Loftstue - og siste rom 

Aller aller siste rom fullført! Det er både med sorg og glede.

Vi gleder oss over å endelig få reise tilbake til den lille jenta vår - som tappert har latt oss være borte så lenge! Av alle er det kanskje hun som har måttet ofret mest - og det kan vi ikke annet enn å takke henne for! For en fantastisk fin jente vi har - tøff, tålmodig, raus og forståelsesfull! Savnet har vært enormt - og det å endelig få reise hjem til henne føltes veldig riktig! Å ha fått være med på denne reisen har likevel vært noe av det aller mest spennende vi har opplevd! Adjektivene hoper seg opp! Lærerikt, gøy, spennende, utfordrende, slitsomt, kreativt! Det å få muligheten til å skape noe man selv definerer som sitt eget drømmehus har vært en av våre livs største opplevelser. Vi sitter og ser tilbake på reisen flere nyanser blekere, med dype mørke ringer under øya, til sammen 13 kilo lettere, med litt større biceps, og med kunnskap om oppussing vi alltid vil ha med oss videre!

 

Vi sier ikke at reisen har vært lett. Før vi gikk i gang med dette prosjektet hadde vi aldri bygd et møbel, vi hadde så godt som aldri jobbet med gips og sparkling er en helt egen historie!

Vi har lært å flislegge, legge membran, gjære kanter, bygge hjemmesnekret ventilator og lage plassbygde møbler. Aina har etterhvert forstått at det faktisk finnes noe som heter halve millimeter. Men å pusse opp er så mye mer enn det å bygge. Det handler om samarbeid, om budsjettering og om god planlegging. For selv om vi har diskutert en gang i blandt, brukte alt for mye penger på stua og nesten ikke kom i mål flere ganger - så kom vi gjennom. Vi er fremdeles gift, og om mulig har vi lært enda mer om hverandre. Vi rakk hver eneste dommeravgjørelse, om mulig med knapp margin. Og vi holdt budsjettet, og vel så det.

 

Vi satt faktisk igjen med 50.000 kr som vi opplevde som overflødig å legge i huset. Da vi satte i gang med prosessen hadde vi satt opp budsjett rom for rom - og dette holdt vi oss til. Vi vant mange rom konkurranser - men dette forventet vi jo ikke. Derfor fylte kontoen seg opp selv om vi forholdt oss til det orginale budsjettet! Hovedårsaken til at vi brukte lite penger er at vi ikke leide inn noe særlig håndtverkertjenester og at vi brukte gips fremfor ferdigmalte vegger, såkalte ?walls to paint? plater. Mot slutten bestemte vi oss for at det ville være unødvendig å ?kjøpe bare for å kjøpe? - sløseri er noe vi ikke liker. Derfor valgte vi å kjøpe verktøy for de siste pengene - og ganske mye av det! Det betyr også at vi ikke har brukt noe mer enn de andre deltakerne på å pusse opp huset! Det er en god følelse å vite at vi alle stiller på lik linje!


Etter at vi kom hjem fra Mogreina ble ikke byggegleden noe mindre. Faktisk er vi blitt så inspirert at vi har kommet i kontakt med ByVerkstedet i Oslo! Dette er en veldedig organisasjon for alle, med spesielt fokus på barn og unge! . Midt i byen ligger det altså et verksted som er åpent for alle. Et sted der man kan møtes, jobbe kreativt og få hjelp til å lære seg håndtverk - og det helt gratis! Fremover skal de også gå igang med en utlånsordning på verktøy gjennom Biblioteket. Her kan man altså låne verktøy gratis ved hjelp av bibliotekkortet sitt! For et fantastisk sted! Sånt blir vi inspirert av! Hvis vi er så uendelig heldige at vi vinner huset ønsker vi derfor å donere bort verktøyet vi kjøpte i siste episode til denne organisasjonen! Lenge leve byggeglede! Om vi er så heldige er det mange som ville få føle på den mestringsgleden det faktisk er å jobbe med hendene! Bygging for alle! 

På loftstua fikk vi kun et døgn. Altså - 1 døgn! Vi har sagt det før - men sier det igjen; dette er galskap! Det var bare å brette opp ermene!

 

Etter at Aina fikk størsteparten av hobbyrommet - var det nå Martins tur til å kose seg litt! Vi bestemte oss derfor raskt for at dette skulle bli Kinorom! I tillegg skal rommet fungere som loftstue og lekerom når Mathilde har gjester da rommet ligger vegg i vegg med det som i drømmene våre kan bli hennes barnerom. Sist men ikke minst måtte rommet også kunne fungere som gjesterom - gjerne til mange om gangen! Det finnes ikke noe hyggeligere enn huset fullt av gjester!

 

 

Veggene kledde vi med gips som i resten av huset. Disse malte og sparklet vi før vi malte både vegger og tak i fargen Oslo fra Jotun - en av våre absolutte favorittfarger! Gulvet er samme sorten som resten av huset - Opus XXL hvitpigmentert Eik. Som lister brukte vi restene av spileveggen på kjøkkenet - ferdig behandlede glattkantlister i furu! Som belysningsløsning brukte vi også glattkant rester vi foret ut ca 10 cm fra veggen opp mot taket. I bakkant la vi inn en LED strip fra ILS.

 

Martin fikk endelig høyttalere, lerret og prosjektor - en sann guttedrøm som går i oppfyllelse! De dråpeformede høyttalerne kjøpte vi hos Hifi Klubben. Lerret og prosjektor hos Elkjøp.

 

 

 

Sofakonstruksjonen var dagens store prosjekt! Vi ønsket å skape kinoatmosfære med seterader i to høyder. Det skulle virkelig være digg å slenge seg ned i denne sofaen. Helst så digg at man kunne tenke seg å bli der en hel kveld! Vi ville at disse to nivåforskjellene skulle kunne glis under hverandre slik at man kan frigjøre gulvplass for lek og morro. I tillegg ønsket vi oss god overnattingsplass. Derfor lagde vi rett og slett sofaen ut av to rammemadrasser fra Jysk! Madrassene kledde vi selv i grått møbelstoff i ull fra Stoff og Stil.

 

De fine Rosa putene i bakkant fant vi hos Skeidar. Disse tilhører egentlig en utstllingssofa fra BoConsept de hadde liggende - og vi var så heldige å få kjøpe putene løst! Jippi!

Den flotte stolen er også fra BoConsept og minner oss om klassiske regissørstoler - det synes vi passet godt inn. Lampen over stolen, bordet, sjenken og smågjennstander er også fra Skeidar. Gardiner fra Kid Interiør

  

Som kronen på verket tegnet Aina 6 Star Wars inspirerte tegninger. Ikke bare passer de inn på et kinorom - Star Wars er Martin og Mathildes store favorittfilmer! Vi er sånne som kler oss ut og går på premiere når filmene slippes - og hjemme hos oss går det i Star Wars sitater. Tegningene var ment som en gave fra Aina til Martin - som en avslutning på et stort eventyr. Fy søren så stolte vi er av hverandre for at vi holdt ut! For at vi gjennomførte og for at vi overlevde sammen. Klarer vi dette som par føler vi at vi kan klare alt!

 

 

Den følelsen gav seg ganske kjapt. For det er virkelig nå det gjelder! I dag er det bare en uke til finale. Det enkle ville være å si at vi gledet oss. Og det gjør vi jo. Men samtidig er uvissheten, spenningen, og følelsen av total mangel på kontroll sterkt tilstede! Vi har ofret et år av livet vårt på dette - blod, svette, tårer! Alt for drømmen om et eget hjem. I dag leier vi bolig og det å kunne gi datteren vår tryggheten i det å eie egen bolig er grunnen til at vi meldte oss på dette programmet! Vi håper inderlig at du der hjemme har sett vår kamp. At vi har prøvd og feilet, at vi har gitt alt vi har! Vi håper du har likt det du har sett - og at du neste uke tar frem telefonen og stemmer på oss. Det ville bety hele verden for oss to, den lille jenta vår og ikke minst katten vår Kompis.

  

 

 

 

6 kommentarer

Kristin

17.05.2017 kl.23:03

For et fantastisk hus! Sånn som dere har stått på er beundringsverdig 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Ønsker all mulig lykke til på finalen 😊 Heia!

Aina & Martin

18.05.2017 kl.20:08

Kristin: Tusen tusen takk??? vi også elsker det huset - og savner det hver eneste dag! Tusen takk for støtten - vi trenger all lykkeønskning og stemmer vi kan få i finalen?????

Celine

22.05.2017 kl.23:20

Utrollg flinke har dere vært, og veldig inspirerende å følge med! Dere fortjener absolutt å vinne! Ingen tvil om at dere har gitt alt for at drømmen skal gå i oppfyllelse! Lykke til!

Aina & Martin

23.05.2017 kl.14:43

Celine: Tusen tusen takk <3 Så utrolig fin tilbakemelding! Å - som vi drømmer om det huset!!!! <3 Tusen millioner takk for at du heier og stemmer oss frem - det kan være med på å avgjøre hele fremtiden vår! <3

Lena

25.05.2017 kl.22:22

Hva er "ryggen" laget av? :)

IL

02.06.2017 kl.18:09

Hei! Då har eg sett alle episodene av Huset, og fysøren(!!!) kor skuffa eg blei. Dåkke var heilt klart best, så utrolig teit at dere ikke vant. Heia dreamteam!!!

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits