KjøkkenOg da var det kjøkkenet som sto for tur!

For oss er kjøkkenet det rommet i huset som blir mest brukt! Det er her leksebøkene ligger slengt utover bordet, og der man øver til gloseprøve. Det er her en rask kaffekopp blir rasket med i siste liten en mandags morgen. Det er her man står over grytene i timesvis i hyggelig lag, mens noen skravler og nyter et godt glass vin. Det er på kjøkkenet brødskiver med servelat blir smurt - og det er her den gode samtalen og løsning på alle verdens problemer blir til i sene nattetimer. Det er her man spiller Yatzi og Alias og ler så man detter av stolen. Det er her Martin hver eneste søndag lager egg og bacon - hver gang spesialisert og perfeksjonert før han roper de morragretne jentene sine ned! Det er her pinnekjøttet lukter så nydelig en julemorgen - og det er her årets julabakst tar form! Kjøkkenet er i vår verden et allrom som skal ha mange funkskjoner! Det skal være praktisk men ikke minst sosialt! Det er en av grunnene til at vi valgte å ha spiseplassen inne på kjøkkenet - det er slik vi trives best!Vi vant gratis kjøkkenmontering i sist romkonkurranse - for en fantastisk mulighet! I hele HUSET prosjektet strebet vi etter å rekke mest mulig på tiden tildelt! Og det er absolutt en svært vanskelig balansegang! Vi ønsket å bygge mye selv - og virkelig teste våre egne grenser - og det å få kjøkkenet montert gjorde det mulig å få tid til å skape mange egenproduserte møbler! Av alle rommene vi skapte var kanskje kjøkkenet der vi fikk utfoldet oss mest!

Vi gikk for et sort kjøkken med trestuktur fra Aubo med supertynn matt sort laminatplate. Hvitevarene kjøpte vi hos Elkjøp. Vi flisla veggen over kjøkkenbenken. Vasken er nedfellt i fagen antrasitt og messing blandebateriet er fra Tapwell. Metroflisene er fra Megaflis - og vi gikk for en mørk fug i fargen Antrasitt for å bryte flaten litt.

De åpne overskapene  bygde vi selv av kryssfiner 16 mm. Vi freste inn spor både i underkant og overkant av bunnplata og felte inn en ledstrips for god belysning både inni hylla, men også som belysning over benkeplata.Ventilatorhetta bygde vi selv. Vi hadde sett en ventilatorhette vi likte så godt - men som var alt for dyr. Da bestemte vi oss for at det måtte finnes en mulighet for å gjøre dette både billigere og tøffere. Vi fikk god hjelp av en blikkenslager på Dal til å bøye til en messingplate og forbore to hull i toppen for feste. Så bygde vi til et reisverk av lekter i treverk der vi felte inn en innbyggingsventilator fra Elkjøp. Bunnen skar vi til i MDF som vi malte. 

På motsatt side av rommet ønsket vi spiseplass. For å likevel maksimere lagringskapasiteten i rommet valgte vi å bygge et kombinert skap og benkekonstruksjon. Denne bygde vi av 19 mm MDF plater vi malte i samme farge som taket - Dempet Sort fra Jotun. Som skapdør brukte vi en ekstra utfoingsplate fra kjøkkenet som ble til overs. Som håndtak brukte vi en behandlet glattkantlist i furu - samme som vi brukte til spileveggen. Som puter til benken brukte vi to babymadrasser fra IKEA som vi trakk med vanlige babylaken. Praktisk da det lett blir mye gris i en kjøkkensofa - og man lett kan slenge i vaskemaskinen! Putene er fra KID inetriør og IKEA. Lightboxen hadde vi med hjemmefra som en av 5 ting. Vi synes det var litt ekstra morsomt at budskapet er det samme vi hele tiden får kritikk for - vi er glad i alt for mange elementer! Ordentlig maksimalister er vi - her får vi ta selvkritikk!
Også på kjøkkenet ønsket vi en spilevegg. Vi digger spiler og ble veldig fornøyd på soverommet. Vi er også veldig glad i Steven Spielberg. På et kjøkken er det viktig med vaskbare materialer - så her gikk vi for en behandlet variant i Furu fra Monter. Vi brukte bredden av en tommestokk som mellomrom mellom spilene etter tips fra Alex fra Monter - hva skulle man gjort uten veiledning og tips fra fagfolk? Genialt!

De er kanskje ikke så synlige på TV - men i taket lagde vi til to hjemmesnekrede Utenpåliggende downlightskasser. Vi hadde sett flere vi likte - men de er fryktelig dyre! Derfor laget vi til to kasser i tynn MDF som vi malte før vi felte inn normale downlights! Elektrikeren koblet selvfølgelig til forskriftsmessig!Bordet kjøpte vi på Jysk og stolene er fra IKEA. Vi fikk kritikk for at stolene ikke kunne skyves under bordet - og det er vi helt enig i at er litt håpløst! Bommert - her burde vi valgt noen andre stoler! Glass og porselen er fra Gastronaut, bestikk fra Søstrene Grene. Potteplanter, kjøkkenutsyr og kopphåndduker er fra IKEA.

Vi var egentlig ganske fornøyd med kjøkkenet. For oss var det viktig at stua og kjøkkenet med trapegang skulle fungere som en enhet! Ikke mist var det ufattelig digg å endelig få kjøkken på plass. Frem til nå hadde vi levd på mat laget i enten vannkoker eller mikro! Fy søren så mye man savner å ha ordentlig kjøleskap og ovn når man ikke har det! Det første vi gjorde da konkurransen var ferdig var å sette på en Grandiosa! Grandiosa har aldri smakt så godt!Det er klart vi var spente på dommernes avgjørelse også i dag! Det kribler like godt i magen hver eneste gang! Men i dag ble vi nesten mer glad for at Malin og Thomas vant enn om vi hadde vunnet selv! Fy søren for et fint kjøkken de hadde skapt! I tilleg føler vi at alle fortjener den boosten det er å vinne. Det gir motivasjon og viljestyrke - og det fortjener alle som er med i denne prosessen! Vi er fire ulike par - men alle her står på! Alle jobber beinhardt! Gratulerer med dagens velfortjente seier Malin og Thomas!Innvie er kjøkken må ma jo - for en fin gjeng! Taco for alle penga!

Vi gleder oss allerede til neste uke !

Aina & Martin

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Solveig

16.04.2017 kl.12:44

Hei!

Digger spileveggen og har lenge hatt lyst til å lage samme hjemme, men i stuen. Spørsmålet mitt er derfor hvilken tresort brukte dere? Den ser ubehandlet ut, og lurer på om ikke det vil endre fasong med tiden? At treverket beveger seg, slik at man mister de rette linjene?

Hilsen Solveig

Aina & Martin

18.04.2017 kl.22:05

Solveig: Hei Solveig:) Så gøy at du likte spileveggen vår! Vi elsker spiler! Spilene vi brukte på kjøkkenet er i furu, men lakkerte på forhånd! Det gjør vedlikehold og vask på et grisete rom som kjøkken enklere! Ettersom vi ikke har bodd i huset mer enn noen uker kan vi ikke svare på om dette vil bevege seg over tid. Vi kan gi deg samme råd som vi fikk hos Monter; bruke trelim i skjøtene og skyte dykkert med minimum 60 cm mellomrom ( samme som mellomrommet mellom stendere). Dette skal etter ekspertenes råd holde! Vi håper du bygger spilevegg! Lykke lykke til med byggingen! Klem fra Aina og Martin

Kari

19.04.2017 kl.21:35

Hei! Heier veldig på dere og har stemt! 😊 Jeg lurer på hvorfor dere valgte å ha spilene horisontalt? Og om hvorfor dere ikke festet de på en plate for deretter å skru opp platen? Tenkte å sette opp en spilevegg på stuen og prøver å finne beste fremgangsmåte. Håper på svar 😊

Aina & Martin

19.04.2017 kl.22:37

Kari: Hei Kari! Så herlig du heier og stemmer oss frem! Det kan oppfylle vår aller største drøm! Vi valgte vertikale spiler på soverommet og ville prøve oss med horisontale på kjøkkenet. Syntes horisontale spiler får rommet til å virke lengre eller dypere om du vil, mens de vertikale skaper høyde. Tror ikke det er noen fasit på det, men syntes selve rommet bør ha noe å si i den avgjørelsen. Hvordan faller lyset i rommet og hvilket utrykk vil man skape akkurat der? Vi fulgte gode råd vi fikk på Monter som fremgangsmåte for spileveggen vår. Vi brukte lim i skjøtene og dykkert til å feste spilene til veggen. Kan sikkert være en kul ide og feste spilene til plater og skru de opp på veggen! Det eneste jeg jeg tenker på da er at ved en horisontal spilevegg vil da alle skjøtene bli synlige, men det kan jo være ganske tøft! :D

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits