HovedbadetOg så var det bad nummer to! Nå har vi jo holdt på en liten stund ? men etter erfaringen fra badet nede må vi si at vi gruet oss ekstra mye til denne oppgaven! Å bygge bad på tre dager er virkelig en krevende øvelse ? og vi måtte stålsette oss for flere dager uten søvn! Det er så mange ulike elementer som må på plass ? og alt har lang tørketid! Her gjelder det virkelig å lage en god plan ? og å holde seg til den!

Badet vi bygde nede i episode  3 skulle fungere som vaskerom, grovbad og gjestetoalett. Badet oppe ønsket vi derimot at skulle være hovedbadet vårt! På et slikt bad var det flere ting som var viktige! Det skulle være et avslappende og behagelig bad å oppholde seg i ? så farger og  belysning måtte være riktig! Det må være funksjonelt ? så god oppbevaring måtte på plass! I tillegg ønsket vi litt spa preg ? så noen litt eksklusive detaljer måtte vi få klemt inn i budsjettet også!

Vi startet med å legge rupanel, Litexplater og membran! Dette er den største og viktigste jobben som gjøres på et bad! Her må man være nøyaktig slik at alt blir tett! Helt siden vi startet denne prosessen var det en ting som var sikkert ? vi ønsket hexagon fliser i et av rommene! Vi elsker det sekskantede formatet. Vi valgte å gå for en mørk gra 20 x20 cm flis fra Right Price Tiles på gulvet ? og hexagonfliser fra samme sted i tre ulike farger på to av veggene. Hovedvekten av flisene var i en mørk grå farge ? mens på endeveggen mot vinduet spedde vi i med en lysere grå variant samt en hvit variant for å skape spill.

Vi sleit skikkelig med fugingen denne gangen. Det tørket for fort! Aina ble lettere panisk da hun så at fugene ble sittende fast på hele flisa! Vi skrubbet og skrubbet ? og skrubbet litt til for å få det vekk! Etter hvert måtte Martin også steppe inn ? selv om han ikke helt forsto  alvoret før etterpå. Aina synes hun i grunn kan takke seg selv! Det er nemlig ganske typisk henne å bli lettere panisk og stresset ? og piper igrunn ganske ofte om ting som ikke går helt veien. Vi har et kjent norsk ordtak for dette ? ulv ulv! Vi måtte le av hele hendelsen i etterkant! Vi kan så levende se for oss der vi sto med fugemasse og vann over hele kroppen ? mens vi febrilsk forsøkte å få vekk fugemasse fra hele badet! Heldigvis gikk det bra til slutt!

Vegg og tak malte vi med våtromsmaling i fargen Bomull fra Jotun da denne var tilnærmet lik den hvite flisen ? slik at det føltes ut som en helhet! Fargen har en del varme i seg ? og det syntes vi egnet seg godt på et slik rom!
Denne oppgavens største prosjekt var det hjemmesnekrede servantskapet! Etter å flere uker ha jobbet med kryssfiner ? ville vi nå prøve noe annet! Eik ? et materiale vi liker svært godt ? er både solid og  tøfft å se på, og vi synes det passer godt til det litt mer eksklusive  uttrykket vi ønsket å skape i dette rommet. Dette bygde vi av brede glattkantlister vi limte og tvinget sammen, før vi skar til det som nå var blitt plater. Eik er en svært hard tresort ? og krever mye mer jobb enn mykere tresorter som for eksempel furu. Vi monterte delene sammen, og pusset med både grovt og fint papir i flere timer for et pent resultat. Vi avsluttet med 4 strøk våtromsolje for treverk for en god overflatebehandling! Vi har laget hjemmesnekra oppskrift! Om du vil lese mer om hvordan vi bygde dette ta en titt på neste inlegg her på bloggen!

Vi felte så ned en Norskdesignet betongvask fra Made by Nature. Denne fant vi på en boligmesse ? og falt pladask! Vi elsker den vasken ? og synes den både er elegant men samtidig litt røff! Helt perfekt for oss! I underkant av skapet monterte vi belysning ? en LED  list ? på bevegelsessensor. Her er tanken at den lille jenta vår kan tusle inn på badet nattestid for å tisse ? uten å måtte få flombelysning midt i fleisen! Belysningen gir en lun og lett belysning i rommet ? og skrur seg av når du forlater rommet. Som kronen på verket monterte vi sorte blandebatterier  både i dusjnisje og på servanten. Begge fra Tapwell. Det runde speilet kjøpte vi hos Bolina på Stabæk. Vi monterte en rund ramme i bakkant og også her monterte vi en LED strip. Dette gir en lun belysning rundt speilet ? og gir speilet en svevende effekt!

Toalettkassen bygde vi selv, og på toppen monterte vi en Glattkant i Eik ? for å matche servantskapet! Her satte vi frem masse levende lys og planter for å skape en deilig følelse av hverdagsluksus. Over toalettet hang vi også opp et bilde av vår kjære konge. I Norge har vi lang tradisjon for å henge opp bilde av de kongelige på utedo. Vi var litt redde for at dette skulle oppleves som en fornærmelse ? og gjorde litt Research før vi bestemte oss. Fra gammelt av tørket man seg med ukeblader og aviser ? men man kunne ikke bruke bildene fra kongefamilien, det var respektløst ? ergo hang man dem opp på veggen! God Norsk toalett historie med andre ord! Sånt synes vi er gøy!For oppbevaring av håndklær og andre baderomsartikler satt vi inn et apotekerskap med glassdører med litt industrielt preg fra IKEA. Dette fylte vi med kurver til småting og deilige håndklær fra KID Interiør. Alle andre småartikler bra KID interiør.Vi ble ganske fornøyd med badet ? på tross av at vi slet noe fryktelig denne gangen! Spesielt fornøyd ble vi med servantskapet! Av alle ting vi har bygget i dette prosjektet var dette det mest krevende av alle ? både på grunn av materialet ? men også fordi vi måtte lage "platene" selv! Vi la ned mange timer her ? og på tross for kritikk for at vi hadde brukt ufattelig mange skruer på innsiden sa vi oss fornøyd! Vi har laget et armert servantskap ? du klarer ikke å ødelegge det om du vil en gang! Men vi elsket hvordan uttrykket ble ? sammen med den kule betong vasken og det sorte blandebatteriet, og de fine skinnhåndtakene kjøpt hos Flisekompaniet som var en rest som lå igjen etter kjøkkenoppgaven.

Å vinne var en stor overraskelse i dag! Vi synes alle leverte svært gode og gjennomførte bad! I tillegg hadde vi slitt litt underveis ? og vi fikk kritikk for det armerte servantskapet! Så da dommerne røpet sin avgjørelse var vi både overrasket og overlykkelige! Det er spesielt stas å vinne et rom som er såpas teknisk krevende!
Og i denne oppgaven hadde vi det veldig gøy også! Vi fikk virkelig utfordret oss selv! Vi holdt på å dette av stolen i latterkrampe da Ole ? en av mange fantastiske mennesker i kulissene sa: Fint bad dere har fått ? men dere er ikke redde for at det skal flytte inn en haug med bier her da? Jo - nå er vi faktisk det ? det gikk ikke en dag uten at vi lo litt av den kommentaren! Vi vil benytte anledningen til å takke alle i hele produksjonen ? alle disse fantastiske menneskene som du ikke ser på Tv ? men som er bak kamera. Dere gjorde opplevelsen vår helt spesiell ☺ 

 

5 kommentarer

Charlotte

26.04.2017 kl.20:58

Gratulerer at dere vant :D

Aina & Martin

27.04.2017 kl.15:12

Charlotte: Takk for det Charlotte! Mange flotte bad i dag og vi er utrolig glade for at vi vant! <3

Ole-M

26.04.2017 kl.22:29

gøy å lese historien bak slitet - men så ble det kult da!

Silje

15.05.2017 kl.16:05

Kult! Hvor kjøpte dere "knottene" på servantskapet? :)

Aina & Martin

17.05.2017 kl.18:57

Silje: Hei:) Disse kjøpte vi hos Flisekompaniet! De kommer i mange nydelige utførelser! Vi elsker dem <3

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits