Annet

D.I.Y Kinosofa

 

Loftstue - og siste rom 

Aller aller siste rom fullført! Det er både med sorg og glede.

Vi gleder oss over å endelig få reise tilbake til den lille jenta vår - som tappert har latt oss være borte så lenge! Av alle er det kanskje hun som har måttet ofret mest - og det kan vi ikke annet enn å takke henne for! For en fantastisk fin jente vi har - tøff, tålmodig, raus og forståelsesfull! Savnet har vært enormt - og det å endelig få reise hjem til henne føltes veldig riktig! Å ha fått være med på denne reisen har likevel vært noe av det aller mest spennende vi har opplevd! Adjektivene hoper seg opp! Lærerikt, gøy, spennende, utfordrende, slitsomt, kreativt! Det å få muligheten til å skape noe man selv definerer som sitt eget drømmehus har vært en av våre livs største opplevelser. Vi sitter og ser tilbake på reisen flere nyanser blekere, med dype mørke ringer under øya, til sammen 13 kilo lettere, med litt større biceps, og med kunnskap om oppussing vi alltid vil ha med oss videre!

 

Vi sier ikke at reisen har vært lett. Før vi gikk i gang med dette prosjektet hadde vi aldri bygd et møbel, vi hadde så godt som aldri jobbet med gips og sparkling er en helt egen historie!

Vi har lært å flislegge, legge membran, gjære kanter, bygge hjemmesnekret ventilator og lage plassbygde møbler. Aina har etterhvert forstått at det faktisk finnes noe som heter halve millimeter. Men å pusse opp er så mye mer enn det å bygge. Det handler om samarbeid, om budsjettering og om god planlegging. For selv om vi har diskutert en gang i blandt, brukte alt for mye penger på stua og nesten ikke kom i mål flere ganger - så kom vi gjennom. Vi er fremdeles gift, og om mulig har vi lært enda mer om hverandre. Vi rakk hver eneste dommeravgjørelse, om mulig med knapp margin. Og vi holdt budsjettet, og vel så det.

 

Vi satt faktisk igjen med 50.000 kr som vi opplevde som overflødig å legge i huset. Da vi satte i gang med prosessen hadde vi satt opp budsjett rom for rom - og dette holdt vi oss til. Vi vant mange rom konkurranser - men dette forventet vi jo ikke. Derfor fylte kontoen seg opp selv om vi forholdt oss til det orginale budsjettet! Hovedårsaken til at vi brukte lite penger er at vi ikke leide inn noe særlig håndtverkertjenester og at vi brukte gips fremfor ferdigmalte vegger, såkalte ?walls to paint? plater. Mot slutten bestemte vi oss for at det ville være unødvendig å ?kjøpe bare for å kjøpe? - sløseri er noe vi ikke liker. Derfor valgte vi å kjøpe verktøy for de siste pengene - og ganske mye av det! Det betyr også at vi ikke har brukt noe mer enn de andre deltakerne på å pusse opp huset! Det er en god følelse å vite at vi alle stiller på lik linje!


Etter at vi kom hjem fra Mogreina ble ikke byggegleden noe mindre. Faktisk er vi blitt så inspirert at vi har kommet i kontakt med ByVerkstedet i Oslo! Dette er en veldedig organisasjon for alle, med spesielt fokus på barn og unge! . Midt i byen ligger det altså et verksted som er åpent for alle. Et sted der man kan møtes, jobbe kreativt og få hjelp til å lære seg håndtverk - og det helt gratis! Fremover skal de også gå igang med en utlånsordning på verktøy gjennom Biblioteket. Her kan man altså låne verktøy gratis ved hjelp av bibliotekkortet sitt! For et fantastisk sted! Sånt blir vi inspirert av! Hvis vi er så uendelig heldige at vi vinner huset ønsker vi derfor å donere bort verktøyet vi kjøpte i siste episode til denne organisasjonen! Lenge leve byggeglede! Om vi er så heldige er det mange som ville få føle på den mestringsgleden det faktisk er å jobbe med hendene! Bygging for alle! 

På loftstua fikk vi kun et døgn. Altså - 1 døgn! Vi har sagt det før - men sier det igjen; dette er galskap! Det var bare å brette opp ermene!

 

Etter at Aina fikk størsteparten av hobbyrommet - var det nå Martins tur til å kose seg litt! Vi bestemte oss derfor raskt for at dette skulle bli Kinorom! I tillegg skal rommet fungere som loftstue og lekerom når Mathilde har gjester da rommet ligger vegg i vegg med det som i drømmene våre kan bli hennes barnerom. Sist men ikke minst måtte rommet også kunne fungere som gjesterom - gjerne til mange om gangen! Det finnes ikke noe hyggeligere enn huset fullt av gjester!

 

 

Veggene kledde vi med gips som i resten av huset. Disse malte og sparklet vi før vi malte både vegger og tak i fargen Oslo fra Jotun - en av våre absolutte favorittfarger! Gulvet er samme sorten som resten av huset - Opus XXL hvitpigmentert Eik. Som lister brukte vi restene av spileveggen på kjøkkenet - ferdig behandlede glattkantlister i furu! Som belysningsløsning brukte vi også glattkant rester vi foret ut ca 10 cm fra veggen opp mot taket. I bakkant la vi inn en LED strip fra ILS.

 

Martin fikk endelig høyttalere, lerret og prosjektor - en sann guttedrøm som går i oppfyllelse! De dråpeformede høyttalerne kjøpte vi hos Hifi Klubben. Lerret og prosjektor hos Elkjøp.

 

 

 

Sofakonstruksjonen var dagens store prosjekt! Vi ønsket å skape kinoatmosfære med seterader i to høyder. Det skulle virkelig være digg å slenge seg ned i denne sofaen. Helst så digg at man kunne tenke seg å bli der en hel kveld! Vi ville at disse to nivåforskjellene skulle kunne glis under hverandre slik at man kan frigjøre gulvplass for lek og morro. I tillegg ønsket vi oss god overnattingsplass. Derfor lagde vi rett og slett sofaen ut av to rammemadrasser fra Jysk! Madrassene kledde vi selv i grått møbelstoff i ull fra Stoff og Stil.

 

De fine Rosa putene i bakkant fant vi hos Skeidar. Disse tilhører egentlig en utstllingssofa fra BoConsept de hadde liggende - og vi var så heldige å få kjøpe putene løst! Jippi!

Den flotte stolen er også fra BoConsept og minner oss om klassiske regissørstoler - det synes vi passet godt inn. Lampen over stolen, bordet, sjenken og smågjennstander er også fra Skeidar. Gardiner fra Kid Interiør

  

Som kronen på verket tegnet Aina 6 Star Wars inspirerte tegninger. Ikke bare passer de inn på et kinorom - Star Wars er Martin og Mathildes store favorittfilmer! Vi er sånne som kler oss ut og går på premiere når filmene slippes - og hjemme hos oss går det i Star Wars sitater. Tegningene var ment som en gave fra Aina til Martin - som en avslutning på et stort eventyr. Fy søren så stolte vi er av hverandre for at vi holdt ut! For at vi gjennomførte og for at vi overlevde sammen. Klarer vi dette som par føler vi at vi kan klare alt!

 

 

Den følelsen gav seg ganske kjapt. For det er virkelig nå det gjelder! I dag er det bare en uke til finale. Det enkle ville være å si at vi gledet oss. Og det gjør vi jo. Men samtidig er uvissheten, spenningen, og følelsen av total mangel på kontroll sterkt tilstede! Vi har ofret et år av livet vårt på dette - blod, svette, tårer! Alt for drømmen om et eget hjem. I dag leier vi bolig og det å kunne gi datteren vår tryggheten i det å eie egen bolig er grunnen til at vi meldte oss på dette programmet! Vi håper inderlig at du der hjemme har sett vår kamp. At vi har prøvd og feilet, at vi har gitt alt vi har! Vi håper du har likt det du har sett - og at du neste uke tar frem telefonen og stemmer på oss. Det ville bety hele verden for oss to, den lille jenta vår og ikke minst katten vår Kompis.

  

 

 

 

10 ting vi lærte 

Veranda

 Et godt uteområde har alltid vært viktig for oss! Et sted man kan trekke ut på solfylte sommerdager - der man kan invitere til hyggelig og sosialt lag utover sene nattetimer. Der det kan ryke godt av grillen, og der man kan gro urter og solmodne tomater på ranker. Det er her stjerneskuddene tennes nyttårsaften og kanskje et sted man en dag skal feire konfirmasjon.
Dette er virkelig en av de store plussene med denne husmodellen fra Norgeshus - den har en raus og romslig veranda i 2 etasje - usjenert fra naboene gjemt mellom husene!

Det var riktignok i slutten av oktober at vi gikk i gang med oppgaven. Det var hustrig, 2 plussgrader og regn. Det var i det hele tatt ikke mye som minnet om de deilige soldagene vi ønsket å skape verandaen for. I tillegg fikk vi kun en dag på oppgaven - og det var virkelig i korteste laget selv for 4 par som etterhvert begynner å bli ganske drevne.

For oss var det flere elementer som var viktige å få på plass! Vi ville veldig gjerne få til en god sosial sone - med plass til langbord for mange gjester. I tillegg har Aina drømt om en liten urtehage der hun og Mathilde kan bli skittene på fingrene og gro de lekreste matplanter. Både gulrot, chili, urter og tomater står på ønskelisten. Og så ville vi gjerne få til et område for soling. Et sted der man virkelig kan slappe av og nyte stillheten, en god bok og forfriskende drinker. Sist men ikke minst ønsker vi å kunne lage mat ute - og den aller største investeringen vi tok for oss i denne episoden var en skikkelig flott pelletsgrill!

Vi startet med å kappe til terrassebordene. Dette var lettere sagt enn gjort! Alle 4 parene delte nemlig på en kapp og gjærsag - og med så mange planker til kapping for alle fire parene foreslo vi en god norskinspirert dugnad! Den fortonet seg slik: Martin tok første økt første kvelden og kappet planker til alle - mens en annen var håndlanger. Alle sto på hver sin veranda og ropte hvilken lengde de trengte og så rullerte vi alle på å sage - hente planker og skru.Som par er vi veldig fan av konseptet dugnad! Alle bidrar og alle blir ferdige. Det er en super løsning - og vi tenkte det ville komme alle til gode! Det fungerte iallefall greit en stund - men etterhvert så vi at selv med kappedugnad  gikk det for tregt. Så mens Linn og Aina var i butikken tok de med en til sag som alle kunne bruke! Og alle kom i mål med kappingen til slutt!

Sakte men sikkert går det mot en avslutning på eventyret vårt. Etter terrassen gjenstår det kun en romkonkurranse før finalen. En ting som ikke kommer særlig godt frem på TV er budsjettet. Vi startet ut med 500.000 kr. Ja - det er veldig mye penger! Men når man skal pusse opp et helt hus innvendig er det viktig å holde tunga rett i munnen. På forhånd hadde vi satt opp budsjett rom for rom. På teknisk krevende rom som kjøkken og bad hadde vi satt av mye, og til mindre teknisk krevende rom satte vi av mindre. Underveis førte vi alle summer opp i exel for god oversikt. Vi var også heldige å vinne mange rom konkurranser som spedde på budsjettet. Dette hadde vi ikke forventet! En del av oss ønsket å forholde oss til de 500.000 kr vi var tildelt på forhånd - det er jo ingen vits i å sløse unødvendig! Som et grunnprinsipp ønsket vi ikke å bruke penger på håndverkere. Vi ville bruke anledningen til å lære mye selv - og ønsket ikke å se på at andre jobbet. I tillegg følte vi at vi aldri inngikk kompromisser på ting vi ønsket oss. Vi har rett og slett bygd drømmehuset vårt. Og hvis vi sitter igjen med noe penger til slutt har vi en plan for disse som vil komme frem i neste episode.

Det å vinne mange rom konkurranser har vært veldig gøy - men samtidig følte vi på frustrasjon fra de andre deltakerne! Alle fire parene jobbet hardt hver eneste dag gjennom hele prosjektet - og det å vinne gav noen ganger litt bismak. Selvfølgelig er det gøy - men samtidig unnet vi alle å få den gode følelsen av å vinne! Når alt kommer til alt er det jo ikke dommernes avgjørelse som avgjør hvem som vinner - det er dere der hjemme. Så om vi vant eller ikke på tv har det ingen verdens ting å si.

Vi begynte med å legge trykkimpregnert 2?2 (to tomm to) på langs av verandaen med 60 cm mellomrom til senter. Deretter merket vi en strekk på hver meter av disse plankene - på den måten er det hele tiden lett å følge med på at man ikke kommer skjevt ut. Vi prøvde så godt vi kunne og ha kappene på plankene mest mulig tilfeldig og prøvde å ha skjøter med minimum 3 bords mellomrom. Vi liker godt at det ikke er noe mønster i skjøtene :) Da vi jobbet med ganske fuktige materialer la vi bordene dønn inntil hverandre da de kommer til å krympe og deretter etterlate seg små glipper. Av og til så vi at det ble små skjevheter. Dette rettet vi ut ved å måle til metersmerker, og brukte bredden av en tommestokk mellom bordene for å utligne forskjellene litt etter litt.

Da vi kom til endene brukte vi Feinsag for å skjære til rundt stolpene til gelenderet. Vi skar så til et bord på langs som vi brukte til å dekke til på sidene utenfor gelenderet.
Å legge terrassebordene tok lang tid. Selv om vi til slutt hadde fått 2 sager og dugnadsånden blomstret på Mogreina tar dette tid. Det var derfor liten tid til andre prosjekter. Vi tenkte likevel å prøve oss på et par mindre og lettvinte løsninger da det var svært vanskelig å kjøpe utemøblement på denne tiden av året. Bordet lagde vi av ferdig behandlet kryssfiner for utebruk og 2 bukker. Vi skjøtet 2 plater sammen og fikk dermed et bord med plass til 8. Stolene var vi kjempeheldige med! Disse var egentlig ment for innebruk, men da de kun var laget av plast funker det utmerket ute også! De var utstillingsmodeller fra Bohus som vi fikk til en rimelig penge.Blomsterkassene lagde vi ved hjelp av europaller, pallekasser, litt plast og jord. Deretter var det bare og stable de opp, og plante plantene. Vi valgte å gjøre dette litt midt på for å lage litt forskjellige soner mellom spiseplass og sole plass. Soldekket ble innredet med 2 solstoler som var veldig gode! Her er det bare å lene seg tilbake med en Pina colada, mens Martin fyrer i verdens råeste Traeger grill! Dette var selve kronen på verket! En slik pellets drevet grill har vi virkelig siklet på - og selv Claus ble vill i blikket da han så den nyervervede godsaken! Her kan vi virkelig se for oss lange gode sommerkvelder med deilig mat og drikke!

I dag følte vi at det å vinne var noe ufortjent. Rent byggteknisk hadde jo alle parene gjort identisk jobb - og det like godt. Og innredningen bar preg av hva hagebutikken hadde liggende på restlager etter sommersesongen. Å bygge på bare en dag begrenser de kreative tøylene mer enn det vi likte. Nå lader vi batteriene til neste episode - den aller siste av sitt slag, mens sommerfugler og alle slags krypdyr tar lange turer rundt omkring i magen i påvente av den store finaledagen 24 mai. De nervene og spenningen vi føler på nå er nesten helt uutholdelig!


 

 

BarneromEndelig var det barnerommet som sto for tur! Og da var det bare tre ned i rekkene - og la noen andre få være designer - nemlig vår helt egne Mathilde!

Den lille jenta vår som da var 7 år, men som nå er fyllt 8 år, er en utrolig sprudlende og blid jente. Hun er av typen som alltid kommer hjem med hull i buksa og skitt under neglene! Hun klatrer til de ytterste grenene - og kjører fortest på ski i hele familien. Mathilde er veldig sosial - og elsker at det skjer noe HELE tiden! Og så er hun snill! Alltid raus mot dem rundt seg. Omsorgsfull og kjærlig! Og så har hun akurat like god/teit humor som Martin! De kan sitte å fnise i sofaen en hel kveld! Hun er rett og slett Awesome!

Å være borte fra det kjæreste vi har var det aller aller vanskeligste vi gjorde i hele denne prosessen! Å forlate henne - riktig nok i trygge armer hos super Mommo og Moffa - var en tung og vanskelig avgjørelse å ta! Men samtidig følte vi at vi gjorde det nettop for henne! Vi fkk barn relativt tidlig i livet - bare 19 år gamle. Martin var lærlig og Aina gikk på vidregående. Sammen gikk vi fra å være tenåringer til å måtte ta et enormt ansvar! Å få Mathilde er det aller aller beste som har skjedd oss - hun har banet vei for det livet vi lever i dag - et liv vi virkelig verdsetter. Hun har fått oss til å ha fokus - og å jobbe mot de viktige tingene i livet! Samtidig er det å få barn tidlig i livet krevende på mange områder. Ikke var vi ferdige med utdannelse - jobb hadde vi ikke - og det tar tid å bygge de økonomiske rammene en familie krever! Vi synes vi har jobbet hardt - og at vi har klart å skape gode trygge familierammer - men et eget hjem, det har vi ikke fått til riktig enda! I dag leier vi bolig. Vi har så lyst til å gi henne muligheten for et helt eget hjem. Et sted der vi som familie kan skape minner  og kanskje en dag bli enda flere? Vi følte at dette var en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss - eller henne! Vi savnet henne sårt hver eneste dag - og det å skape et barnerom gjorde ikke savnet mindre!

Å skape et barnerom man ikke vet om man får beholde er krevende! Vi kan ikke love henne at det en dag blir hennes - og det var vi også veldig opptatt av å formidle til henne. I stedet for å si at «hva vil du har på ditt rom» spurte vi heller om hva som er viktig i et barnrom. Mathilde har vært vår største fan - og drømmer selvfølgelig om å vinne hun også - men vi har gjordt det tydelig at dette foreløpig kun er en drøm. Det er en finfin balanse dette her - men det var klart hun skulle bli hørt når dette rommet skulle bygges! Her er det ikke vi eller våre tanker som teller - det er hennes!

Vi ringte Mathilde for å høre hva som var viktig i et barnerom - og det var klar tale:

Ribbevegg
Mulighet for å skate på gulvet
En lun lesekrok
Ett sted å tegne
Ett sted å trene
Stigespill i stor skala
Farger i sort, rosa og lyst treverk

I tillegg synes vi at det er viktig med god oppbevaring og rom for overnattingsgjester.
Her var det virkelig nok å ta tak i!

Vi startet med å kle veggene og sparkle taket. Da Mathilde ønsket ett rom man kan være aktiv i og samtidig ønsket innslag av treverk valgte vi i dette rommet å legge laminat gulv som fortsatte opp den ene veggen og deretter ut i taket. Dette var en utfordrende måte å kle vegg og tak med da laminat er noe som er beregnet å legge på gulv. Vi vatret først det nederste bordet på veggen for å få en rett linje å jobbe etter og la striper med tec7 bak bordene før vi skjøt dem fast med dykkert i fjæren slik at det hadde hold inntill det tørket. Det var en utfordrende oppgave som til slutte gjorde at Martin gikk på veggen? De to andre veggene malte vi i en rosa farge som heter Deco Pink fra Jothun, vi syntes denne gikk godt med den hvitpigmenterte eike fargen laminaten hadde, samtidig som den spilte godt med Dempet Sort som flere av de andre elemtene i rommet skulle være.


Martin går på veggen!
Sengen ville vi bygge selv. Da vi allerede hadde kledd gulv, vegger og tak i eikelaminat ville vi bygge denne ut av MDF som vi deretter malte i fargen dempet sort. Mathilde ville ha en kosekrok som hun kan lese og slappe av i - som også fungerer bra for overnattingsgjester. Derfor falt valget på en køyeseng. Her valgte vi å bygge siden av den nederste sengen som gikk ut mot rommet litt smalere og heller støtte den opp på midten slik at man fikk mulighet for lagring under. Den nedre sengen valgte vi å innrede som en sofa med bøker og en lightbox i minivariant - med svært viktig budskap! Vi savner deg!

Så var det dette med stige opp til senga samtidig som Mathilde ville ha ett sted å trene og leke i. Hva passer vel bedre da enn en ekte Ribbevegg? Vi hadde ett par diskusjoner rundt dette da Aina egentlig er mest glad i Pinnekjøtt, men Martin fikk denne gangen stikke av med seieren og det ble altså Ribbevegg ( les: Martin har det gøy når vi skriver?) Vi kontaktet et firma som selger ribevegger til bla. skoler og fikk hentet 3 stk. som vi monterte og kappet til 45 grader slik at de gikk opp på sideveggene og over taket! Det ga et kult utrykk samtidig som det sørger for ekstremt god stabilitet i konstruksjonen. Sikkerhet er alfa og omega her! Videre hengte vi opp turnringer i tau med karabinkroker slik at de lett kan henges opp og ned samt justere høyde etter behov.Garderobeløsningen skulle vi denne gangen prøve å lage selv da skyvedørsgarderober ofte er ekstremt kostbare. Selve innredningen er Elfa fra Monter, mens dørene er MDF plater malt med tavlemaling. Her kan man virkelig utfolde seg kreativt! Vi kjøpte skinnesystem og hjul som vi monterte på dørene og i tak og gulv. Dette gruet vi oss litt til da vi aldri har gjort det før og det her er ekstremt viktig at alle mål stemmer. Selve hjulene skulle freses inn i dørene og hvis dette ble feil var vi nødt til å begynne med en helt ny dør. Vi målte derfor 4 ganger før vi borret noe som helst - og det gikk heldigvis bra! Vi valgte å lyse opp garderobeløsningen men en 8mm led-strip fra ILS montert ca 15 cm utenfor dørene. Da vi var ferdig med dette hadde vi ca 30 cm led-strip til overs og vi fikk en artig ide til lampe ved skrivebordet.Vi skar til ett lampehode og en lampe-arm i kryssfiner og borret noen hull for ledning igjennom disse. Deretter pusset vi dem lett og loddet på en lampett ledning til led-stripen. Vi monterte så alt på veggen og koblet ledningen inn i en driver som lå på gulvet. Pulten kjøpte vi på IKEA, klappstol fra BoConsept. Alle pyntegjenstander fra IKEA og Søstrene Grene.

Vi vant ikke i dommernes øyne denne gangen - men det gjør ingen verdens ting! Vi hadde klart å skape et rom vi vet hun ville elske - og da produksjonen var ferdig, og hun kom på besøk og endelig fikk se resultatet følte vi at dette rommets vikigste dommer kåret det til verdens beste barnerom!

 

D.I.Y Barneseng
 

DIY Servantskap i Eik

På badet bygde vi et hjemmesnekra servantskap i eik. Vi brukte Eik glattkantlist fra Monter. Eik er et svært solid materiale - men samtidig også tungt å jobbe med! Vi brukte mange mange timer på å ferdigstille dette møbelet! Den flotte vasken er Norskprodusert av "Made by Nature" og blandebateriet er fra Tapwell. Det flotte speilet kjøpte vi hos Bolina på Stabæk - og monterte en ramme i bakkant der vi monterte en LED strip. Det gir speilet en litt svevende effekt. Knottene er fra Flisekompaniet. Under servantskapet monterte vi også en  LED strip på bevegelsessensor. Dette gjør at små jenter kan tusle barfott inn på badet nattsetid, og lyset vil gå på av seg selv uten at hun får flombelysning mist i fleisen. I denne oppskriften har vi etter beste evne forsøkt å forklare hvordan vi bygde møbelet! Tusen takk til alle dere som følger reisen vår - som kommenterer - deler - liker og ikke minst stemmer oss frem etter hver sending! Dere betyr verden for oss!
 

HovedbadetOg så var det bad nummer to! Nå har vi jo holdt på en liten stund ? men etter erfaringen fra badet nede må vi si at vi gruet oss ekstra mye til denne oppgaven! Å bygge bad på tre dager er virkelig en krevende øvelse ? og vi måtte stålsette oss for flere dager uten søvn! Det er så mange ulike elementer som må på plass ? og alt har lang tørketid! Her gjelder det virkelig å lage en god plan ? og å holde seg til den!

Badet vi bygde nede i episode  3 skulle fungere som vaskerom, grovbad og gjestetoalett. Badet oppe ønsket vi derimot at skulle være hovedbadet vårt! På et slikt bad var det flere ting som var viktige! Det skulle være et avslappende og behagelig bad å oppholde seg i ? så farger og  belysning måtte være riktig! Det må være funksjonelt ? så god oppbevaring måtte på plass! I tillegg ønsket vi litt spa preg ? så noen litt eksklusive detaljer måtte vi få klemt inn i budsjettet også!

Vi startet med å legge rupanel, Litexplater og membran! Dette er den største og viktigste jobben som gjøres på et bad! Her må man være nøyaktig slik at alt blir tett! Helt siden vi startet denne prosessen var det en ting som var sikkert ? vi ønsket hexagon fliser i et av rommene! Vi elsker det sekskantede formatet. Vi valgte å gå for en mørk gra 20 x20 cm flis fra Right Price Tiles på gulvet ? og hexagonfliser fra samme sted i tre ulike farger på to av veggene. Hovedvekten av flisene var i en mørk grå farge ? mens på endeveggen mot vinduet spedde vi i med en lysere grå variant samt en hvit variant for å skape spill.

Vi sleit skikkelig med fugingen denne gangen. Det tørket for fort! Aina ble lettere panisk da hun så at fugene ble sittende fast på hele flisa! Vi skrubbet og skrubbet ? og skrubbet litt til for å få det vekk! Etter hvert måtte Martin også steppe inn ? selv om han ikke helt forsto  alvoret før etterpå. Aina synes hun i grunn kan takke seg selv! Det er nemlig ganske typisk henne å bli lettere panisk og stresset ? og piper igrunn ganske ofte om ting som ikke går helt veien. Vi har et kjent norsk ordtak for dette ? ulv ulv! Vi måtte le av hele hendelsen i etterkant! Vi kan så levende se for oss der vi sto med fugemasse og vann over hele kroppen ? mens vi febrilsk forsøkte å få vekk fugemasse fra hele badet! Heldigvis gikk det bra til slutt!

Vegg og tak malte vi med våtromsmaling i fargen Bomull fra Jotun da denne var tilnærmet lik den hvite flisen ? slik at det føltes ut som en helhet! Fargen har en del varme i seg ? og det syntes vi egnet seg godt på et slik rom!
Denne oppgavens største prosjekt var det hjemmesnekrede servantskapet! Etter å flere uker ha jobbet med kryssfiner ? ville vi nå prøve noe annet! Eik ? et materiale vi liker svært godt ? er både solid og  tøfft å se på, og vi synes det passer godt til det litt mer eksklusive  uttrykket vi ønsket å skape i dette rommet. Dette bygde vi av brede glattkantlister vi limte og tvinget sammen, før vi skar til det som nå var blitt plater. Eik er en svært hard tresort ? og krever mye mer jobb enn mykere tresorter som for eksempel furu. Vi monterte delene sammen, og pusset med både grovt og fint papir i flere timer for et pent resultat. Vi avsluttet med 4 strøk våtromsolje for treverk for en god overflatebehandling! Vi har laget hjemmesnekra oppskrift! Om du vil lese mer om hvordan vi bygde dette ta en titt på neste inlegg her på bloggen!

Vi felte så ned en Norskdesignet betongvask fra Made by Nature. Denne fant vi på en boligmesse ? og falt pladask! Vi elsker den vasken ? og synes den både er elegant men samtidig litt røff! Helt perfekt for oss! I underkant av skapet monterte vi belysning ? en LED  list ? på bevegelsessensor. Her er tanken at den lille jenta vår kan tusle inn på badet nattestid for å tisse ? uten å måtte få flombelysning midt i fleisen! Belysningen gir en lun og lett belysning i rommet ? og skrur seg av når du forlater rommet. Som kronen på verket monterte vi sorte blandebatterier  både i dusjnisje og på servanten. Begge fra Tapwell. Det runde speilet kjøpte vi hos Bolina på Stabæk. Vi monterte en rund ramme i bakkant og også her monterte vi en LED strip. Dette gir en lun belysning rundt speilet ? og gir speilet en svevende effekt!

Toalettkassen bygde vi selv, og på toppen monterte vi en Glattkant i Eik ? for å matche servantskapet! Her satte vi frem masse levende lys og planter for å skape en deilig følelse av hverdagsluksus. Over toalettet hang vi også opp et bilde av vår kjære konge. I Norge har vi lang tradisjon for å henge opp bilde av de kongelige på utedo. Vi var litt redde for at dette skulle oppleves som en fornærmelse ? og gjorde litt Research før vi bestemte oss. Fra gammelt av tørket man seg med ukeblader og aviser ? men man kunne ikke bruke bildene fra kongefamilien, det var respektløst ? ergo hang man dem opp på veggen! God Norsk toalett historie med andre ord! Sånt synes vi er gøy!For oppbevaring av håndklær og andre baderomsartikler satt vi inn et apotekerskap med glassdører med litt industrielt preg fra IKEA. Dette fylte vi med kurver til småting og deilige håndklær fra KID Interiør. Alle andre småartikler bra KID interiør.Vi ble ganske fornøyd med badet ? på tross av at vi slet noe fryktelig denne gangen! Spesielt fornøyd ble vi med servantskapet! Av alle ting vi har bygget i dette prosjektet var dette det mest krevende av alle ? både på grunn av materialet ? men også fordi vi måtte lage "platene" selv! Vi la ned mange timer her ? og på tross for kritikk for at vi hadde brukt ufattelig mange skruer på innsiden sa vi oss fornøyd! Vi har laget et armert servantskap ? du klarer ikke å ødelegge det om du vil en gang! Men vi elsket hvordan uttrykket ble ? sammen med den kule betong vasken og det sorte blandebatteriet, og de fine skinnhåndtakene kjøpt hos Flisekompaniet som var en rest som lå igjen etter kjøkkenoppgaven.

Å vinne var en stor overraskelse i dag! Vi synes alle leverte svært gode og gjennomførte bad! I tillegg hadde vi slitt litt underveis ? og vi fikk kritikk for det armerte servantskapet! Så da dommerne røpet sin avgjørelse var vi både overrasket og overlykkelige! Det er spesielt stas å vinne et rom som er såpas teknisk krevende!
Og i denne oppgaven hadde vi det veldig gøy også! Vi fikk virkelig utfordret oss selv! Vi holdt på å dette av stolen i latterkrampe da Ole ? en av mange fantastiske mennesker i kulissene sa: Fint bad dere har fått ? men dere er ikke redde for at det skal flytte inn en haug med bier her da? Jo - nå er vi faktisk det ? det gikk ikke en dag uten at vi lo litt av den kommentaren! Vi vil benytte anledningen til å takke alle i hele produksjonen ? alle disse fantastiske menneskene som du ikke ser på Tv ? men som er bak kamera. Dere gjorde opplevelsen vår helt spesiell ☺ 

 

KryssfinerpalassetEtter å faktisk ha ferdigstilt hele første etasje i en fykende fei står nå de resterende rommene i andre etasje for tur. I denne oppgaven fikk vi frie tøyler til å velge hva vi ønsket at rommet skulle inneholde!
I mange mange år har vi drømt om et eget hobbyrom! Vi er en kreativ familie som liker små og store prosjekter. Male, sy, tegne, perle, skru og mekke til. Vi alle tre er mennesker som liker å skape noe! I huset vi leier i dag er det ikke noe ekstra plass - så dette rommet vekker til live de aller største drømmene i oss.
For oss er det flere ting som er viktig i et hobbyrom! Det må være god benkeplass - til alle mulige prosjekter. Det må kunne romme mange ulike maskiner, verktøy og utstyr - og alt må være lett tilgjengelig slik at man virkelig kan utfolde seg kreativt! Det må være rom for alt fra små perler og sytråd - til skrustikke og loddebolt.

I denne episoden gikk Aina hardt ut - og ville endelig mestre sparklingen! Sparkling er og blir det vanskeligste og mest tidkrevende vi gjorde i
dette prosjektet - og Sander ble liksom aldri helt fornøyd! Men her - i dette rommet - hadde Aina bestemt seg for at NÅ var tiden inne for å virkelig bli god på å sparkle! Uten å huske helt eksakt tror jeg vi endte med 5 strøk før vi sa oss fornøyde! Heldigvis var Sander fornøyd denne gangen! Og godt var det - ettersom Aina truet med å forlate seremonien om han ikke var fornøyd! Vi ler av det nå, og det var nok ment på tøys - men frustrasjon og følelsen når man står uke etter uke, uten søvn, og med dårlig mat er virkelig helt reell! Kameraene klarer aldri å fange det omfattende og utmattende arbeidet vi gikk igjennom!Vi valgte å utforme hobbyrommet hovedsakelig på den ene siden av rommet - mot vinduene, for best mulig belysning. Dette frigjør gulvplass slik at man har muligheten til å sette opp bukker eller avlastningsbord på den andre siden - og gjør at man får god tumleplass, eller en gjesteseng om behovet skulle melde seg! Vi delte inn den lange arbeidsbenken i flere soner. Tegne og male sone, sy og perle sone og til slutt mini verksted. Sonene skal være lett å endre underveis ettersom kreativiteten og interesser endrer seg.

Hele konstruksjonen lagde vi i kryssfiner. De av dere som har fulgt denne reisen vet at vi er over middels glad i dette materialet - og vi ble raskt omdøpt ?kryssfinerpalasset? av våre gode naboer! Vi lo godt av det det nye kallenavnet vårt - det er virkelig tatt på kornet! Vi har absolutt adoptert navnet! Vi liker dette materialet til mange ulike bruk - men spesielt her på et hobbyrom synes vi det egner seg veldig godt! Det er røft og solid og tåler mye - og har et uttrykk som appellerer til å jobbe kreativt.

Vi startet med veggplatene. Her ønsket vi å skape et fleksibelt oppbevaringssystem som kan endre seg i takt med behovet. Vi boret mange hull i platene før vi monterte dem - slik at man kan banke inn rundstokker. Meningen ar at man kan bruke rundstokkene som stativ for esker, hyller eller bare som knagger. Inspirasjonen for dette veggopphenget kommer fra verkstedskap som er bygget litt på samme måten - bare at vår variant er blåst opp i størrelse.

 Så bygde vi til benkeplaten i 29 mm kryssfiner fra Monter. Det er viktig at denne konstruksjonen tåler mye - ergo tykk og solid benkeplate. Understellet lagde vi i samme materiale. Vi lakket platen to strøk med interiørlakk, men burde nok hatt flere strøk for enda bedre finish! I enden av benken bygde vi et tilpasset skap med innfelt belysning i LED. Innmaten i skapet fikk vi tak i hos Jula. Her fikk Martin et etterlengtet miniverksted - og et sted til å gjøre av alt verktøy. Kronen på verket var loddebolt. Martin blir usedvanlig lykkelig for slike ting!
For enda mer oppbevaring kjøpte vi også et todelt verktøy skap på hjul i Rødt, også dette fra Jula. En av de vanskeligste valgene i dette rommet var veggfargen. Den måtte ikke være for mørk - her skal det jo jobbes. Den måtte ikke være for masete - den skal jo ikke
ta vekk fokuset fra det kreative arbeidet. I tillegg måtte den gå godt både til kryssfineren og til det røde skapet. Vi endte opp med en dus grå/grønn/blå farge vi synes passet godt!For ekstra god belysning hang vi opp to lamper fra IKEA over vinduet. I tillegg kjøpte vi en arbeidslampe fra Søstrene Grene. Arbeidsstolene kjøpte vi hos IKEA.
Mini Strykebrett fra IKEA, Små hobbyartikler fra Søstrene Grene. Skrivemaskinen fikk vi tak i på loppemarked - og ble Ainas favoritt artikkel!
Mannekengdukkene hadde vi med hjemmefra - til Martins store forargelse! Disse fikk Aina i konfirmasjonspresang av sine foreldre. Allerede da likte Aina å jobbe med hendene. Martin synes de dukkene alltid er i veien - så det var da enda godt at de fikk et nytt hjem på hobbyrommet!

Dette rommet handlet i mindre grad om utseende - og mer om funksjon. Vi ville skape et bruksrom - ikke et museum! Resten av prosjektet brukte vi dette rommet flittig hver eneste dag! Spesielt Martins miniverksted var veldig nyttig i den videre prosessen! Vi savner det rommet allerede - det ville virkelig vært en drøm å få muligheten til å eie noe sånt en gang!
I denne konkurransen var vi absolutt ikke sikre på seier! Dette var jo en åpen konkurranse - så her var mulighetene uendelige! Vi var fornøyde med rommet vi hadde skapt - men skjønner at akkurat dette rommet er et rom som er skapt av oss og for oss! Det er ikke sikkert at det appellerer til alle. Det var
for så vidt noe som var viktig for oss i hele denne prosessen - og noe vi hadde snakket om på forhånd. Vi skulle lage ting vi likte - og ikke la oss føye etter andres meninger uavhengig av hvilke konsekvenser det ville få! Derfor var vi veldig spente på om dommerne ville like det! Heldigvis falt det i smak - det var veldig gøy å vinne! Og enda bedre - Sander synes at sparklingen nesten var perfekt! Det var nesten som en seier i seg selv etter Ainas mening! Til syvende og sist har dommernes avgjørelse ingenting å si - det er du der hjemme som avgjør hvem som vinner til slutt!


 

D.I.Y Kjøkken benkeskap

 

KjøkkenOg da var det kjøkkenet som sto for tur!

For oss er kjøkkenet det rommet i huset som blir mest brukt! Det er her leksebøkene ligger slengt utover bordet, og der man øver til gloseprøve. Det er her en rask kaffekopp blir rasket med i siste liten en mandags morgen. Det er her man står over grytene i timesvis i hyggelig lag, mens noen skravler og nyter et godt glass vin. Det er på kjøkkenet brødskiver med servelat blir smurt - og det er her den gode samtalen og løsning på alle verdens problemer blir til i sene nattetimer. Det er her man spiller Yatzi og Alias og ler så man detter av stolen. Det er her Martin hver eneste søndag lager egg og bacon - hver gang spesialisert og perfeksjonert før han roper de morragretne jentene sine ned! Det er her pinnekjøttet lukter så nydelig en julemorgen - og det er her årets julabakst tar form! Kjøkkenet er i vår verden et allrom som skal ha mange funkskjoner! Det skal være praktisk men ikke minst sosialt! Det er en av grunnene til at vi valgte å ha spiseplassen inne på kjøkkenet - det er slik vi trives best!Vi vant gratis kjøkkenmontering i sist romkonkurranse - for en fantastisk mulighet! I hele HUSET prosjektet strebet vi etter å rekke mest mulig på tiden tildelt! Og det er absolutt en svært vanskelig balansegang! Vi ønsket å bygge mye selv - og virkelig teste våre egne grenser - og det å få kjøkkenet montert gjorde det mulig å få tid til å skape mange egenproduserte møbler! Av alle rommene vi skapte var kanskje kjøkkenet der vi fikk utfoldet oss mest!

Vi gikk for et sort kjøkken med trestuktur fra Aubo med supertynn matt sort laminatplate. Hvitevarene kjøpte vi hos Elkjøp. Vi flisla veggen over kjøkkenbenken. Vasken er nedfellt i fagen antrasitt og messing blandebateriet er fra Tapwell. Metroflisene er fra Megaflis - og vi gikk for en mørk fug i fargen Antrasitt for å bryte flaten litt.

De åpne overskapene  bygde vi selv av kryssfiner 16 mm. Vi freste inn spor både i underkant og overkant av bunnplata og felte inn en ledstrips for god belysning både inni hylla, men også som belysning over benkeplata.Ventilatorhetta bygde vi selv. Vi hadde sett en ventilatorhette vi likte så godt - men som var alt for dyr. Da bestemte vi oss for at det måtte finnes en mulighet for å gjøre dette både billigere og tøffere. Vi fikk god hjelp av en blikkenslager på Dal til å bøye til en messingplate og forbore to hull i toppen for feste. Så bygde vi til et reisverk av lekter i treverk der vi felte inn en innbyggingsventilator fra Elkjøp. Bunnen skar vi til i MDF som vi malte. 

På motsatt side av rommet ønsket vi spiseplass. For å likevel maksimere lagringskapasiteten i rommet valgte vi å bygge et kombinert skap og benkekonstruksjon. Denne bygde vi av 19 mm MDF plater vi malte i samme farge som taket - Dempet Sort fra Jotun. Som skapdør brukte vi en ekstra utfoingsplate fra kjøkkenet som ble til overs. Som håndtak brukte vi en behandlet glattkantlist i furu - samme som vi brukte til spileveggen. Som puter til benken brukte vi to babymadrasser fra IKEA som vi trakk med vanlige babylaken. Praktisk da det lett blir mye gris i en kjøkkensofa - og man lett kan slenge i vaskemaskinen! Putene er fra KID inetriør og IKEA. Lightboxen hadde vi med hjemmefra som en av 5 ting. Vi synes det var litt ekstra morsomt at budskapet er det samme vi hele tiden får kritikk for - vi er glad i alt for mange elementer! Ordentlig maksimalister er vi - her får vi ta selvkritikk!
Også på kjøkkenet ønsket vi en spilevegg. Vi digger spiler og ble veldig fornøyd på soverommet. Vi er også veldig glad i Steven Spielberg. På et kjøkken er det viktig med vaskbare materialer - så her gikk vi for en behandlet variant i Furu fra Monter. Vi brukte bredden av en tommestokk som mellomrom mellom spilene etter tips fra Alex fra Monter - hva skulle man gjort uten veiledning og tips fra fagfolk? Genialt!

De er kanskje ikke så synlige på TV - men i taket lagde vi til to hjemmesnekrede Utenpåliggende downlightskasser. Vi hadde sett flere vi likte - men de er fryktelig dyre! Derfor laget vi til to kasser i tynn MDF som vi malte før vi felte inn normale downlights! Elektrikeren koblet selvfølgelig til forskriftsmessig!Bordet kjøpte vi på Jysk og stolene er fra IKEA. Vi fikk kritikk for at stolene ikke kunne skyves under bordet - og det er vi helt enig i at er litt håpløst! Bommert - her burde vi valgt noen andre stoler! Glass og porselen er fra Gastronaut, bestikk fra Søstrene Grene. Potteplanter, kjøkkenutsyr og kopphåndduker er fra IKEA.

Vi var egentlig ganske fornøyd med kjøkkenet. For oss var det viktig at stua og kjøkkenet med trapegang skulle fungere som en enhet! Ikke mist var det ufattelig digg å endelig få kjøkken på plass. Frem til nå hadde vi levd på mat laget i enten vannkoker eller mikro! Fy søren så mye man savner å ha ordentlig kjøleskap og ovn når man ikke har det! Det første vi gjorde da konkurransen var ferdig var å sette på en Grandiosa! Grandiosa har aldri smakt så godt!Det er klart vi var spente på dommernes avgjørelse også i dag! Det kribler like godt i magen hver eneste gang! Men i dag ble vi nesten mer glad for at Malin og Thomas vant enn om vi hadde vunnet selv! Fy søren for et fint kjøkken de hadde skapt! I tilleg føler vi at alle fortjener den boosten det er å vinne. Det gir motivasjon og viljestyrke - og det fortjener alle som er med i denne prosessen! Vi er fire ulike par - men alle her står på! Alle jobber beinhardt! Gratulerer med dagens velfortjente seier Malin og Thomas!Innvie er kjøkken må ma jo - for en fin gjeng! Taco for alle penga!

Vi gleder oss allerede til neste uke !

Aina & Martin

 

 

 

 

 

 

 

D.I.Y TV - Møbel 

Helt korka 

Endelig sto stua for tur! Stua er absolutt en av de aller viktigste rommene i et hus etter vår mening. For oss er det flere ting som er viktig i en stue; den må ha rom for avslapning og tv titting ? et sted der den lille familien vår kan slå seg til ro en fredags kveld med popkorn og tv programmer som Huset på TV2. For det andre har vi lenge drømt om ? og savner der vi bor nå ? en arbeidssone der det er plass til PC og tegnesaker. Vi er en familie som liker å pusle med små kreative prosjekter som å tegne, skrive eller male sammen! I tillegg har vi alltid savnet et sted i huset der man kan få unna regninger ? henge opp viktige papirer og jobbe litt på kveldstid ? uten at  man trenger å sette seg i et lukket rom vekk fra det sosiale. Vi er en familie som trives sammen og vi drømte om en arbeidsplass med rom for alle sammen samtidig!

Etter to tap bak oss, og med ferdigbygget trapp, bestemte vi oss for å trappe opp! Stua er viktig for oss ? så her ville vi legge både penger og innsats!

 

Etter å ha plateslått veggene og lagt gulv valgte vi å få hjelp til sparklingen av taket av Martin i Byggservice Martin. Det er en fryktelig  stor flate ? og vi så at jobben ville gå på bekostning av hva vi ville rekke å få til av andre løsninger! I tillegg hadde vi tatt med oss lærdom fra baderomskonkurransen ? noen ganger kan det være lurt å få litt hjelp!

 

Detalj Stue.jpg

 

Fondveggen bak TV- en lot vi være i samme materiale som veggen i trappegangen ? svartmalte OSB plater i fargen dempet sort fra jotun. Samme farge lot vi gå utover i taket. Vi var usikre på om vi skulle tørre å male taket sort. Det er jo ikke akkurat den mest vanlige takfargen ? men vi liker det litt røffe og mørke utrykket. I tillegg føler vi at det skaper en ganske lun atmosfære i rommet ? og det var viktig for oss. Endeveggen mot vinduet lot vi være i en langt lysere farge ? Kalkgrå fra Jotun for å skape illusjonen av enda større lysinngang. Gulvet er laminat fra Monter XXL Hvitpigmentert Eik ? fint og slitesterkt.

Veggen bak skrivebordet hadde vi virkelig drømt om. En megastor korktavle! Vi møtte Ingvar fra Wall-IT på boligmesse og falt pladask for korkmaterialene han fører! Så utrolig mye kult å velge i!!!! Korkveggen kom i plater som var enkle å montere med korklim! Praktisk er det også ? her kan man henge opp alt av ideer, tegninger og lapper uten å være redd for å lage hull i veggen! En enorm kreativ vegg som ble en av våre personlige favoritter i huset. I tillegg følte vi at den varme fargen til korken gav en fin varm glød til rommet!Pulten bygde vi av kryssfiner i furu. Av de tidligere romkonkuransene hadde vi lært at tykkelse og stabilitet er viktig ? så da vi gikk i gang med dette hellimte vi to plater sammen for dobbel tykkelse. Vi lot dette tørke under vekten fra 20 gipsplater vi hadde liggende til senere i prosjektet. Så skar vi til og lagde støttepilarer. I tillegg hacket vi en IKEA kjøkken skuffeseksjon til å bli et funksjonelt printer-møbel med åpning fra topplaten ? slik at scanneren er lett tilgjengelig. Hjemme hos oss er alltid printeren i veien! Stolene kjøpte vi på loppemarked, men trakk om putene i et sort stoff fra IKEA. Skrivebordslampen er fra IKEA og de små bøkene og pyntegjenstandene på pulten er fra Søstrene Grene!

 

R-lampen over pulten hadde vi med oss hjemmefra. Denne lagde Martin i gave til Aina da hun fylte 25 år. Både sveiser og blikkenslager var med på laget. R-en symboliserer vårt felles etternavn ? Røseth ? og fungerer nesten som et slags våpenskjold hjemme hos oss. Jeg elsker den R-en, sier Aina ? det var den aller viktigste tingen vi hadde med hjemmefra ? så det var klart den skulle få hedersplass i stua!

 

IMG_7033.JPG

 

TV benken lagde vi også av kryssfiner. Her kappet vi til plater og tredde gummistrikk fra en båtbutikk for å både skjerme men likevel la det være åpent nok for god lydgjennomgang. Om du ernyskjerrig på hvordan vi bygde denne - sjekk ut neste blogginlegg!

 

Martin fikk nemlig viljen sin denne episoden ? alt for dyre høyttalere og TV. God lyd er viktig for Martin, og da disse kom på plass en gang midt på natta danset vi og sang og hadde det fryktelig morsomt! Resten av prosjektet kjørte høyttalerne på full guffe til alle døgnets tider. Samsung TV og Sonos høytalere fra Elkjøp. Over benken hang vi opp to bilder fra da vi giftet oss ? og et bilde av vår lille brudepike!

 


Bildetekst: Gode høytalere og tv fortjener et fint møbel. Vi lagde vårt selv av kryssfiner og gummistrikk.

 

For å skille arbeids sone og TV sone fra hverandre lagde vi en tauvegg. Tauverket er ordentlig seil tau fra Maritim ? som vi synes passer oss godt da vi er skikkelig båtmennesker! De grønne gasslampene som henger på hver side av sofaen er fra Normann Copenhagen og gir assosiasjoner til gamle glassblåser som var vanlig i garnfangst før i tiden.

 Stuen fylte vi med møbler vi virkelig har drømt om å kjøpe! Det er ingen av oss som vanligvis går helt bananas på shopping ? og dyre designmøbler er ikke noe vi vanligvis kjøper. Vi var mye mer opptatt av budsjettet enn det som kommer frem på tv. Vi satte opp budsjett for hvert enkelt rom ? og førte nitidige skjemaer i exel for å holde oversikt. Til nå hadde vi brukt langt mindre enn det vi hadde budsjettert med ? så vi følte tiden var moden for å virkelig kline til litt! Når senere i livet har man muligheten til å kjøpe akkurat det man liker best ? ordentlig moro var det! Designstol i brunt skinn fra ASK interiør i Asker, flott sofa fra Bohus, puff fra Verket interiør. Flowerpot lamp ? Ainas store favorittklassiker fikk plass på TV ? møbelet. Salongbordene er fra IKEA, mens pynteputene og teppet er fra Kid Interiør og Verket Interiør. Den stående lampen over stolen kjøpte vi hos Møbelringen. Planter og potteskjulere fra Plantasjen. Gardiner fra KID Interiør.


 

 

Det kriblet i magen da dommerne skulle gi sin dom denne gangen. Vi følte selv at vi hadde laget et rom som virkelig representerer oss ? og er et de rommene vi selv er mest glade i i hele huset. Men vi hadde også sjanset litt! Sort tak ? korkvegg ? litt snodige møbler. Vi elsker det ? men ville de gjøre det samme?

Vi synes alle parene har fantastisk fine stuer ? på hver sin unike måte. Det er det som er så gøy med denne prosessen. Vi stiller alle med det samme utgangspunktet ? og så blir det så mange forskjellige fantastiske løsninger!

 

Litt velbegrunnet kritikk fikk vi ? og så utrolig flaut at lampettledningsskinnen hadde falt ned fra taket! Vi limte den fast grundigere da vi kom inn igjen! Men fy så glade vi ble da vi vant! Jippi - For en god følelse!

Det gav motivasjon og ståpåvilje! Og premien som innebar gratis kjøkkenmontering gjorde at vi virkelig kunne fokusere på masse spennende nye prosjekter på kjøkkenet! Følg med neste uke!

<3 Aina & Martin

 

 


 

 

På tide å trappe opp?

Og så sto Trappegangen for tur!

Men før vi forteller noe mer om dette skjedde det noe enda viktigere denne episoden! Vår datter Mathilde kom på besøk! Og som vi hadde savnet henne! Valget om å forlate henne til fordel for intensiv oppussing forfulgt av TV-team var en veldig tung avgjørelse. Hun bodde hovedsaklig hos foreldrene til Aina under prosjektet - og vi var kun hjemme i helgene. Vi benytter anledningen til å takke alle dere, speielt Ainas foreldre, som tok seg av Mathilde i denne krevende perioden. Uten deres fantastiske oppfølging, bistand og støtte hadde vi for det første ikke hatt muligheten til å delta - og ikke hadde vi følt oss så trygge som da dere passet på det kjæreste vi har! Tusen tusen takk <3 

Savnet var fryktelig stort! Mathilde er den blideste, kuleste, tøffeste, morsomste og mest aktive jenta vi vet om. Hun er humørspreder, snill og omsorgsfull og deler gledelig av sin kjærlighet. Det å være borte fra det viktigste mennesket i sitt liv over så lang tid var veldig vondt. Både for oss - men også for henne! Mammahjertet gråt mange ganger i løpet av prosessen. Samtidig holdt vi oss fast i tanken om at vi på mange måter gjorde det nettop for henne! Vi meldte oss på dette for å kunne gi henne drømmehjemmet - om vi skulle være så heldige å vinne! I dag leier vi bolig - og tanken på å kunne gi henne den følelsesmessige og økonomiske tryggheten det er å ha sitt eget hjem - og mulighetene denne premien representerer, veier svært tungt for oss.  Vi fikk barn relativt tidlig i livet, og vi har ikke kommet så langt at vi enda har kunnet gi henne dette. Mathilde var den vi tenkte på når alt gikk gærent. Det var tanken på henne som ga oss styrke når vi holdt oss våkne nesten døgnet gjennom og var utmattede, når vi flisla hele natten, når vi løftet tungt og når vi var så slitne at vi mest av alt ville gi opp. For det var for henne vi gjorde dette - og for henne skulle vi holde ut! For er det noen i denne verden som fortjener noen som aldri gir opp så er det Mathilde! Å kunne vise henne rundt - og vise henne det vi hadde skapt til nå, var stort! Hun hadde mange innvendinger og meninger - og hadde ideer for andre rom videre i prosjektet! Det tok vi med oss videre! Å ha henne på besøk ga oss masse motivasjon til å fortsette - men å si farvel var fryktelig tungt!

 

Da vi kom til dette prosjektet var trappegangen kun en sjakt mellom første og andre etasje. Trapp hadde vi allerede valgt ut før vi kom til Mogreina. Alle har samme trappemodell fra Studio Hagen - men vi kunne velde ulike farger. Vi hadde valgt en i en mørk grå farge - som til vår store overaskelse og begeistring var i akkurat samme nyansen som vinduskarmene i huset. Vi fikk satt opp et stilas slik at jobben kunne utføres forsvarlig. Puh - så tungt arbeid å få platene opp når man bare er to mennesker, men vi hadde det mye gøy med å leke trappespillet i stilaset.  Martin fikk det for seg at han skulle være amerikaner disse dagene - og alle instrukser til Aina gikk med Texas slang! "Mam - could you hold this with a firm grip please" Vi fjollet og tøyset noe fryktelig oppi det stilaset. Utrolig hva lite søvn gjør med humoren etterhvert.

Denne oppgaven var ikke særlig enkel å løse. Hva gjør man med en trappesjakt? Det er lite plass å boltre seg på, og knotete å jobbe så høyt oppunder taket. Vi ønsket å skape en trappegang som hadde en naturlig tilhørighet til resten av huset. Fordi trappen er plassert midt i huset synes vi det passet å ha endeveggen i en mørk farge, Dempet Sort fra Jotun - som en kjærne i huset. Vi brukte OSB plater fra Monter for endeveggen, og malte disse to strøk før vi satte dem opp. OSB er både billig og solid - og vi liker det litt røffe utseendet. I tilleg har de fals slik at man kan skli platene inntil hverandre - med bare en liten synlig skjøt. Problemet er at man ikke kan sparkle - så det er viktig at resultet blir bra! Sideveggene og taket gipset vi og malte i en lys farge for å skape balanse til den mørke trappegangen. Disse malte vi i fargen Kalkgrå fra Jotun. Fordi vi valgte to ulike materialer brukte vi lister malt i samme farge som OSB platene for en jevn avslutning.

Vi boret til hull i OSB platene med hullkopp en millimeter mindre enn rundstokkene vi hadde kjøpt. Rundstokkene i furu kjøpte vi hos Monter - og kappet til i ca 15 cm lengder og pusset, før vi monterte dem med med trelim i hullene vi hadde forboret. Stokkene sitter litt løst - og det er meningen. Vår datter Mathilde på 7 år kunne lett funnet på å bruke en slik festlig vegg som klatrevegg - og det at alle er litt løse anser vi som en sikkerhetsmekanisme. Du skal ikke kunne klatre på dem - da vil den første du legger vekten på gi etter.

Så til den litt sprø lysinstalasjonen! Aina hadde fått det for seg at man like så godt kunne bruke hele veggen som en slags megastor lysvegg fyllt med massevis av pærer og ledninger. Vi var litt uenige om antallet lamper kan du si. Aina så for seg 20 - 30 lamper mens Martin mente det kunne greie seg med ca 8. Jeg tror vi endte et sted midt i mellom. Sånn er det ofte når vi to skaper noe sammen. Vi har mange meninger begge to - men inngår stort sett veloverveide kompromiss vi begge to er fornøyde med!  Pæreholdere og pærer - såkalte Edisonpærer etter glødepærens oppfinner, kjøpte vi på Claes Ohlson. Elektrikeren måtte sette opp et ekstra el - punkt for disse i toppen av trappesjakten. Vi koblet alle pæreholderne til gummikabel og snurret dem rundt rundstokkene så hele veggen ble en slags litt rar lysinstalasjon! Gummikabel er strengt tatt unødvendig solid for denne typen lysinstalasjon, men vi liker det litt røffe utseendet - og at den enkelt snor seg rundt de merkligste ting. Fryktelig rare greier sier du kanskje. Det kan vi si oss enige i! Men vi tror og håper at det vil være et passende element i de to neste rommene som står for tur. Vent å se :) Og når natten kommer snikende er effekten av lyspærene som en stor nattehimel man kan ha helt for seg selv <3

Alle hadde flotte trappeganger - gratulerer så mye til Hansemann og Malin med dagens velfortjente seier! Med to tap bak oss er det virkelig på tide å trappe opp - og kanskje det går lettere nå når vi faktisk har trapp? Vi satser iallefall på det!


Vi gleder oss allerede til neste uke!

<3 Aina & Martin ( hilser fra Mathilde )

 

 

VaskeromBad på 3 dager? Hva er det de ber oss om? - Det var det vi tenkte da vi fikk denne absurde oppgaven. Dette var soleklart den mest krevende av alle konkurransene i hele prosjektet - og vi valgte å gjøre ALT selv! Vi hadde meldt oss på dette for å lære! For å finne ut hva som er mulig å få til på egenhånd! For å pushe våre egne grenser! Noen dager tidligere hadde vi vært på Boligmesse - og de profesjonelle der mente at det å bygge bad tar minst 3 uker. Vi har tilnærmet ingen erfaring med oppussing av bad. Vi har pusset opp et bad en gang tidligere - men da var det ikke vi som gjorde jobben. Det vil si at vi har sett på at noen har bygget bad - men teori og praksis er ikke det samme. Dagens episode er en av de vi har gruet oss mest til å se på TV - rett og slett fordi panikken, utmattelsen og frykten for å ikke greie det tok litt knekken på oss. Det får frem det verste i en!

Vi ønsket å skape et bad med to hovedfunksjoner. Det skulle fungere som et praktisk vaskerom med bretteplass til tøy - god oppbevaring og lett tilgang til yttergang for vask av skittene små barnestøvler. Som eneste bad i hovedetasjen var det samtidig viktig at badet skulle være pent og presentabelt som et gjestetoalett.

Vi startet med å isolere og kle veggene med rupanel. Dette gjør man for å ha bedre feste for veggene som kommer. Vi måtte ikke kle alle veggene med rupanel - men valgte å gjøre det fordi det gjør at man kan skru opp hva man vil på alle vegger nå - og på sikt! Det synes vi er viktig! Vi fortsatte med å kle veggene med Litexplater. Da disse var på plass la vi på lapper over skruehull som vi påførte tre strøk smøremembran. Det samme gjorde vi mot gulv med skjøteremser. Mot sluk og elektriske koblingsbokser monterte vi silikonmansjetter som også ble påført tre strøk smøremembran. I alle hjørner brukte vi selvklebende Litexteip. Det som ikke kommer frem på TV er at vi hadde håndtverkere på besøk flere ganger i løpet av prosessen som gikk over arbeidet slik at vi fikk bekreftelse på at jobben ble gjordt tilfredstillende. Dette er selvfølgelig veldig viktig - spesielt når man bygger bad!

Et av hovedproblemene med å bygge bad på 3 dager er tørketid på smøremembran. De fleste steder holdt det med 3 strøk - men enkelte steder synes vi det så litt tynt ut - og turte ikke å ta sjansen - så da la vi på et 4 strøk.

Da alt var tørt begynte vi med flislegging av veggene. Flisene og tibehør ikk vi tak i hos Megaflis. Den viktisgste lærdommen fra denne delen av prosjektet er måleabeidet i forkant! Det er veldig viktig å vite hvor man skal starte. Vi bygde opp opp en lekt i den høyden vi ønsket å starte første flisrad og bygde oss oppover. Det er tungt arbeid - og man må være fryktelig nøyaktig for at det skal bli pent! Vi flisla hele badet - vegger og tak i et strekk. Det tok 20 timer. Da vi var ferdige kl 5 på natta var knærene myke som gele. Vi sleit med å komme oss opp stigen til 2 etasje.

Dagen etterpå malte vi veggene vi hadde sparklet og montert dagen før. Vi malte veggene og tak i samme duse grønntone - Jade fra Jotun.

Morgenen etter fuget vi veggene og gulvet. Så dro vi på IKEA. Vi hadde noen overordnede planer for hvordan vi ønsket planløsningen på badet - men ville finne noen rimelige og gode alternativer! Vi fant skapstamme, benkeplate og vask i Billigkroken - Winning! Hvis du vil se hvordan vi hacket IKEA møblene til å bli vaskeromsmøbel - sjekk ut tidligere post.

Vi var så heldige å få tak i flotte messingblandebaterier både til dusj og servant fra en rørlegger som hadde brukt det som utstillingsmateriale! Dusjvegg fikk vi tak i hos Megaflis.


 

Så sto dokassa for tur. Denne valgte vi å bygge i kryssfiner - etterhvert et gjenngangsmateriale for vår del - med integrert hylle. Vi er glade i å lese på toalettet - og ble helt overlykkelige av å finne det mest passende eksemplaret av Donald Duck på Loppemarked. De fine håndkleholderne fikk vi tak i hos Bolina på Stabæk. Nips og smågjennstander i hylla er fra loppemarked og Kid Interiør. Håndkledene er fra Kid Interiør - det samme er gulvmatten. Speilet over vasken er fra IKEA og hengepottene og bregnene er fra Plantasjen. Smågjennstandene og brettene på benken er fra Kid Interiør og Bolina. Såpedispenser fra Kremmerhuset.

 

De små trådkurvhyllene lagde vi av kurver fra Søstrene Grene med hjemmesnekrede kroker i kryssfiner. Lampa over Speilet er fra IKEA. De søte oppbevaringsposene er fra Kid Interiør.


  

Vi avsluttet det hele med å legge silikon i alle kanter. For en forferdelig jobb! Det er virkelig helt umulig å få pent!

Jeg kan ikke annet enn å si at det å bygge bad på tre dager er fullstendig galskap. Det er egentlig ikke mulig! Vi var frustrerte, sinte og slitne. Men fy søren for en mestringsfølese å faktisk komme i mål! Å ha gjordt hele jobben selv! Vi var kry og stolte over at to sett med hender uten erfaring kunne skape et bad som dette! Det ble absolutt ikke perfekt, og det fikk vi kritikk for med god grunn! Men vi lærte enormt mye :) Vi har lært å bygge v´bad fra grunnen av - og det under et ekstremt press!

At vi ikke vant i dag var helt klart en riktig avgjørelse fra dommerne. Vi er ikke flisleggere eller murere, og kan heller ikke konkurere mot det! Linn og Tina vant velfortjent. De hadde et flott bad - og nydelig håndtverk! Gratulerer så mye med seieren - den fortjente dere virkelig!

Vi gleder oss allerede til neste episode <3

Aina og Martin <3

 

DIY VaskeromsmøbelI Episode 3 av HUSET på TV 2 sto bad for tur. Mer om hvordan vi opplevde episoden og mer om hvordan vi løste oppgavene kommer i neste post. Her har vi forsøkt å skissere opp hvordan vi hacket en vask, en benkeplate og en skapstamme fra IKEA for å lage vaskeromsmøbel.

Vi startet med en stor runde på IKEA. Før vi dro hadde vi tatt mål og laget oss en idee om at vi ønsket en benkeplate med plass til bretting av tøy. Vi visste at vaskemaskinen vi hadde kjøpt måtte stå i det ene hjørnet - for der var tilkoblingen lagt klar. I tillegg måtte vi forholde oss til hvor dusjnisjen startet. Da sto vi igjen med en avstand på 120 cm vi kunne plassere skap. I billigkroken fant vi to 60 moduler kjøkkenskap, en benkeplate i marmorlook og en vask i stein. Ideen kom rett og slett på plass da vi sto der i billigkroken.

Vi startet med å montere skapstammene på baderoms veggen. Disse fester man med en skinne. Vi brukte skruer med plugg for flis for godt feste. Vi ønsket at vasken skulle felles ned i benkeplaten - og for å få til det var vi nødt til å sage til i skapstammen og i benkeplaten. Her er det viktig å være nøyaktig slik at det ikke blir glippe! Så kappet vi til lengden av benkeplaten i den enden som ikke ville bli synlig, da den støter mot vegg. Et tips når man skjærer i materialer som benkeplate og skapstamme er å klistre maskeringsteip på området som skal beskjæres. Dette bidrar til at sagen ikke fliser opp overflaten. Vi brukte en dykksag på skinne for denne jobben. Før vi monterte alt sammen, gikk vi over alle kuttflater med smøremembran. Dette for at de "åpne sårene" i benkeplate og skapstamme (som består av sammenpakket spon) skal beskyttes for fukt. Så monterte vi benkeplata på skapstammene før vi forsiktig kilte inn vasken!  Vasken festet vi med en ekstra lekt i underkant for stabilitet. I tillegg brukte vi TEC 7 - et veldig sterkt lim - for ekstra hold.

Så sto dørene for tur. Vi valgte å lage dørene selv i 19 mm MDF plater. Disse skar vi til slik at de i midten fikk plass til den nedfelte vasken. Vi boret hull med hullkopp for håndtak. På baksiden freste vi ut spor til hengsler ved hjelp av et 35 mm hengsel bor. Vi lærte mye av prosessen med skapet i gangen - og nå lagde vi en enkel mal slik at sporene ble helt rette. I forhold til kryssfineren vi jobbet med på klesskapet i gangen er MDF et fryktelig mye enklere materiale å bygge i. Det er mye mer kompakt!

Så malte vi dørene i fargen dempet sort fra Jotun og monterte det sammen. Blandebatteri - en utstillingsmodell vi fikk kjøpt av en rørlegger - ble koblet til, før vi gikk lett over med silikon mellom benkeplate og flisvegg og rundt servant :)

Ikke var det vanskelig - og vi synes det både ble praktisk og fint! Hva synes du?

<3 Aina og Martin

 

Soverom 

 

Seng sengegavl huset aina og martin
 


Det var morsomt å sette i gang med soveroms oppgaven. Etter forrige konkurranse hadde vi masse motivasjon og stå på vilje!

Men det var også veldig stressende! 2 dager på et mer enn dobbelt så stort rom - det virket helt umulig. De aller første dagene hadde vi planer om å legge oss i 11 tiden hver kveld for å ha gode uthvilte dager med godt arbeid. Det skjønte vi fort at vi kunne glemme. 3 timer søvn hver natt ble vi enige om -det må vi hvert fall ha! Dagene gikk i et. Pusse, male, sparkle, handle inn ting. Det er virkelig en enorm kabal som skal legges - og man må etter beste evne forsøke å samarbeide godt, selv om det er utfordrende under det presset vi opplevde.

 

 

deco blue aina og martin huset tv2

tv2 huset aina og martin soverom

 


For oss er det flere ting som er viktig med et soverom. Først og fremst skal det være et avslappende og behagelige rom å komme inn i. Det er her man skal legge fra seg alt av dagens stress,og finne roen. Vi hadde veldig lyst til å få til følelsen av en litt lun og eksklusiv hule. Litt hotellfølelse med store puter og hvitt sengetøy. Å våkne til følelsen av hverdagsluksus! Og så er det noen praktiske ting som må på plass! En god garderobeløsning med god oppbevaringsplass er viktig. Jeg tror ikke jeg er den eneste jenta i verden som ønsker meg walk - in garderobe, og når man først får muligheten til å bygge sitt eget drømmehus,  måtte jo dette på plass. I tillegg har jeg alltid hatt lyst på et lite sminkebord - et sted jeg kan gjøre av hårføner, smykker og småting. Martin synes heldigvis dette var en god ide han også!


Vi startet med å gipse veggene. Vi hadde veldig liten erfaring med gipsing før vi melde oss på dette prosjektet - og det skulle raskt vise seg at det er akkurat like komplisert som man skulle tro. Den ene gangen vi hadde prøvd oss på dette før måtte vi etter 7 mislykkede sparkelstrøk tilkalle profesjonell hjelp. En ting er plateslåinga - ved bruk av gips sko, vår soleklart beste investering gjennom prosjektet, fikk du vi jo ganske dreisen på etter hvert. Men sparkingen - den evinnelige sparkingen som må utføres helt perfekt minimum tre strøk, den tar jo helt knekken på en. Og så står man der kl 4 om natta i dårlig belysning og tenker at man har fått det til - og så står sola opp og du føler deg snytt. Når man bare har to dager på å bygge et rom er det en evig kamp om tørketiden. Å planlegge godt er virkelig nøkkelen for å komme i mål erfarte vi etter hvert. Men så er det så uendelig mange fordeler med gips fremfor andre materialer! Det er billig - og på et stramt budsjett er det alfa og omega. I tillegg kan man få det listfritt og helt slett som er et uttrykk som appellerer veldig til oss.  Gips er lett å skjære i - man kommer langt med tapetkniv, og ettersom vi bodde i et tett nabolag kunne vi ikke bruke bråkete verktøy på natten. Dette gav oss muligheten til å jobbe døgnet gjennom. Ja ? det er mye jobb, men vi synes helt klart det blir finest.

 

Etter å ha plateslått, sparklet, pusset og lagt akryl i hjørner, grunnet vi veggene før vi malte to strøk i fargen Deco Blue. Dette er en farge vi liker veldig godt begge to - så vi malte rett og slett taket i samme farge for å skape en litt lun hule. I garderobenisjen ønsket vi en litt lysere farge, Bomull fra Jotun. For å føye disse to kontrastfargene godt sammen, og for å skille mellom de to delene av rommet valgte vi å dra dette i en skrå linje langs veggen. Vi malte først med en farge over hele området - så la vi på maskeringsteip. Et tips er så å male et strøk over maskeringstapen med den lyse fargen. Da unngår man at malingen kiler seg under maskeringstapen og

lager skjolder. Så malte vi over med den mørke malingen på den ene siden og den lyse på den andre. På et eller annet tidspunkt litt utpå natta så vi at vi hadde gjort noe feil og at grunningen faktisk var malingen som var igjen under maskeringstapen. Sånn går det når man ikke sover noe særlig! Vi synes det egentlig ble kult!  Noen ganger feiler man men finner ut at det blir best slik.

Så la vi gulv. Martin hadde et sterkt ønske om teppegulv. Han synes det høres så digg ut å våkne og kunne krølle tærne ut på et mykt og deilig gulv.  Teppegulv ble det - alt for å unngå morragretne mannfolk. Gulvet i en lys grå nyanse kjøpte vi på Teppabo. Det gikk faktisk ganske greit å montere også ? men var fryktelig tungt og klønete å få opp trappesjakten, og det var en helt ny erfaring å legge denne typen gulvbelegg.

Så sto sengegavlen for tur. Vi ønsket å lage en litt massiv og annerledes spile konstruksjon. Vi fikk veldig gode råd av Alex på Monter. Der fikk vi veldig god veiledning for hvilke materialer og tykkelser på materialene vi burde bruke - og de organiserte transport. Uten den servicen vi fikk hadde ikke dette vært mulig! Sengegavlen bygde vi av furu glattkant kjøpt hos Monter. Ideen er ganske enkel men det er en tidkrevende prosess fordi det er så fryktelig mange biter å sette sammen. Vi kappet først til alle lengdene som skulle være på veggen i riktig lengde og gjæret dem 45 grader i toppen. Vi markerte i hvilken høyde spikerslagene var og skjøt dem fast med spikerpistol. Vi startet på den ene siden og vatret den første spilen godt vertikalt før vi satte i gang, og brukte en rest av en glattkant for å måle mellomrommene mellom spilene. Når vi var ferdige med veggkonstruksjonen startet vi med taket. Her ville vi at spilene skulle være i ulike lengder, men prosessen er identisk med fremgangsmåten på veggen. I tillegg til å skyte spilene i taket, limte vi dem med trelim for ekstra stabilitet. Hvis du ser nøye etter ser du to spiler som er i helt annen lengde enn de andre - den ene representerer Martin og den andre meg. Sjekk ut oppskrift i tidligere blogginnlegg!

 

seng soverom aina og martin tv 2 huset
nattbordslampe huset tv 2
spileseng sengegavl huset tv 2 aina og martin

seng spiler huset aina og martin

seng soverom huset tv 2¨


Også veggen som delvis delte walk in fra resten av rommet bygde vi i furu glattkant list men denne i en litt større dimensjon. Her er det kun feste i tak og gulv og da er det viktig at materialene ikke er før spede slik at det blir solid nok og har nok stabilitet. Vi bygde først en ramme i de dimensjonene vi ville ha. Så fellte vi inn glattkantlist med en glattkants bredde mellomrom. Vi skar til en midtdrager for stabilitet, og lagde til knagger på baksiden for oppheng av skittentøyskurver og klær. Fordelen med denne veggen er at du får avgrenset rommet, men likevel får luft og lys gjennom.

 

walk in closet spilevegg aina og martin tv 2

spilevegg huset tv 2

soverom huset tv2

 


Kommodene i walk in garderoben fikk vi tak i brukt på Finn.no, men er originalt fra IKEA. Vi pusset overflaten lett for en litt mattere finish. Over kommodene satte vi inn en klesstang og en tversover gående hylle i MDF som vi malte i samme farge som veggen.

Vi valgte å bygge utforing til vinduet selv. Dette var skikkelig utfordrende! Utforingen bygde vi i furu kryssfiner 19 mm som vi gjæret i kantene. På moderne vinduer er det et smalt spor der utforingen skal skyves inn - og for å få til dette tynnere partiet på vår hjemmesnekra utforing måtte vi gå til anskaffelse av en håndoverfres. Vi freste så ut spor og monterte det sammen med trelim. Vi lot endestykket  på utforingen fungere som list, og lot den stikke noen cm dypere enn åpningen, i stedet for å legge på lister i etterkant. Vi synes dette gir en litt kul effekt ? nesten som en ramme på et bilde. Det var en ting å bygge utfôringen, men det å tilpasse veggen rundt var enda verre. Fordi vi ikke skulle ha noen lister måtte gipsen gå kant i kant med furu utforingen. Alle som har skjært i gips forstår at det ikke er like lett å få det rett og pent. Vi knota noe veldig - men var tålelig fornøyd med resultatet til slutt.

 

utforing vindu diy aina og martin huset

utforing vindu huset tv 2


 

Sminkebord konstruksjonen består av 2 hyller og en liten skuffeseksjon fra IKEA. Benkeplaten lagde vi selv av en tilskåret MDF plate som vi malte i samme farge som veggene i walk in garderoben. Speilet over fikk vi tak i på loppemarked for 20 kr! Vi elsker loppemarked ? man kan virkelig finne fantastiske skatter og ting som ingen andre har! I tillegg har vi veldig sansen for gjenbruk! For en fantastisk ting at noen har hatt et gammelt støvete speil liggende ? som plutselig har fått helt nytt liv  - og det på TV. Heia gjenbruk!  For at et sminkebord skal ha noen funksjon må man ha god belysning. Den kule lampa over speilet er fra IKEA. Krakken fant vi hos KID Interiør.

sminkebord lampe huset ainaogmartin

sminkebord huset tv2

sminkebord aina og martin

 


Vi investerte i en god 180 seng fra IKEA med god overmadrass. Vi skal tross alt gjennom de mest slitsomme ukene i vårt liv, der søvn blir mangelvare. Da blir søvnkvaliteten desto viktigere. Sengen fylte vi med masse puter, hotellputer og digge dobbeltdyner. Vi lot alt være i helhvitt. Det er litt ren og luftig luksusfølelse med helt hvitt sengetøy - litt hotellfølelse. Dessuten har vi valgt mange mørke farger i rommet - så da synes vi det var viktig med noen lyse elementer, skyter Martin inn. Alt sengetøyet er fra IKEA, mens pynteputene i rosa og grå blå er fra KID interiør. Som nattbord brukte vi to bokshyller fra IKEA. Som nattbordslamper monterte vi to hengende pærelamper fra Claes Ohlson.  På nattbordet fikk også rommets viktigste elementer plass - to tegninger vår datter har laget til oss. Hun er ei jente med mye kreativitet ? og rett før vi reiste bort for å delta på dette eventyret hadde hun malt to like hjertebilder - ett vi skulle ha med oss, og ett hun skulle ha hjemme. Nattbordet  er det første man ser om morgenen og bildet hadde vi med oss hele tiden som en påminnelse om hvorfor vi valgte å gå i gang med dette prosjektet. Drømmen om å kunne gi henne et hjem, og en verden full av muligheter!

kjærlighet

På veggen mot vinduet monterte vi en gardinstang fra vegg til vegg fra IKEA og satte opp tre ulike gardiner fra Kid interiør i grå blå og rosa nyanser. For å sikre lystetthet monterte vi i tillegg en persienne aktig gardin fra IKEA inne i vindusrammen. Fordi utforingen fra vinduet stakk et par cm ut var det viktig at gardinstangen også gikk litt ut i rommet.

Mot slutten vasket vi alle flater ? pusset vinduer og så sto ?nipsingen? for tur.

detalj huset soverom aina og martin tv 2

 

Helt på slutten oppdaget vi at vi hadde glemt å montere listen på toppen av døra mot gangen. Det var helt surrealistisk. Der hadde stressa med å re opp og vaske vinduer - og så hadde vi glemt noe sånn helt vesentlig!  Vi rakk rett og slett ikke den der lista, selv om den lå ferdig kappet og malt! Sånn er det noen ganger, og selv om det var fryktelig frustrerende der og da fikk vi opp lista litt senere på dagen, og så var vi veldig fornøyde.

Vi trodde virkelig ikke vi skulle vinne denne runden. For det første hadde vi jo vunnet sist konkurranse - og nå følte vi virkelig konkurransen tilspisset seg. Ikke mist synes vi de andre hadde så utrolig flotte soverom! Dessuten trodde vi at mangelen på list kunne være med å felle oss. Her kunne virkelig alt skje følte vi!

Det var utrolig kult og overraskende å vinne denne runden. Men fy søren for et kick det er å sitte og vente på avgjørelsen og så at det går ens vei. Adrenalinet pumper i kroppen og den motivasjonen man føler på i etterkant dro oss videre selv om vi både var slitne, sultne og skittene.

Da vi la oss den kvelden ? i en myk luftig hotellseng, med en himmel av spiler over oss og med den gode seiersfølelsen i magen - det var utrolig godt. Det rommet forble vår lille oase gjennom hele prosjektet. Det som var så rart, var at resten av huset fremdeles var et tomt skall - men når du åpnet døren til soverommet kom du inn i en helt annen, magisk verden.

Vi håper du koste deg like mye med epsioden som oss

<3 Aina og Martin


 

 

 

Sengegavl DIY 

 

 

 

DIY Seng Huset TV 2 Aina og Martin

Og da var vi ferdige med andre romkonkurranse - og vi synes det var veldig gøy å vinne! Rosa hus på rosa skyer!  Vi må si vi var veldig overrasket over akkurat det - for vi synes de andre hadde så utrolig flotte soverom! Alle fantastisk flotte på hver sin unike måte! Det mest tidkrevende prosjektet vi tok fatt i denne episoden var sengegavlen. Ideen er enkel - men det er så fryktelig mange deler - og det tar tid! Her har vi etter beste evne forsøkt å skissere opp hvordan vi løste oppgaven:

Vi startet med å kjøpe inn glattkantlist hos Monter i store mengder - det er mange lengdemetere i denne konstruksjonen! Glattkantlist er en list av høvlet treverk med veldig rette kanter. Vi gikk for en modell i furu etter anbefaling av Monter. Vi startet med å måle høyden på rommet. Fra gulv til tak var det 2,40 m - standardhøyde for nybygg. Vi regnet oss frem til hvor mange spiler vi trengte for å bygge en konstruksjon på 180 cm bredde - bredden av sengen vi hadde kjøpt inn. Så kappet vi alle spilene i riktig lengde og gjæret dem med gjærsag i 45 grader i toppen.

Vi merket så opp hvor spikerslagene var - her er det viktig å treffe slik at det blir god stabilitet. Vi vatret første glattkantlist godt vertikalt før vi monterte den ved hjelp av dykkertpistol. Da første spile var på plass brukte vi rester av en glattkantlist for å legge mellom neste spile for å måle opp ønsket mellomrom. Slik fortsatte vi hele veggen bortover. Hver femte spile sjekket vi om konstruksjonen var i vater - det er helt alfa og omega her!

Etter å ha montert ferdig spilene på veggen, sto taket for tur. Her hadde vi bestemt oss for å ha spiler i ulike lengder. Også her kappet vi til alle spilene på forhånd og gjæret dem i 45 grader i den ene enden. På samme måte som på veggen markerte vi spikerslagene, vatret godt og brukte en glattkantlist som mellomrom. I tillegg til å skyte spilene fast brukte vi litt trelim for ekstra stabilitet i taket - tenk om de skulle finne på å ramle ned!

Om du er interessert i å følge vår reise videre følg oss gjerne på Facebooksinden vår HUSET TV 2 Aina og Martin eller på Instagram under @ainaogmartin

Vi knota en del - men vi var ganske fornøyd med resultatet - hva synes dere?Segegavl spile Huset tv 2 Aina og Martin

 


 

D.I.Y Garderobeskap


I HUSETs aller første romkonkurranse - husets entre - bygde vi et plass bygget klesskap. Altså - vi er absolutt ingen eksperter, så dere får ta denne med en klype salt - men her kommer fremgangsmåten vi brukte. Dette var en krevende jobb, og er det absolutt det mest krevende vi hadde bygget noen sinne da vi gikk i gang med oppgaven. Vi var fryktelig usikre da vi valgte å bygge skapet selv - ville vi få til dette?

Det er mange fordeler ved å bygge garderobeskap selv! De mest innlysende er kanskje at man får det akkurat som man vil og at man får det i helt riktig størrelse slik at man utnytter plassen best mulig. I tilleg står man fritt til å velge materialer og farger, rominndeling og funksjon. Vi bygde skapet i 21 mm og 19 mm furu kryssfiner kjøpt hos Monter. Kryssfiner er et utrolig allsidig materiale. Fordi trefineren er lagt lagvis annenhver retning og limes under trykk er det et veldig sterkt og stabilt materiale om egner seg godt til blandt annet møbelsnekring. I tilleg er furua en ganske myk tresort som er lett å sage og bore i og som er relativt enkel å jobbe med. Men mest av alt liker vi kryssfinerens utrykk. Vi synes den er flott å se på - litt røff - tåler en støyt og den later ikke som den er noe mer enn det den er - rett og slett et veldig ærlig materiale. Vi har lenge hatt lyst til å leke litt med kryssfiner. Kryssfineren kjøpte vi hos Monter - der hadde de den i mange ulike tykkelser og varianter på lager! Hjelpt til å bære det inn i bilen fikk vi også! Jeg vet at Monter også har kryssfiner i mange ulike tresorter som bestillingsvare!

Da vi gikk igang med oppgaven skisserte vi ført en plan for hvordan vi ville ha det. Vi målte - så målte vi en gang til - og så målte vi en tredje gang. "Measure twice - cut once" sier alltid Martin.  Vi laget så et "byggesett" av delene vi skulle bruke før vi monterte det sammen. Eller - vi forsøkte iallefall. Vi har lite erfaring med møbelbygging fra tidlige så vi måtte prøve og feile noen ganger for å få det til å bli riktig. Vi startet med monteringen av bakveggen. Fordi rommet manglet vegger da vi gikk igang, er bakveggen av skapet også veggen i rommet. Her er det viktig å huske på å legge skjøtene i platene til steder der de ikke vil være synlige fra yttersiden - som midt i nisjen for eksempel. Dette gjelder for øvrig all bygging med ubehandlet treverk. Ulempen er at man alltid må tenke på hvor skjøtene er rett og slett fordi man ikke får muligheten til å kamuflere det senere med for eksepel sparkel slik man kan på mange andre materialer. Alt er synlig!

Så fortsatte monteringen - sideveggene som fungerer som utforinger sto for tur. Så festet vi nok et lag med sideveger et par cm. dypere enn de forrige. Disse festet vi godt til reisverket. Det samme gjorde vi med topplaten mot taket. Så sto bunnplate for tur. Denne lot vi hvile på et reisverk slik at vi fikk utforing også i bunn. Så bygde vi den nederte delen av innmaten til skapet ved hjep av en topplate og to "hylledelere" som også sikrer stabilitet. Samme prosessen gjentok vi i toppen av skapet.

So far so good. Nå begynner nemlig den vanskelige delen av prosessen. Det kan godt hende at en møbelsneker hadde ledd av oss nå - men siden vi på ingen som helst måte er møbelsnekkere sleit vi her. Dørene og det å bore hull til - og montere dørhengslene var den mest krevende jobben. Dørhengslene er kjøkkenhengsler fra IKEA 120°. Vi gikk til anskaffelse av et 35 mm bor, da dette er målet på dørhengselbraketten, og markerte på døra hvor hullene skulle være. Her måtte det MYE finmåling til. Så gikk vi igang med boringen. Dette spesialboret kjøpte vi etter anbefaling av Alex på Monter - knalltips! Ikke visste vi at vi trengte et spesialbor for jobben. Alex hos Monter ble en uvurderlig killde for tips og gode råd underveis hjennom hele prosessen! Furu er jo som tidligere nevnt et veldig mykt materiale - og det finnes mange fordeler ved det - men her støtte vi på ulempen. Fordi boret ikke skal hele veien gjennom plata har det heller ikke nevneverdig stort senterbor - og da drar boret seg lett i alle retninger. I tilleg måtte vi passe på å ikke penetrere plata helt - og det var vanskelig! Martin hadde mest lyst til å hive døra på dynga etter noen forsøk, og heller gå for åpen løsning. Fordi vi sleit valgte vi å gå for kun en topphengsel og en bunnhengsel pr. dør. Dette er for lite og dette fikk vi også kritikk for av dommerne med god grunn. Kombinasjonen for få hengsler og for tynne plater gjorde at døra bulte litt. Til slutt boret vi dørhåndtak med hullsag og sydde selv et møbeltrekk til puten vi sydde av en IKEA babymadrass. Som siste finish pusset vi flatene med pussepapir og oljet med treojle. Skapet er absoutt ikke perfekt - men fy søren så gøy å få det til! Fra nå av skal vi aldri kjøpe ferdigskap igjen!

Har du lyst til å bygge klesskap?

En inngang

Det var helt vill følelse å gå i gang med den aller første romkonkurransen. Vi hadde gledet oss veldig, og gruet oss like mye til denne elleville reisen vi hadde begitt oss ut på . Og så plutselig sto vi der, med et helt tomt rom uten vegger eller gulv, og Klaus kommanderte med sin klassisk tydelige og muntre Trønderdialekt: dere har 3 dager på å bygge entre´en! Det er jo helt sinnsykt tenkte vi - og det burde ikke være teknisk mulig å få til på så kort tid!

Jeg, Aina, er fryktelig redd for å ikke greie å gjennomføre noe jeg har satt meg fore. Den følelsen av å begi seg ut på noe man faktisk ikke vet om man mestrer eller ikke - den vrir og vrenger alle tarmene i meg. Den følelsesmessige berg og dalbanen de aller første dagene var nesten uutholdelig. Min forsvarsmekanisme er å bli sint. Jeg håper ikke seerne ser alt det jeg følte inni meg de aller første dagene der.

Det var ganske spesielt å begynne med så blanke ark. Ingen vegger. Ikke gulv. Kun bart reisverk i et skjelett av et hus. Også det å endelig møte de andre deltagerne var en utrolig spennende opplevelse. Det var jo mennesker vi ikke ante hvem var, og vi hadde brukt mye til på å gruble på hvordan det skulle bli å møte konkurrentene våre. Dette er jo første sesongen av dette programmet, så vi hadde jo ikke noen referanser å forholde oss til. Hvordan ville stemningen være? Ville folk være hyggelige mot hverandre? Det var en lettelse å møte 3 andre flotte par - like spente som oss, klare for å ta i et tak! Allerede første kvelden, etter at kameraene var skrudd av samlet vi oss for å skravle litt og ta en kaffe sammen. For oss var det viktig å bli kjent med alle på en god måte. Vi skulle tross alt tilbringe 8 av de både tøffeste, men mest spennende ukene av vårt liv sammen med denne herlige gjengen. Vi var raskt ute med å være åpne for å invitere folk inn - og vi følte at de andre var åpne for dette også. Vi ville gjerne spille med åpne kort - det hadde jeg og Martin snakket mye om på forhånd. Opplevelsen og det sosiale var en svært viktig faktor for oss begge to.

Vi valgte å gå for en litt røff "look" med innslag av skandinaviske vibber. Innslag av sort og grønt og detalj i messing. Vi beskriver den overordnede stilen vår som Scandinavisk Maksimalisme, kanskje med elementer av industrielt design. Egentlig betyr det mye rart - og alt for mye av det. Litt alt på en gang! På forhånd hadde vi gjort oss opp noen meninger om noen elementer vi gjerne ville ha med og litt om den generelle stilen vi ønsket i huset totalt sett. Men det å ha planlagt alt til minste detalj sånn på forhånd synes vi var veldig vanskelig. Vi hadde sett plantegninger av huset, men for oss er det viktig å "føle" litt på romfølesen, se hvordan lyset faller og hvordan rommet oppleves før man tar de store avgjørelsene. Vi hadde absolutt ikke kontroll helt på starten - ting ble litt til underveis, og det er jo halve moroa!

Vi startet med en stor runde i butikken. Gipsplater skulle handles inn, sparkel, maling, pensler og alt man måtte trenge. Det man kanskje ikke får meg seg på TV  er at vi brukte ufattelig mye tid på å handle ting. Heldigvis fikk vi veldig god hjelp hos Monter. Vi brukte både Monter på Jessheim, Dal og Lillestrøm. Mens ukene gikk ble vi nesten venner med personalt her - følte iallefall vi. Det kan godt hende de synes vi var fryktelig slitsomme der vi kom hesblesende inn til alle døgnets tider og krevde akutt hjelp og bistand! Det er helt utrolig hvot fattet og bra de tok det! Vi er jo ingen eksperter og da var det så deilig å få hjelp av fagfolk som virkelig visste hva de drev med. De lessa inn i bilen, kom med råd til materialer, kom med tilkjøring av produkter, bestillte opp spesialutstyr. De var der da gode råd var dyre! For det å glemme noe, bare den miste ting som maskeringsteip eller skruer i riktig lengde, gjør at man taper svært dyrebar tid!

For oss er det flere elementer som er viktige med en entre: Det er viktig med god lagringsplass til yttertøy og sko - men at dette lett gjemmes bort så det virker ryddig og imøtekommende. I tillegg må det være et sted til å henge av seg for gjester. Entreen er det første rommet i huset man møter,  så det må stå i stil med det designmessige av resten av huset og føles som en direkte link til huset som helhet. Entreen må virke innbydende og gjestmild og by inn til hyggelige lag! En god sitteplass er viktig for oss. Et sted bestemor kan knyte lissene, et sted mammaen min kan sitte å skravle et kvarter ekstra når hun er på besøk og egentlig er på vei ut døra, eller et sted en mamma på barneskolen tar en prat når hun henter ungene etter besøk. For oss er et godt hjem et sted man har rom for mange ulike sosiale møter - og slik vi opplever Norge er det alt for høy terskel for å komme inn. Kanskje en god sitteplass i entreen kan hjelpe på?

Vi lagde tre små bamser for oppbevaring av solbriller og nøkler. Først og fremst for å holde orden - vi er en forferdelig rotete og surrete familie og løper alltid rundt stresset og leter etter nøkler og briller. Og så synes vi det var så koselig å gi et lite hint om hvem som kanskje en dag er så heldige å få bo her; storebjørn Martin, mellombjørn Aina og veslebjørn Mathilde. Det er en av favoritteventyrene til den vesle jenta vår,  så vi synes det passet så fint. De ble litt sløyd de bamsene der, laget litt sånn i siste liten. Men vi er litt sånn sløyd - så det passer ganske godt for oss det også.

Vi valgte åpen dør mot stue/kjøkken for å binde huset sammen og for å skape luftighet i etasjen. Huset vi pusset opp er veldig godt isolert! Tidligere hadde man alltid dør til et vindfang eller entre, men med dagens bygge standard er det egentlig helt unødvendig - og vi føler at en dør alltid bare er i veien.

Gulvet er et sort gummigulv - praktisk og slitesterkt tenkte vi, og perfekt for små barneføtter fulle av gjørme etter lange fine dager ute. Slitesterkt er det, men særlig praktisk kan jeg ikke si at det er. Sort gulv blir fryktelig fort møkkete -  det kan vi skrive under på etter uker med oppussingsstøv og gris som ble dratt inn. Vi må innrømme av vi vasket det gulvet akkurat passe mange nok ganger til å gå lei! Første rom - første feil, vi får håpe vi lærer!

Vi bygde et plassbygget klesskap i kryssfiner. For å se mer om denne prosessen se neste innlegg som kommer på bloggen. Sitteputen sydde vi selv. Stoffet i sort fra IKEA, og skumgummimadrassen er en baby seng madrass også fra IKEA. Vi sydde stoffet i hjørnene og stiftet den til en tynn kryssfinerplate med møbelstiftemaskin. De søte pynteputene fant vi hos Kremmerhuset, og dekoren i topphylla ble kjøpt hos Søstrene Grene. Her fikk også Buddha plass! Han var med hjemmefra som en av 5 ting vi kunne ha med oss. Buddha har bodd sammen med Martin hele hans liv i barndomshjemmet. Vi fikk denne i gave av hans foreldre da vi flyttet sammen, og har siden hjulpet til for god lykke og karma. "Rub that belly for good luck" sier alltid Martin. Før hver eneste innlevering av romkonkurranse gjorde vi nettopp dette - vi knadde litt på den magen!

Veggene lot vi være lyse - kritthvite for å være eksakt, i halv matt finish fra Opus for å gi luft til ellers mange mørke materialer. Taket malte vi i fargen dempet sort i halvmatt finish fra Jotun, og vi lot fargen gå litt nedover veggene for å skape en litt annerledes effekt. Shit - sort tak tenker du?  Oh yes - tenkte vi! Når før eller senere i livet får vi muligheten til å gjøre alt det rare som faller oss i hodet?

På den ene veggen laget vi egendesignet "tapet". Her brukte vi tusjer fra Promarker i ulike grånyanser. Skulle vi gjort det igjen hadde vi nok brukt noen andre tusjer - disse var ikke særlig egnet for bruken. Ideen var nok bedre enn utførelsen, og dette fikk vi også kritikk for fra Karina. Vi er helt enige med henne! God belysning er alltid viktig. Vi valgte en skinne i taket med spotter fra Clas Ohlson for god og jevn belysning i hele rommet. I tillegg valgte vi en liten hengelampe integrert i sittenisjen i klesskapet, også denne fra Clas Ohlson. Effekten av denne lampen blir forsterket av det runde messingspeilet i bakkant, dette kjøpt hos Kremmerhuset.

Den første konkurransen der var tøff - kanskje den mest krevende av alle. Følte vi i alle fall da!  Og å vinne - det var helt fantastisk. Den gode følelsen av å ha mestret første oppgave - bare det å rekke å bli ferdig - og så få anerkjennelse for jobben man har gjort, det var en utrolig deilig følelse!  Det å vente på dommeravgjørelsen er en utrolig nervepirrende opplevelse. Du føler kanskje at de haler det ut i tid på TV - nei da. I virkeligheten tar det Søren meg ENDA lenger tid! . Vi synes også at  de andre parene hadde utrolig flotte entreer - så vi var ganske overrasket over å vinne egentlig. Men det var utrolig deilig! Det gav oss virkelig mestringsfølelse og motivasjon til å fortsette!


 

Hjemme hos oss


Nå er det bare tre dager igjen før det braker løs med HUSET på TV 2! Vi er så spente at det kribler i kroppen. I disse dager knaker det hardt langt bak i hjernebarken. Aller mest gleder vi oss! Vi gleder oss til å vise frem hva vi har skapt - den tøffe prosessen vi tok del i. Og vi gleder oss til å endelig kunne ta bladet fra munnen og fortelle om de uendelig mange fine opplevelsene vi har hatt. Om gleder og om sorger - om å lykkes og om å mislykkes. På den andre siden krangler gleden litt med den vonde magefølelsen. Hvem blir vi på TV? Hvordan vil vi fremstå? Vil folk like det vi lager - stilen vår - utrykket? Vi vrir og vender alle stener for å huske hva vi har sagt og hvordan. Hvordan vil det klippes? Hva sa de andre? Da vi sa ja til å delta på dette elleville eventyret var vi klar over at prosessen kom til å bli tøff og at vi måtte lære oss å svelge konsekvensene av deltagelsen. Vi må tåle å ikke bli tatt i med silkehansker. Vi liker å tro at vi tåler en støyt - at vi ikke bryr oss så fælt om hva andre måtte mene. Sannheten er - og jeg tror de aller fleste i våre sko i det minste føler litt på det samme - vi er livredde! Hva er det vi har gjort? Hva er det egentlig vi har sagt ja til? Vil folk like programmet - eller blir det en flopp? Vil vi bli good guys eller bad guys? Vel vel - nok emosjonell prat. Mens vi venter - her er et lite knippe bilder fra huset vi bor i i dag. Det er et bittelite hus på Billingstad i Asker som vi har leid de siste 5 årene, bygd i 1907. Her er det litt gammelt og litt nytt, mye sort og hvitt, og alt for mange planter som sårt trenger vann. Følg med på TV2 for å se om vi tar med oss stilen i HUSET, og om det i hele tatt er mulig å få til i hus bygd med over 100 års mellomrom. Selv om vi er glade i det lille huset vårt drømmer vi om noe vi kan kalle vårt eget! Et sted der vi bestemmer - som vi kan forme som vi vil. Et sted der lille Mathilde kan løpe med sine små barneføtter og vokse inn i ungdomslivet. Hvor en liten katt kan komme til en lun havn etter farefulle museoppdrag. Så mens vi stresser og kjemper med følelsene tre dager før premiere må vi ikke glemme dette målet - årsaken til at vi meldte oss på, og grunnen til at vi valgte å legge hele livet på hylla i 8 uker. Drømmen om vårt egen hjem! Hjelp oss å nå målet vårt og følg vår kamp om drømmehjemmet på TV2 Onsdag 8 Mars 20.00.
 

Dette er oss

 

 

 


 

I mediahttp://www.tv2.no/underholdning/8932142/


 

Kontakt oss 

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits