KryssfinerpalassetEtter å faktisk ha ferdigstilt hele første etasje i en fykende fei står nå de resterende rommene i andre etasje for tur. I denne oppgaven fikk vi frie tøyler til å velge hva vi ønsket at rommet skulle inneholde!
I mange mange år har vi drømt om et eget hobbyrom! Vi er en kreativ familie som liker små og store prosjekter. Male, sy, tegne, perle, skru og mekke til. Vi alle tre er mennesker som liker å skape noe! I huset vi leier i dag er det ikke noe ekstra plass - så dette rommet vekker til live de aller største drømmene i oss.
For oss er det flere ting som er viktig i et hobbyrom! Det må være god benkeplass - til alle mulige prosjekter. Det må kunne romme mange ulike maskiner, verktøy og utstyr - og alt må være lett tilgjengelig slik at man virkelig kan utfolde seg kreativt! Det må være rom for alt fra små perler og sytråd - til skrustikke og loddebolt.

I denne episoden gikk Aina hardt ut - og ville endelig mestre sparklingen! Sparkling er og blir det vanskeligste og mest tidkrevende vi gjorde i
dette prosjektet - og Sander ble liksom aldri helt fornøyd! Men her - i dette rommet - hadde Aina bestemt seg for at NÅ var tiden inne for å virkelig bli god på å sparkle! Uten å huske helt eksakt tror jeg vi endte med 5 strøk før vi sa oss fornøyde! Heldigvis var Sander fornøyd denne gangen! Og godt var det - ettersom Aina truet med å forlate seremonien om han ikke var fornøyd! Vi ler av det nå, og det var nok ment på tøys - men frustrasjon og følelsen når man står uke etter uke, uten søvn, og med dårlig mat er virkelig helt reell! Kameraene klarer aldri å fange det omfattende og utmattende arbeidet vi gikk igjennom!Vi valgte å utforme hobbyrommet hovedsakelig på den ene siden av rommet - mot vinduene, for best mulig belysning. Dette frigjør gulvplass slik at man har muligheten til å sette opp bukker eller avlastningsbord på den andre siden - og gjør at man får god tumleplass, eller en gjesteseng om behovet skulle melde seg! Vi delte inn den lange arbeidsbenken i flere soner. Tegne og male sone, sy og perle sone og til slutt mini verksted. Sonene skal være lett å endre underveis ettersom kreativiteten og interesser endrer seg.

Hele konstruksjonen lagde vi i kryssfiner. De av dere som har fulgt denne reisen vet at vi er over middels glad i dette materialet - og vi ble raskt omdøpt ?kryssfinerpalasset? av våre gode naboer! Vi lo godt av det det nye kallenavnet vårt - det er virkelig tatt på kornet! Vi har absolutt adoptert navnet! Vi liker dette materialet til mange ulike bruk - men spesielt her på et hobbyrom synes vi det egner seg veldig godt! Det er røft og solid og tåler mye - og har et uttrykk som appellerer til å jobbe kreativt.

Vi startet med veggplatene. Her ønsket vi å skape et fleksibelt oppbevaringssystem som kan endre seg i takt med behovet. Vi boret mange hull i platene før vi monterte dem - slik at man kan banke inn rundstokker. Meningen ar at man kan bruke rundstokkene som stativ for esker, hyller eller bare som knagger. Inspirasjonen for dette veggopphenget kommer fra verkstedskap som er bygget litt på samme måten - bare at vår variant er blåst opp i størrelse.

 Så bygde vi til benkeplaten i 29 mm kryssfiner fra Monter. Det er viktig at denne konstruksjonen tåler mye - ergo tykk og solid benkeplate. Understellet lagde vi i samme materiale. Vi lakket platen to strøk med interiørlakk, men burde nok hatt flere strøk for enda bedre finish! I enden av benken bygde vi et tilpasset skap med innfelt belysning i LED. Innmaten i skapet fikk vi tak i hos Jula. Her fikk Martin et etterlengtet miniverksted - og et sted til å gjøre av alt verktøy. Kronen på verket var loddebolt. Martin blir usedvanlig lykkelig for slike ting!
For enda mer oppbevaring kjøpte vi også et todelt verktøy skap på hjul i Rødt, også dette fra Jula. En av de vanskeligste valgene i dette rommet var veggfargen. Den måtte ikke være for mørk - her skal det jo jobbes. Den måtte ikke være for masete - den skal jo ikke
ta vekk fokuset fra det kreative arbeidet. I tillegg måtte den gå godt både til kryssfineren og til det røde skapet. Vi endte opp med en dus grå/grønn/blå farge vi synes passet godt!For ekstra god belysning hang vi opp to lamper fra IKEA over vinduet. I tillegg kjøpte vi en arbeidslampe fra Søstrene Grene. Arbeidsstolene kjøpte vi hos IKEA.
Mini Strykebrett fra IKEA, Små hobbyartikler fra Søstrene Grene. Skrivemaskinen fikk vi tak i på loppemarked - og ble Ainas favoritt artikkel!
Mannekengdukkene hadde vi med hjemmefra - til Martins store forargelse! Disse fikk Aina i konfirmasjonspresang av sine foreldre. Allerede da likte Aina å jobbe med hendene. Martin synes de dukkene alltid er i veien - så det var da enda godt at de fikk et nytt hjem på hobbyrommet!

Dette rommet handlet i mindre grad om utseende - og mer om funksjon. Vi ville skape et bruksrom - ikke et museum! Resten av prosjektet brukte vi dette rommet flittig hver eneste dag! Spesielt Martins miniverksted var veldig nyttig i den videre prosessen! Vi savner det rommet allerede - det ville virkelig vært en drøm å få muligheten til å eie noe sånt en gang!
I denne konkurransen var vi absolutt ikke sikre på seier! Dette var jo en åpen konkurranse - så her var mulighetene uendelige! Vi var fornøyde med rommet vi hadde skapt - men skjønner at akkurat dette rommet er et rom som er skapt av oss og for oss! Det er ikke sikkert at det appellerer til alle. Det var
for så vidt noe som var viktig for oss i hele denne prosessen - og noe vi hadde snakket om på forhånd. Vi skulle lage ting vi likte - og ikke la oss føye etter andres meninger uavhengig av hvilke konsekvenser det ville få! Derfor var vi veldig spente på om dommerne ville like det! Heldigvis falt det i smak - det var veldig gøy å vinne! Og enda bedre - Sander synes at sparklingen nesten var perfekt! Det var nesten som en seier i seg selv etter Ainas mening! Til syvende og sist har dommernes avgjørelse ingenting å si - det er du der hjemme som avgjør hvem som vinner til slutt!


 

10 kommentarer

Hanne

20.04.2017 kl.20:55

Fint rom, du husker ikke tilfeldigvis hvilken farge dere har på veggen her?? :))

Aina & Martin

25.04.2017 kl.13:37

Hanne: Hei Hanne! Desverre husker jeg ikke navnet på fargen - men jeg har lovet flere å lete etter koden om vi er så heldige å komme tilbake til huset! Lover å gi deg en tilbakemelding! Tusen takk for at du følger med! :D

Karoline

21.04.2017 kl.05:56

Hva er fargen på veggen? :-)

Aina & Martin

25.04.2017 kl.13:36

Karoline: Hei Karoline! Desverre husker jeg ikke navnet på fargen - men jeg har lovet andre som har spurt at jeg skal lete etter fargekoden hvis vi en gang kommer tilbake til huset! Lover å gi lyd fra meg om jeg gjør det :D Tusen takk for at du følger med!

Veronica

22.04.2017 kl.21:52

Fantastisk rom, som alltid. Elsker løsningen deres med kryssfiner på veggen.

Masse lykke til i hus-konkurransen, heier på dere :)

Aina & Martin

25.04.2017 kl.13:35

Veronica: Tusen tusen takk Veronica:) Det er så godt å vite at det finnes mennesker som deg som heier oss frem og som liker det vi skaper!

Tonje

27.04.2017 kl.11:05

Helt imponert over alle de kreative løsningene deres! :-)

Etter å ha fulgt med på dere har jeg blitt inspirert til å prøve å lage en vegg med kryssfiner selv, så et lite spm i forbindelse med det, hvor tykk er platene dere fester på veggen?

Jeg ønsker dere masse lykke til videre i konkurransen, håper dere vinner! Heia heia!! :-)

Aina & Martin

27.04.2017 kl.15:18

Tonje: Hei Tonje! Takk for det! Ufattelig gøy å høre at vi kan inspirere! Vi moterte gips først slik at ikke stokkene skulle ende i isolasjonen i veggen. Deretter monterte vi 29mm kryssfiner plater som vi hadde borret til hulene i på forhånd. Tror ikke det spiller så stor rolle hvor tykk den er, men jo tykkere den er jo lenger inn kan man dytte rundstokken og dermed tåler stokkene mere vekt. Så det kommer vel litt an på hva du skal henge der :) Lurt å kjøpe rundstokkene du vil bruke på forhånd og prøveborre i en planke først så du ser at du får den stabiliteten du er ute etter. Her er det viktig at stokken skal måtte dunkes litt lett på for at den skal passe. Eller er det fare for at den detter ut.

Takk for at du heier oss frem! Det betyr utrolig mye! <3

Line

05.05.2017 kl.22:39

Hvilken avstand har dere mellom rundstokkene? Skal lage en lignende vegg, mener usikker på hvilken avstand som er best..

Lykke til - heier på dere!

Aina & Martin

09.05.2017 kl.19:56

Line: Hei:) Så gøy at du likte det! Dette var kjempegøy å bygge! Jeg tror det var rundt 20 cm mellom stokkene - men dette er selvfølgelig helt opp til hver enkelt å bestemme! Vi valgte relativt stort mellomrom fordi det ble en så massiv vegg. På en mindre vegg ville vi kanskje valgt tettere mellomrom! Lykke til med byggingen!

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits