenskjold hjemme hos oss. Jeg elsker den R-en, sier Aina ? det var den aller viktigste tingen vi hadde med hjemmefra ? så det var klart den skulle få hedersplass i stua!

 

IMG_7033.JPG

 

TV benken lagde vi også av kryssfiner. Her kappet vi til plater og tredde gummistrikk fra en båtbutikk for å både skjerme men likevel la det være åpent nok for god lydgjennomgang. Om du ernyskjerrig på hvordan vi bygde denne - sjekk ut neste blogginlegg!

 

Martin fikk nemlig viljen sin denne episoden ? alt for dyre høyttalere og TV. God lyd er viktig for Martin, og da disse kom på plass en gang midt på natta danset vi og sang og hadde det fryktelig morsomt! Resten av prosjektet kjørte høyttalerne på full guffe til alle døgnets tider. Samsung TV og Sonos høytalere fra Elkjøp. Over benken hang vi opp to bilder fra da vi giftet oss ? og et bilde av vår lille brudepike!

 


Bildetekst: Gode høytalere og tv fortjener et fint møbel. Vi lagde vårt selv av kryssfiner og gummistrikk.

 

For å skille arbeids sone og TV sone fra hverandre lagde vi en tauvegg. Tauverket er ordentlig seil tau fra Maritim ? som vi synes passer oss godt da vi er skikkelig båtmennesker! De grønne gasslampene som henger på hver side av sofaen er fra Normann Copenhagen og gir assosiasjoner til gamle glassblåser som var vanlig i garnfangst før i tiden.

 Stuen fylte vi med møbler vi virkelig har drømt om å kjøpe! Det er ingen av oss som vanligvis går helt bananas på shopping ? og dyre designmøbler er ikke noe vi vanligvis kjøper. Vi var mye mer opptatt av budsjettet enn det som kommer frem på tv. Vi satte opp budsjett for hvert enkelt rom ? og førte nitidige skjemaer i exel for å holde oversikt. Til nå hadde vi brukt langt mindre enn det vi hadde budsjettert med ? så vi følte tiden var moden for å virkelig kline til litt! Når senere i livet har man muligheten til å kjøpe akkurat det man liker best ? ordentlig moro var det! Designstol i brunt skinn fra ASK interiør i Asker, flott sofa fra Bohus, puff fra Verket interiør. Flowerpot lamp ? Ainas store favorittklassiker fikk plass på TV ? møbelet. Salongbordene er fra IKEA, mens pynteputene og teppet er fra Kid Interiør og Verket Interiør. Den stående lampen over stolen kjøpte vi hos Møbelringen. Planter og potteskjulere fra Plantasjen. Gardiner fra KID Interiør.


 

 

Det kriblet i magen da dommerne skulle gi sin dom denne gangen. Vi følte selv at vi hadde laget et rom som virkelig representerer oss ? og er et de rommene vi selv er mest glade i i hele huset. Men vi hadde også sjanset litt! Sort tak ? korkvegg ? litt snodige møbler. Vi elsker det ? men ville de gjøre det samme?

Vi synes alle parene har fantastisk fine stuer ? på hver sin unike måte. Det er det som er så gøy med denne prosessen. Vi stiller alle med det samme utgangspunktet ? og så blir det så mange forskjellige fantastiske løsninger!

 

Litt velbegrunnet kritikk fikk vi ? og så utrolig flaut at lampettledningsskinnen hadde falt ned fra taket! Vi limte den fast grundigere da vi kom inn igjen! Men fy så glade vi ble da vi vant! Jippi - For en god følelse!

Det gav motivasjon og ståpåvilje! Og premien som innebar gratis kjøkkenmontering gjorde at vi virkelig kunne fokusere på masse spennende nye prosjekter på kjøkkenet! Følg med neste uke!

<3 Aina & Martin

 

 


 

 

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits