Helt korka 

Endelig sto stua for tur! Stua er absolutt en av de aller viktigste rommene i et hus etter vår mening. For oss er det flere ting som er viktig i en stue; den må ha rom for avslapning og tv titting ? et sted der den lille familien vår kan slå seg til ro en fredags kveld med popkorn og tv programmer som Huset på TV2. For det andre har vi lenge drømt om ? og savner der vi bor nå ? en arbeidssone der det er plass til PC og tegnesaker. Vi er en familie som liker å pusle med små kreative prosjekter som å tegne, skrive eller male sammen! I tillegg har vi alltid savnet et sted i huset der man kan få unna regninger ? henge opp viktige papirer og jobbe litt på kveldstid ? uten at  man trenger å sette seg i et lukket rom vekk fra det sosiale. Vi er en familie som trives sammen og vi drømte om en arbeidsplass med rom for alle sammen samtidig!

Etter to tap bak oss, og med ferdigbygget trapp, bestemte vi oss for å trappe opp! Stua er viktig for oss ? så her ville vi legge både penger og innsats!

 

Etter å ha plateslått veggene og lagt gulv valgte vi å få hjelp til sparklingen av taket av Martin i Byggservice Martin. Det er en fryktelig  stor flate ? og vi så at jobben ville gå på bekostning av hva vi ville rekke å få til av andre løsninger! I tillegg hadde vi tatt med oss lærdom fra baderomskonkurransen ? noen ganger kan det være lurt å få litt hjelp!

 

Detalj Stue.jpg

 

Fondveggen bak TV- en lot vi være i samme materiale som veggen i trappegangen ? svartmalte OSB plater i fargen dempet sort fra jotun. Samme farge lot vi gå utover i taket. Vi var usikre på om vi skulle tørre å male taket sort. Det er jo ikke akkurat den mest vanlige takfargen ? men vi liker det litt røffe og mørke utrykket. I tillegg føler vi at det skaper en ganske lun atmosfære i rommet ? og det var viktig for oss. Endeveggen mot vinduet lot vi være i en langt lysere farge ? Kalkgrå fra Jotun for å skape illusjonen av enda større lysinngang. Gulvet er laminat fra Monter XXL Hvitpigmentert Eik ? fint og slitesterkt.

Veggen bak skrivebordet hadde vi virkelig drømt om. En megastor korktavle! Vi møtte Ingvar fra Wall-IT på boligmesse og falt pladask for korkmaterialene han fører! Så utrolig mye kult å velge i!!!! Korkveggen kom i plater som var enkle å montere med korklim! Praktisk er det også ? her kan man henge opp alt av ideer, tegninger og lapper uten å være redd for å lage hull i veggen! En enorm kreativ vegg som ble en av våre personlige favoritter i huset. I tillegg følte vi at den varme fargen til korken gav en fin varm glød til rommet!Pulten bygde vi av kryssfiner i furu. Av de tidligere romkonkuransene hadde vi lært at tykkelse og stabilitet er viktig ? så da vi gikk i gang med dette hellimte vi to plater sammen for dobbel tykkelse. Vi lot dette tørke under vekten fra 20 gipsplater vi hadde liggende til senere i prosjektet. Så skar vi til og lagde støttepilarer. I tillegg hacket vi en IKEA kjøkken skuffeseksjon til å bli et funksjonelt printer-møbel med åpning fra topplaten ? slik at scanneren er lett tilgjengelig. Hjemme hos oss er alltid printeren i veien! Stolene kjøpte vi på loppemarked, men trakk om putene i et sort stoff fra IKEA. Skrivebordslampen er fra IKEA og de små bøkene og pyntegjenstandene på pulten er fra Søstrene Grene!

 

R-lampen over pulten hadde vi med oss hjemmefra. Denne lagde Martin i gave til Aina da hun fylte 25 år. Både sveiser og blikkenslager var med på laget. R-en symboliserer vårt felles etternavn ? Røseth ? og fungerer nesten som et slags våpenskjold hjemme hos oss. Jeg elsker den R-en, sier Aina ? det var den aller viktigste tingen vi hadde med hjemmefra ? så det var klart den skulle få hedersplass i stua!

 

IMG_7033.JPG

 

TV benken lagde vi også av kryssfiner. Her kappet vi til plater og tredde gummistrikk fra en båtbutikk for å både skjerme men likevel la det være åpent nok for god lydgjennomgang. Om du ernyskjerrig på hvordan vi bygde denne - sjekk ut neste blogginlegg!

 

Martin fikk nemlig viljen sin denne episoden ? alt for dyre høyttalere og TV. God lyd er viktig for Martin, og da disse kom på plass en gang midt på natta danset vi og sang og hadde det fryktelig morsomt! Resten av prosjektet kjørte høyttalerne på full guffe til alle døgnets tider. Samsung TV og Sonos høytalere fra Elkjøp. Over benken hang vi opp to bilder fra da vi giftet oss ? og et bilde av vår lille brudepike!

 


Bildetekst: Gode høytalere og tv fortjener et fint møbel. Vi lagde vårt selv av kryssfiner og gummistrikk.

 

For å skille arbeids sone og TV sone fra hverandre lagde vi en tauvegg. Tauverket er ordentlig seil tau fra Maritim ? som vi synes passer oss godt da vi er skikkelig båtmennesker! De grønne gasslampene som henger på hver side av sofaen er fra Normann Copenhagen og gir assosiasjoner til gamle glassblåser som var vanlig i garnfangst før i tiden.

 Stuen fylte vi med møbler vi virkelig har drømt om å kjøpe! Det er ingen av oss som vanligvis går helt bananas på shopping ? og dyre designmøbler er ikke noe vi vanligvis kjøper. Vi var mye mer opptatt av budsjettet enn det som kommer frem på tv. Vi satte opp budsjett for hvert enkelt rom ? og førte nitidige skjemaer i exel for å holde oversikt. Til nå hadde vi brukt langt mindre enn det vi hadde budsjettert med ? så vi følte tiden var moden for å virkelig kline til litt! Når senere i livet har man muligheten til å kjøpe akkurat det man liker best ? ordentlig moro var det! Designstol i brunt skinn fra ASK interiør i Asker, flott sofa fra Bohus, puff fra Verket interiør. Flowerpot lamp ? Ainas store favorittklassiker fikk plass på TV ? møbelet. Salongbordene er fra IKEA, mens pynteputene og teppet er fra Kid Interiør og Verket Interiør. Den stående lampen over stolen kjøpte vi hos Møbelringen. Planter og potteskjulere fra Plantasjen. Gardiner fra KID Interiør.


 

 

Det kriblet i magen da dommerne skulle gi sin dom denne gangen. Vi følte selv at vi hadde laget et rom som virkelig representerer oss ? og er et de rommene vi selv er mest glade i i hele huset. Men vi hadde også sjanset litt! Sort tak ? korkvegg ? litt snodige møbler. Vi elsker det ? men ville de gjøre det samme?

Vi synes alle parene har fantastisk fine stuer ? på hver sin unike måte. Det er det som er så gøy med denne prosessen. Vi stiller alle med det samme utgangspunktet ? og så blir det så mange forskjellige fantastiske løsninger!

 

Litt velbegrunnet kritikk fikk vi ? og så utrolig flaut at lampettledningsskinnen hadde falt ned fra taket! Vi limte den fast grundigere da vi kom inn igjen! Men fy så glade vi ble da vi vant! Jippi - For en god følelse!

Det gav motivasjon og ståpåvilje! Og premien som innebar gratis kjøkkenmontering gjorde at vi virkelig kunne fokusere på masse spennende nye prosjekter på kjøkkenet! Følg med neste uke!

<3 Aina & Martin

 

 


 

 

7 kommentarer

Lena

07.04.2017 kl.13:00

NYDELG NOK EN GANG!!!:-D kommer dere til å legge ut oppskrift på den pulten med den oppbevaringen som er på veggen?

og kan jeg spørre hvor mye dere måtte gi for den vekkplata i kork?

Aina & Martin

07.04.2017 kl.16:11

Lena: Hei Lena - så utrolig kult at u spør etter det! Vi hadde ikke egentlig tenkt til å lage oppskrift på dette - men når det kommer sånne herlige mennesker som deg som viser engasjement må vi jo bare få til det likevel! :D Jeg skal forsøke å lage en i løpet av helgen <3 Følg med på bloggen!

Husker ikke eksakt hva vi brukte på korkveggen - tror det var rundt 7000 kr. Vi kjøpte den hos Wall-IT - de har fantastisk mange kule og nytenkende produkter!

Nå gleder jeg meg til å sette meg ned med blyent og papir! :)

Stor klem fra Aina og Martin

Lena

07.04.2017 kl.20:25

Fantastisk :-D

Mina

08.04.2017 kl.21:58

Utrolig kul stue!! Elsker stolen. Jeg lurer sånn på hva den heter og hva den koster?

Aina & Martin

10.04.2017 kl.20:06

Mina: Så gøy å høre! Vi kjøpte stolen hos ASK interiør i Asker. Tror vi gav ca 12.000 kr )

Mette

20.04.2017 kl.14:17

Dere er veldig flinke og vant denne runden helt fortjent! R-en kom spesielt godt til sin rett på korkveggen. Jeg lurer på hvilket merke høyttalerne er fra? De var virkelig fine! Ikke alltid like lett å finne god lyd i pen innpakning...

Aina & Martin

20.04.2017 kl.15:51

Mette: Hei :D Tusen takk for fine ord! Så gøy at du følger med på det elleville eventyret vårt! Du har helt rett - å finne pene høytalere er en kunst! De vi hadde på stua er fra Fokal i høyglans hvit. Vi tok av "stoffet" utenpå. Vi kjøpte dissse på Elkjøp for ca. 8000 kr. Håper du fortsetter å finne inspirasjon i HUSET! Klem fra Aina og Martin ( ps. Martin ble ekstra glad for dette spørsmålet!)

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits