BarneromEndelig var det barnerommet som sto for tur! Og da var det bare tre ned i rekkene - og la noen andre få være designer - nemlig vår helt egne Mathilde!

Den lille jenta vår som da var 7 år, men som nå er fyllt 8 år, er en utrolig sprudlende og blid jente. Hun er av typen som alltid kommer hjem med hull i buksa og skitt under neglene! Hun klatrer til de ytterste grenene - og kjører fortest på ski i hele familien. Mathilde er veldig sosial - og elsker at det skjer noe HELE tiden! Og så er hun snill! Alltid raus mot dem rundt seg. Omsorgsfull og kjærlig! Og så har hun akurat like god/teit humor som Martin! De kan sitte å fnise i sofaen en hel kveld! Hun er rett og slett Awesome!

Å være borte fra det kjæreste vi har var det aller aller vanskeligste vi gjorde i hele denne prosessen! Å forlate henne - riktig nok i trygge armer hos super Mommo og Moffa - var en tung og vanskelig avgjørelse å ta! Men samtidig følte vi at vi gjorde det nettop for henne! Vi fkk barn relativt tidlig i livet - bare 19 år gamle. Martin var lærlig og Aina gikk på vidregående. Sammen gikk vi fra å være tenåringer til å måtte ta et enormt ansvar! Å få Mathilde er det aller aller beste som har skjedd oss - hun har banet vei for det livet vi lever i dag - et liv vi virkelig verdsetter. Hun har fått oss til å ha fokus - og å jobbe mot de viktige tingene i livet! Samtidig er det å få barn tidlig i livet krevende på mange områder. Ikke var vi ferdige med utdannelse - jobb hadde vi ikke - og det tar tid å bygge de økonomiske rammene en familie krever! Vi synes vi har jobbet hardt - og at vi har klart å skape gode trygge familierammer - men et eget hjem, det har vi ikke fått til riktig enda! I dag leier vi bolig. Vi har så lyst til å gi henne muligheten for et helt eget hjem. Et sted der vi som familie kan skape minner  og kanskje en dag bli enda flere? Vi følte at dette var en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss - eller henne! Vi savnet henne sårt hver eneste dag - og det å skape et barnerom gjorde ikke savnet mindre!

Å skape et barnerom man ikke vet om man får beholde er krevende! Vi kan ikke love henne at det en dag blir hennes - og det var vi også veldig opptatt av å formidle til henne. I stedet for å si at «hva vil du har på ditt rom» spurte vi heller om hva som er viktig i et barnrom. Mathilde har vært vår største fan - og drømmer selvfølgelig om å vinne hun også - men vi har gjordt det tydelig at dette foreløpig kun er en drøm. Det er en finfin balanse dette her - men det var klart hun skulle bli hørt når dette rommet skulle bygges! Her er det ikke vi eller våre tanker som teller - det er hennes!

Vi ringte Mathilde for å høre hva som var viktig i et barnerom - og det var klar tale:

Ribbevegg
Mulighet for å skate på gulvet
En lun lesekrok
Ett sted å tegne
Ett sted å trene
Stigespill i stor skala
Farger i sort, rosa og lyst treverk

I tillegg synes vi at det er viktig med god oppbevaring og rom for overnattingsgjester.
Her var det virkelig nok å ta tak i!

Vi startet med å kle veggene og sparkle taket. Da Mathilde ønsket ett rom man kan være aktiv i og samtidig ønsket innslag av treverk valgte vi i dette rommet å legge laminat gulv som fortsatte opp den ene veggen og deretter ut i taket. Dette var en utfordrende måte å kle vegg og tak med da laminat er noe som er beregnet å legge på gulv. Vi vatret først det nederste bordet på veggen for å få en rett linje å jobbe etter og la striper med tec7 bak bordene før vi skjøt dem fast med dykkert i fjæren slik at det hadde hold inntill det tørket. Det var en utfordrende oppgave som til slutte gjorde at Martin gikk på veggen? De to andre veggene malte vi i en rosa farge som heter Deco Pink fra Jothun, vi syntes denne gikk godt med den hvitpigmenterte eike fargen laminaten hadde, samtidig som den spilte godt med Dempet Sort som flere av de andre elemtene i rommet skulle være.


Martin går på veggen!
Sengen ville vi bygge selv. Da vi allerede hadde kledd gulv, vegger og tak i eikelaminat ville vi bygge denne ut av MDF som vi deretter malte i fargen dempet sort. Mathilde ville ha en kosekrok som hun kan lese og slappe av i - som også fungerer bra for overnattingsgjester. Derfor falt valget på en køyeseng. Her valgte vi å bygge siden av den nederste sengen som gikk ut mot rommet litt smalere og heller støtte den opp på midten slik at man fikk mulighet for lagring under. Den nedre sengen valgte vi å innrede som en sofa med bøker og en lightbox i minivariant - med svært viktig budskap! Vi savner deg!

Så var det dette med stige opp til senga samtidig som Mathilde ville ha ett sted å trene og leke i. Hva passer vel bedre da enn en ekte Ribbevegg? Vi hadde ett par diskusjoner rundt dette da Aina egentlig er mest glad i Pinnekjøtt, men Martin fikk denne gangen stikke av med seieren og det ble altså Ribbevegg ( les: Martin har det gøy når vi skriver?) Vi kontaktet et firma som selger ribevegger til bla. skoler og fikk hentet 3 stk. som vi monterte og kappet til 45 grader slik at de gikk opp på sideveggene og over taket! Det ga et kult utrykk samtidig som det sørger for ekstremt god stabilitet i konstruksjonen. Sikkerhet er alfa og omega her! Videre hengte vi opp turnringer i tau med karabinkroker slik at de lett kan henges opp og ned samt justere høyde etter behov.Garderobeløsningen skulle vi denne gangen prøve å lage selv da skyvedørsgarderober ofte er ekstremt kostbare. Selve innredningen er Elfa fra Monter, mens dørene er MDF plater malt med tavlemaling. Her kan man virkelig utfolde seg kreativt! Vi kjøpte skinnesystem og hjul som vi monterte på dørene og i tak og gulv. Dette gruet vi oss litt til da vi aldri har gjort det før og det her er ekstremt viktig at alle mål stemmer. Selve hjulene skulle freses inn i dørene og hvis dette ble feil var vi nødt til å begynne med en helt ny dør. Vi målte derfor 4 ganger før vi borret noe som helst - og det gikk heldigvis bra! Vi valgte å lyse opp garderobeløsningen men en 8mm led-strip fra ILS montert ca 15 cm utenfor dørene. Da vi var ferdig med dette hadde vi ca 30 cm led-strip til overs og vi fikk en artig ide til lampe ved skrivebordet.Vi skar til ett lampehode og en lampe-arm i kryssfiner og borret noen hull for ledning igjennom disse. Deretter pusset vi dem lett og loddet på en lampett ledning til led-stripen. Vi monterte så alt på veggen og koblet ledningen inn i en driver som lå på gulvet. Pulten kjøpte vi på IKEA, klappstol fra BoConsept. Alle pyntegjenstander fra IKEA og Søstrene Grene.

Vi vant ikke i dommernes øyne denne gangen - men det gjør ingen verdens ting! Vi hadde klart å skape et rom vi vet hun ville elske - og da produksjonen var ferdig, og hun kom på besøk og endelig fikk se resultatet følte vi at dette rommets vikigste dommer kåret det til verdens beste barnerom!

 

4 kommentarer

Pernille

03.05.2017 kl.21:26

Så fine løsninger på rommet :)

Aina & Martin

04.05.2017 kl.17:15

Pernille: Tusen takk Pernille! Vi ble veldig fornøyde med resultatet alle 3 <3

Henriette

18.05.2017 kl.20:51

Veldig fint rom:) Dere er så kreative! Hva heter gulvet dere har valgt i dette rommet?

Aina & Martin

23.05.2017 kl.15:12

Henriette: Tusen tusen takk <3

Gulvet er Opus Enstavs Hvitpigmentert Eik XXL Laminat fra Monter :)
Det brukte vi i hele huset og var veldig fornøyd! Slitesterkt og godt å gå på!

Tusen takk for at du følger med! Det er på Onsdag det gjelder!

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits