DIY VaskeromsmøbelI Episode 3 av HUSET på TV 2 sto bad for tur. Mer om hvordan vi opplevde episoden og mer om hvordan vi løste oppgavene kommer i neste post. Her har vi forsøkt å skissere opp hvordan vi hacket en vask, en benkeplate og en skapstamme fra IKEA for å lage vaskeromsmøbel.

Vi startet med en stor runde på IKEA. Før vi dro hadde vi tatt mål og laget oss en idee om at vi ønsket en benkeplate med plass til bretting av tøy. Vi visste at vaskemaskinen vi hadde kjøpt måtte stå i det ene hjørnet - for der var tilkoblingen lagt klar. I tillegg måtte vi forholde oss til hvor dusjnisjen startet. Da sto vi igjen med en avstand på 120 cm vi kunne plassere skap. I billigkroken fant vi to 60 moduler kjøkkenskap, en benkeplate i marmorlook og en vask i stein. Ideen kom rett og slett på plass da vi sto der i billigkroken.

Vi startet med å montere skapstammene på baderoms veggen. Disse fester man med en skinne. Vi brukte skruer med plugg for flis for godt feste. Vi ønsket at vasken skulle felles ned i benkeplaten - og for å få til det var vi nødt til å sage til i skapstammen og i benkeplaten. Her er det viktig å være nøyaktig slik at det ikke blir glippe! Så kappet vi til lengden av benkeplaten i den enden som ikke ville bli synlig, da den støter mot vegg. Et tips når man skjærer i materialer som benkeplate og skapstamme er å klistre maskeringsteip på området som skal beskjæres. Dette bidrar til at sagen ikke fliser opp overflaten. Vi brukte en dykksag på skinne for denne jobben. Før vi monterte alt sammen, gikk vi over alle kuttflater med smøremembran. Dette for at de "åpne sårene" i benkeplate og skapstamme (som består av sammenpakket spon) skal beskyttes for fukt. Så monterte vi benkeplata på skapstammene før vi forsiktig kilte inn vasken!  Vasken festet vi med en ekstra lekt i underkant for stabilitet. I tillegg brukte vi TEC 7 - et veldig sterkt lim - for ekstra hold.

Så sto dørene for tur. Vi valgte å lage dørene selv i 19 mm MDF plater. Disse skar vi til slik at de i midten fikk plass til den nedfelte vasken. Vi boret hull med hullkopp for håndtak. På baksiden freste vi ut spor til hengsler ved hjelp av et 35 mm hengsel bor. Vi lærte mye av prosessen med skapet i gangen - og nå lagde vi en enkel mal slik at sporene ble helt rette. I forhold til kryssfineren vi jobbet med på klesskapet i gangen er MDF et fryktelig mye enklere materiale å bygge i. Det er mye mer kompakt!

Så malte vi dørene i fargen dempet sort fra Jotun og monterte det sammen. Blandebatteri - en utstillingsmodell vi fikk kjøpt av en rørlegger - ble koblet til, før vi gikk lett over med silikon mellom benkeplate og flisvegg og rundt servant :)

Ikke var det vanskelig - og vi synes det både ble praktisk og fint! Hva synes du?

<3 Aina og Martin

 

4 kommentarer

nr73

22.03.2017 kl.21:08

Kjempe fint!:)

Aina & Martin

23.03.2017 kl.08:41

nr73: Tuuuusen takk <3

Hilde

21.05.2017 kl.20:49

Veldig fint! Er inspirert til å gjøre en ikea-hack på vårt bad også! Skapet henger direkte på veggen, ingen føtter? er det festet i stendere eller kun rupanel? - også lurer jeg på om man har lov å koble på blandebatteri (og vann?) selv eller om dette må gjøres av rørlegger? :-)

På forhånd takk!

Jeg heier på dere :-)

Aina & Martin

23.05.2017 kl.14:47

Hilde: Så gøy at du vil gjøre det selv!!! Det er kjempemorro<3 skapet er festet rett i veggen ja - med rupanel i bakkant for godt feste! Vann og rør skal du være forsiktig med! Her er det ulike krav som gjelder! Noen ting skal man overlate til fagfolk! Lykke lykke til ! Og tusen millioner takk for at du heier oss frem - det kan avgjøre hele fremtiden vår <3

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits