På tide å trappe opp?

Og så sto Trappegangen for tur!

Men før vi forteller noe mer om dette skjedde det noe enda viktigere denne episoden! Vår datter Mathilde kom på besøk! Og som vi hadde savnet henne! Valget om å forlate henne til fordel for intensiv oppussing forfulgt av TV-team var en veldig tung avgjørelse. Hun bodde hovedsaklig hos foreldrene til Aina under prosjektet - og vi var kun hjemme i helgene. Vi benytter anledningen til å takke alle dere, speielt Ainas foreldre, som tok seg av Mathilde i denne krevende perioden. Uten deres fantastiske oppfølging, bistand og støtte hadde vi for det første ikke hatt muligheten til å delta - og ikke hadde vi følt oss så trygge som da dere passet på det kjæreste vi har! Tusen tusen takk <3 

Savnet var fryktelig stort! Mathilde er den blideste, kuleste, tøffeste, morsomste og mest aktive jenta vi vet om. Hun er humørspreder, snill og omsorgsfull og deler gledelig av sin kjærlighet. Det å være borte fra det viktigste mennesket i sitt liv over så lang tid var veldig vondt. Både for oss - men også for henne! Mammahjertet gråt mange ganger i løpet av prosessen. Samtidig holdt vi oss fast i tanken om at vi på mange måter gjorde det nettop for henne! Vi meldte oss på dette for å kunne gi henne drømmehjemmet - om vi skulle være så heldige å vinne! I dag leier vi bolig - og tanken på å kunne gi henne den følelsesmessige og økonomiske tryggheten det er å ha sitt eget hjem - og mulighetene denne premien representerer, veier svært tungt for oss.  Vi fikk barn relativt tidlig i livet, og vi har ikke kommet så langt at vi enda har kunnet gi henne dette. Mathilde var den vi tenkte på når alt gikk gærent. Det var tanken på henne som ga oss styrke når vi holdt oss våkne nesten døgnet gjennom og var utmattede, når vi flisla hele natten, når vi løftet tungt og når vi var så slitne at vi mest av alt ville gi opp. For det var for henne vi gjorde dette - og for henne skulle vi holde ut! For er det noen i denne verden som fortjener noen som aldri gir opp så er det Mathilde! Å kunne vise henne rundt - og vise henne det vi hadde skapt til nå, var stort! Hun hadde mange innvendinger og meninger - og hadde ideer for andre rom videre i prosjektet! Det tok vi med oss videre! Å ha henne på besøk ga oss masse motivasjon til å fortsette - men å si farvel var fryktelig tungt!

 

Da vi kom til dette prosjektet var trappegangen kun en sjakt mellom første og andre etasje. Trapp hadde vi allerede valgt ut før vi kom til Mogreina. Alle har samme trappemodell fra Studio Hagen - men vi kunne velde ulike farger. Vi hadde valgt en i en mørk grå farge - som til vår store overaskelse og begeistring var i akkurat samme nyansen som vinduskarmene i huset. Vi fikk satt opp et stilas slik at jobben kunne utføres forsvarlig. Puh - så tungt arbeid å få platene opp når man bare er to mennesker, men vi hadde det mye gøy med å leke trappespillet i stilaset.  Martin fikk det for seg at han skulle være amerikaner disse dagene - og alle instrukser til Aina gikk med Texas slang! "Mam - could you hold this with a firm grip please" Vi fjollet og tøyset noe fryktelig oppi det stilaset. Utrolig hva lite søvn gjør med humoren etterhvert.

Denne oppgaven var ikke særlig enkel å løse. Hva gjør man med en trappesjakt? Det er lite plass å boltre seg på, og knotete å jobbe så høyt oppunder taket. Vi ønsket å skape en trappegang som hadde en naturlig tilhørighet til resten av huset. Fordi trappen er plassert midt i huset synes vi det passet å ha endeveggen i en mørk farge, Dempet Sort fra Jotun - som en kjærne i huset. Vi brukte OSB plater fra Monter for endeveggen, og malte disse to strøk før vi satte dem opp. OSB er både billig og solid - og vi liker det litt røffe utseendet. I tilleg har de fals slik at man kan skli platene inntil hverandre - med bare en liten synlig skjøt. Problemet er at man ikke kan sparkle - så det er viktig at resultet blir bra! Sideveggene og taket gipset vi og malte i en lys farge for å skape balanse til den mørke trappegangen. Disse malte vi i fargen Kalkgrå fra Jotun. Fordi vi valgte to ulike materialer brukte vi lister malt i samme farge som OSB platene for en jevn avslutning.

Vi boret til hull i OSB platene med hullkopp en millimeter mindre enn rundstokkene vi hadde kjøpt. Rundstokkene i furu kjøpte vi hos Monter - og kappet til i ca 15 cm lengder og pusset, før vi monterte dem med med trelim i hullene vi hadde forboret. Stokkene sitter litt løst - og det er meningen. Vår datter Mathilde på 7 år kunne lett funnet på å bruke en slik festlig vegg som klatrevegg - og det at alle er litt løse anser vi som en sikkerhetsmekanisme. Du skal ikke kunne klatre på dem - da vil den første du legger vekten på gi etter.

Så til den litt sprø lysinstalasjonen! Aina hadde fått det for seg at man like så godt kunne bruke hele veggen som en slags megastor lysvegg fyllt med massevis av pærer og ledninger. Vi var litt uenige om antallet lamper kan du si. Aina så for seg 20 - 30 lamper mens Martin mente det kunne greie seg med ca 8. Jeg tror vi endte et sted midt i mellom. Sånn er det ofte når vi to skaper noe sammen. Vi har mange meninger begge to - men inngår stort sett veloverveide kompromiss vi begge to er fornøyde med!  Pæreholdere og pærer - såkalte Edisonpærer etter glødepærens oppfinner, kjøpte vi på Claes Ohlson. Elektrikeren måtte sette opp et ekstra el - punkt for disse i toppen av trappesjakten. Vi koblet alle pæreholderne til gummikabel og snurret dem rundt rundstokkene så hele veggen ble en slags litt rar lysinstalasjon! Gummikabel er strengt tatt unødvendig solid for denne typen lysinstalasjon, men vi liker det litt røffe utseendet - og at den enkelt snor seg rundt de merkligste ting. Fryktelig rare greier sier du kanskje. Det kan vi si oss enige i! Men vi tror og håper at det vil være et passende element i de to neste rommene som står for tur. Vent å se :) Og når natten kommer snikende er effekten av lyspærene som en stor nattehimel man kan ha helt for seg selv <3

Alle hadde flotte trappeganger - gratulerer så mye til Hansemann og Malin med dagens velfortjente seier! Med to tap bak oss er det virkelig på tide å trappe opp - og kanskje det går lettere nå når vi faktisk har trapp? Vi satser iallefall på det!


Vi gleder oss allerede til neste uke!

<3 Aina & Martin ( hilser fra Mathilde )

 

 

5 kommentarer

Monica

29.03.2017 kl.21:12

For en fantastisk ide! Kjempefint😀

Aina & Martin

29.03.2017 kl.21:57

Monica: Takk! så gøy at du likte den! Aina har ett par rare ideer, men vi syntes det ble tøft!

Amy

29.03.2017 kl.21:17

Dere er så flinke! Ingen tvil om hvem som er mest kreative av parene. Heier på dere!!

Aina & Martin

29.03.2017 kl.21:56

Amy: Tusen tusen takk! gøy å høre! <3

elin.pettersen

21.05.2017 kl.12:58

Heierpå dere:)Kan jeg spørre hvilken farge dere brukte på trappen?

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits