VaskeromBad på 3 dager? Hva er det de ber oss om? - Det var det vi tenkte da vi fikk denne absurde oppgaven. Dette var soleklart den mest krevende av alle konkurransene i hele prosjektet - og vi valgte å gjøre ALT selv! Vi hadde meldt oss på dette for å lære! For å finne ut hva som er mulig å få til på egenhånd! For å pushe våre egne grenser! Noen dager tidligere hadde vi vært på Boligmesse - og de profesjonelle der mente at det å bygge bad tar minst 3 uker. Vi har tilnærmet ingen erfaring med oppussing av bad. Vi har pusset opp et bad en gang tidligere - men da var det ikke vi som gjorde jobben. Det vil si at vi har sett på at noen har bygget bad - men teori og praksis er ikke det samme. Dagens episode er en av de vi har gruet oss mest til å se på TV - rett og slett fordi panikken, utmattelsen og frykten for å ikke greie det tok litt knekken på oss. Det får frem det verste i en!

Vi ønsket å skape et bad med to hovedfunksjoner. Det skulle fungere som et praktisk vaskerom med bretteplass til tøy - god oppbevaring og lett tilgang til yttergang for vask av skittene små barnestøvler. Som eneste bad i hovedetasjen var det samtidig viktig at badet skulle være pent og presentabelt som et gjestetoalett.

Vi startet med å isolere og kle veggene med rupanel. Dette gjør man for å ha bedre feste for veggene som kommer. Vi måtte ikke kle alle veggene med rupanel - men valgte å gjøre det fordi det gjør at man kan skru opp hva man vil på alle vegger nå - og på sikt! Det synes vi er viktig! Vi fortsatte med å kle veggene med Litexplater. Da disse var på plass la vi på lapper over skruehull som vi påførte tre strøk smøremembran. Det samme gjorde vi mot gulv med skjøteremser. Mot sluk og elektriske koblingsbokser monterte vi silikonmansjetter som også ble påført tre strøk smøremembran. I alle hjørner brukte vi selvklebende Litexteip. Det som ikke kommer frem på TV er at vi hadde håndtverkere på besøk flere ganger i løpet av prosessen som gikk over arbeidet slik at vi fikk bekreftelse på at jobben ble gjordt tilfredstillende. Dette er selvfølgelig veldig viktig - spesielt når man bygger bad!

Et av hovedproblemene med å bygge bad på 3 dager er tørketid på smøremembran. De fleste steder holdt det med 3 strøk - men enkelte steder synes vi det så litt tynt ut - og turte ikke å ta sjansen - så da la vi på et 4 strøk.

Da alt var tørt begynte vi med flislegging av veggene. Flisene og tibehør ikk vi tak i hos Megaflis. Den viktisgste lærdommen fra denne delen av prosjektet er måleabeidet i forkant! Det er veldig viktig å vite hvor man skal starte. Vi bygde opp opp en lekt i den høyden vi ønsket å starte første flisrad og bygde oss oppover. Det er tungt arbeid - og man må være fryktelig nøyaktig for at det skal bli pent! Vi flisla hele badet - vegger og tak i et strekk. Det tok 20 timer. Da vi var ferdige kl 5 på natta var knærene myke som gele. Vi sleit med å komme oss opp stigen til 2 etasje.

Dagen etterpå malte vi veggene vi hadde sparklet og montert dagen før. Vi malte veggene og tak i samme duse grønntone - Jade fra Jotun.

Morgenen etter fuget vi veggene og gulvet. Så dro vi på IKEA. Vi hadde noen overordnede planer for hvordan vi ønsket planløsningen på badet - men ville finne noen rimelige og gode alternativer! Vi fant skapstamme, benkeplate og vask i Billigkroken - Winning! Hvis du vil se hvordan vi hacket IKEA møblene til å bli vaskeromsmøbel - sjekk ut tidligere post.

Vi var så heldige å få tak i flotte messingblandebaterier både til dusj og servant fra en rørlegger som hadde brukt det som utstillingsmateriale! Dusjvegg fikk vi tak i hos Megaflis.


 

Så sto dokassa for tur. Denne valgte vi å bygge i kryssfiner - etterhvert et gjenngangsmateriale for vår del - med integrert hylle. Vi er glade i å lese på toalettet - og ble helt overlykkelige av å finne det mest passende eksemplaret av Donald Duck på Loppemarked. De fine håndkleholderne fikk vi tak i hos Bolina på Stabæk. Nips og smågjennstander i hylla er fra loppemarked og Kid Interiør. Håndkledene er fra Kid Interiør - det samme er gulvmatten. Speilet over vasken er fra IKEA og hengepottene og bregnene er fra Plantasjen. Smågjennstandene og brettene på benken er fra Kid Interiør og Bolina. Såpedispenser fra Kremmerhuset.

 

De små trådkurvhyllene lagde vi av kurver fra Søstrene Grene med hjemmesnekrede kroker i kryssfiner. Lampa over Speilet er fra IKEA. De søte oppbevaringsposene er fra Kid Interiør.


  

Vi avsluttet det hele med å legge silikon i alle kanter. For en forferdelig jobb! Det er virkelig helt umulig å få pent!

Jeg kan ikke annet enn å si at det å bygge bad på tre dager er fullstendig galskap. Det er egentlig ikke mulig! Vi var frustrerte, sinte og slitne. Men fy søren for en mestringsfølese å faktisk komme i mål! Å ha gjordt hele jobben selv! Vi var kry og stolte over at to sett med hender uten erfaring kunne skape et bad som dette! Det ble absolutt ikke perfekt, og det fikk vi kritikk for med god grunn! Men vi lærte enormt mye :) Vi har lært å bygge v´bad fra grunnen av - og det under et ekstremt press!

At vi ikke vant i dag var helt klart en riktig avgjørelse fra dommerne. Vi er ikke flisleggere eller murere, og kan heller ikke konkurere mot det! Linn og Tina vant velfortjent. De hadde et flott bad - og nydelig håndtverk! Gratulerer så mye med seieren - den fortjente dere virkelig!

Vi gleder oss allerede til neste episode <3

Aina og Martin <3

 

6 kommentarer

Cecilia

22.03.2017 kl.21:12

Så utrolig kult bad dere fikk! :)

Aina & Martin

23.03.2017 kl.08:40

Cecilia: Tuuusen takk! Så hyggelig at du synes det! Vi var veldig fornøyde selv - på tross av litt velfortjent kritikk på finish:)

Ole-M

22.03.2017 kl.21:23

Igjen var dere super flinke. Silikon er og blir et møkka produkt, Sikaflex og acryl produkter er 1000% enklere å bruke - til neste gang....

Aina & Martin

23.03.2017 kl.08:39

Ole: JA du kan så si! Silikon og fuging var det vi slet aller mest med! For noe kliss :p

Lene

23.03.2017 kl.08:03

Hva dere får til å trylle frem på 3 dager er for meg helt utrolig!

Og i tillegg skal det handles. Jeg er bare så imponert.

Stå på Team Awsome! 

Gleder meg allerede til neste uke 👍

Aina & Martin

23.03.2017 kl.08:38

Lene: Tuuusen takk Lene <3 Så utolig koselig tilbakemelding! Det var kanskje den episoden vi gruet oss aller mest til! Å bygge bad på tre dager helt alene er virkelig en prøvelse! Vi fortsetter å stå på!! :)

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits