Soverom 

 

Seng sengegavl huset aina og martin
 


Det var morsomt å sette i gang med soveroms oppgaven. Etter forrige konkurranse hadde vi masse motivasjon og stå på vilje!

Men det var også veldig stressende! 2 dager på et mer enn dobbelt så stort rom - det virket helt umulig. De aller første dagene hadde vi planer om å legge oss i 11 tiden hver kveld for å ha gode uthvilte dager med godt arbeid. Det skjønte vi fort at vi kunne glemme. 3 timer søvn hver natt ble vi enige om -det må vi hvert fall ha! Dagene gikk i et. Pusse, male, sparkle, handle inn ting. Det er virkelig en enorm kabal som skal legges - og man må etter beste evne forsøke å samarbeide godt, selv om det er utfordrende under det presset vi opplevde.

 

 

deco blue aina og martin huset tv2

tv2 huset aina og martin soverom

 


For oss er det flere ting som er viktig med et soverom. Først og fremst skal det være et avslappende og behagelige rom å komme inn i. Det er her man skal legge fra seg alt av dagens stress,og finne roen. Vi hadde veldig lyst til å få til følelsen av en litt lun og eksklusiv hule. Litt hotellfølelse med store puter og hvitt sengetøy. Å våkne til følelsen av hverdagsluksus! Og så er det noen praktiske ting som må på plass! En god garderobeløsning med god oppbevaringsplass er viktig. Jeg tror ikke jeg er den eneste jenta i verden som ønsker meg walk - in garderobe, og når man først får muligheten til å bygge sitt eget drømmehus,  måtte jo dette på plass. I tillegg har jeg alltid hatt lyst på et lite sminkebord - et sted jeg kan gjøre av hårføner, smykker og småting. Martin synes heldigvis dette var en god ide han også!


Vi startet med å gipse veggene. Vi hadde veldig liten erfaring med gipsing før vi melde oss på dette prosjektet - og det skulle raskt vise seg at det er akkurat like komplisert som man skulle tro. Den ene gangen vi hadde prøvd oss på dette før måtte vi etter 7 mislykkede sparkelstrøk tilkalle profesjonell hjelp. En ting er plateslåinga - ved bruk av gips sko, vår soleklart beste investering gjennom prosjektet, fikk du vi jo ganske dreisen på etter hvert. Men sparkingen - den evinnelige sparkingen som må utføres helt perfekt minimum tre strøk, den tar jo helt knekken på en. Og så står man der kl 4 om natta i dårlig belysning og tenker at man har fått det til - og så står sola opp og du føler deg snytt. Når man bare har to dager på å bygge et rom er det en evig kamp om tørketiden. Å planlegge godt er virkelig nøkkelen for å komme i mål erfarte vi etter hvert. Men så er det så uendelig mange fordeler med gips fremfor andre materialer! Det er billig - og på et stramt budsjett er det alfa og omega. I tillegg kan man få det listfritt og helt slett som er et uttrykk som appellerer veldig til oss.  Gips er lett å skjære i - man kommer langt med tapetkniv, og ettersom vi bodde i et tett nabolag kunne vi ikke bruke bråkete verktøy på natten. Dette gav oss muligheten til å jobbe døgnet gjennom. Ja ? det er mye jobb, men vi synes helt klart det blir finest.

 

Etter å ha plateslått, sparklet, pusset og lagt akryl i hjørner, grunnet vi veggene før vi malte to strøk i fargen Deco Blue. Dette er en farge vi liker veldig godt begge to - så vi malte rett og slett taket i samme farge for å skape en litt lun hule. I garderobenisjen ønsket vi en litt lysere farge, Bomull fra Jotun. For å føye disse to kontrastfargene godt sammen, og for å skille mellom de to delene av rommet valgte vi å dra dette i en skrå linje langs veggen. Vi malte først med en farge over hele området - så la vi på maskeringsteip. Et tips er så å male et strøk over maskeringstapen med den lyse fargen. Da unngår man at malingen kiler seg under maskeringstapen og

lager skjolder. Så malte vi over med den mørke malingen på den ene siden og den lyse på den andre. På et eller annet tidspunkt litt utpå natta så vi at vi hadde gjort noe feil og at grunningen faktisk var malingen som var igjen under maskeringstapen. Sånn går det når man ikke sover noe særlig! Vi synes det egentlig ble kult!  Noen ganger feiler man men finner ut at det blir best slik.

Så la vi gulv. Martin hadde et sterkt ønske om teppegulv. Han synes det høres så digg ut å våkne og kunne krølle tærne ut på et mykt og deilig gulv.  Teppegulv ble det - alt for å unngå morragretne mannfolk. Gulvet i en lys grå nyanse kjøpte vi på Teppabo. Det gikk faktisk ganske greit å montere også ? men var fryktelig tungt og klønete å få opp trappesjakten, og det var en helt ny erfaring å legge denne typen gulvbelegg.

Så sto sengegavlen for tur. Vi ønsket å lage en litt massiv og annerledes spile konstruksjon. Vi fikk veldig gode råd av Alex på Monter. Der fikk vi veldig god veiledning for hvilke materialer og tykkelser på materialene vi burde bruke - og de organiserte transport. Uten den servicen vi fikk hadde ikke dette vært mulig! Sengegavlen bygde vi av furu glattkant kjøpt hos Monter. Ideen er ganske enkel men det er en tidkrevende prosess fordi det er så fryktelig mange biter å sette sammen. Vi kappet først til alle lengdene som skulle være på veggen i riktig lengde og gjæret dem 45 grader i toppen. Vi markerte i hvilken høyde spikerslagene var og skjøt dem fast med spikerpistol. Vi startet på den ene siden og vatret den første spilen godt vertikalt før vi satte i gang, og brukte en rest av en glattkant for å måle mellomrommene mellom spilene. Når vi var ferdige med veggkonstruksjonen startet vi med taket. Her ville vi at spilene skulle være i ulike lengder, men prosessen er identisk med fremgangsmåten på veggen. I tillegg til å skyte spilene i taket, limte vi dem med trelim for ekstra stabilitet. Hvis du ser nøye etter ser du to spiler som er i helt annen lengde enn de andre - den ene representerer Martin og den andre meg. Sjekk ut oppskrift i tidligere blogginnlegg!

 

seng soverom aina og martin tv 2 huset
nattbordslampe huset tv 2
spileseng sengegavl huset tv 2 aina og martin

seng spiler huset aina og martin

seng soverom huset tv 2¨


Også veggen som delvis delte walk in fra resten av rommet bygde vi i furu glattkant list men denne i en litt større dimensjon. Her er det kun feste i tak og gulv og da er det viktig at materialene ikke er før spede slik at det blir solid nok og har nok stabilitet. Vi bygde først en ramme i de dimensjonene vi ville ha. Så fellte vi inn glattkantlist med en glattkants bredde mellomrom. Vi skar til en midtdrager for stabilitet, og lagde til knagger på baksiden for oppheng av skittentøyskurver og klær. Fordelen med denne veggen er at du får avgrenset rommet, men likevel får luft og lys gjennom.

 

walk in closet spilevegg aina og martin tv 2

spilevegg huset tv 2

soverom huset tv2

 


Kommodene i walk in garderoben fikk vi tak i brukt på Finn.no, men er originalt fra IKEA. Vi pusset overflaten lett for en litt mattere finish. Over kommodene satte vi inn en klesstang og en tversover gående hylle i MDF som vi malte i samme farge som veggen.

Vi valgte å bygge utforing til vinduet selv. Dette var skikkelig utfordrende! Utforingen bygde vi i furu kryssfiner 19 mm som vi gjæret i kantene. På moderne vinduer er det et smalt spor der utforingen skal skyves inn - og for å få til dette tynnere partiet på vår hjemmesnekra utforing måtte vi gå til anskaffelse av en håndoverfres. Vi freste så ut spor og monterte det sammen med trelim. Vi lot endestykket  på utforingen fungere som list, og lot den stikke noen cm dypere enn åpningen, i stedet for å legge på lister i etterkant. Vi synes dette gir en litt kul effekt ? nesten som en ramme på et bilde. Det var en ting å bygge utfôringen, men det å tilpasse veggen rundt var enda verre. Fordi vi ikke skulle ha noen lister måtte gipsen gå kant i kant med furu utforingen. Alle som har skjært i gips forstår at det ikke er like lett å få det rett og pent. Vi knota noe veldig - men var tålelig fornøyd med resultatet til slutt.

 

utforing vindu diy aina og martin huset

utforing vindu huset tv 2


 

Sminkebord konstruksjonen består av 2 hyller og en liten skuffeseksjon fra IKEA. Benkeplaten lagde vi selv av en tilskåret MDF plate som vi malte i samme farge som veggene i walk in garderoben. Speilet over fikk vi tak i på loppemarked for 20 kr! Vi elsker loppemarked ? man kan virkelig finne fantastiske skatter og ting som ingen andre har! I tillegg har vi veldig sansen for gjenbruk! For en fantastisk ting at noen har hatt et gammelt støvete speil liggende ? som plutselig har fått helt nytt liv  - og det på TV. Heia gjenbruk!  For at et sminkebord skal ha noen funksjon må man ha god belysning. Den kule lampa over speilet er fra IKEA. Krakken fant vi hos KID Interiør.

sminkebord lampe huset ainaogmartin

sminkebord huset tv2

sminkebord aina og martin

 


Vi investerte i en god 180 seng fra IKEA med god overmadrass. Vi skal tross alt gjennom de mest slitsomme ukene i vårt liv, der søvn blir mangelvare. Da blir søvnkvaliteten desto viktigere. Sengen fylte vi med masse puter, hotellputer og digge dobbeltdyner. Vi lot alt være i helhvitt. Det er litt ren og luftig luksusfølelse med helt hvitt sengetøy - litt hotellfølelse. Dessuten har vi valgt mange mørke farger i rommet - så da synes vi det var viktig med noen lyse elementer, skyter Martin inn. Alt sengetøyet er fra IKEA, mens pynteputene i rosa og grå blå er fra KID interiør. Som nattbord brukte vi to bokshyller fra IKEA. Som nattbordslamper monterte vi to hengende pærelamper fra Claes Ohlson.  På nattbordet fikk også rommets viktigste elementer plass - to tegninger vår datter har laget til oss. Hun er ei jente med mye kreativitet ? og rett før vi reiste bort for å delta på dette eventyret hadde hun malt to like hjertebilder - ett vi skulle ha med oss, og ett hun skulle ha hjemme. Nattbordet  er det første man ser om morgenen og bildet hadde vi med oss hele tiden som en påminnelse om hvorfor vi valgte å gå i gang med dette prosjektet. Drømmen om å kunne gi henne et hjem, og en verden full av muligheter!

kjærlighet

På veggen mot vinduet monterte vi en gardinstang fra vegg til vegg fra IKEA og satte opp tre ulike gardiner fra Kid interiør i grå blå og rosa nyanser. For å sikre lystetthet monterte vi i tillegg en persienne aktig gardin fra IKEA inne i vindusrammen. Fordi utforingen fra vinduet stakk et par cm ut var det viktig at gardinstangen også gikk litt ut i rommet.

Mot slutten vasket vi alle flater ? pusset vinduer og så sto ?nipsingen? for tur.

detalj huset soverom aina og martin tv 2

 

Helt på slutten oppdaget vi at vi hadde glemt å montere listen på toppen av døra mot gangen. Det var helt surrealistisk. Der hadde stressa med å re opp og vaske vinduer - og så hadde vi glemt noe sånn helt vesentlig!  Vi rakk rett og slett ikke den der lista, selv om den lå ferdig kappet og malt! Sånn er det noen ganger, og selv om det var fryktelig frustrerende der og da fikk vi opp lista litt senere på dagen, og så var vi veldig fornøyde.

Vi trodde virkelig ikke vi skulle vinne denne runden. For det første hadde vi jo vunnet sist konkurranse - og nå følte vi virkelig konkurransen tilspisset seg. Ikke mist synes vi de andre hadde så utrolig flotte soverom! Dessuten trodde vi at mangelen på list kunne være med å felle oss. Her kunne virkelig alt skje følte vi!

Det var utrolig kult og overraskende å vinne denne runden. Men fy søren for et kick det er å sitte og vente på avgjørelsen og så at det går ens vei. Adrenalinet pumper i kroppen og den motivasjonen man føler på i etterkant dro oss videre selv om vi både var slitne, sultne og skittene.

Da vi la oss den kvelden ? i en myk luftig hotellseng, med en himmel av spiler over oss og med den gode seiersfølelsen i magen - det var utrolig godt. Det rommet forble vår lille oase gjennom hele prosjektet. Det som var så rart, var at resten av huset fremdeles var et tomt skall - men når du åpnet døren til soverommet kom du inn i en helt annen, magisk verden.

Vi håper du koste deg like mye med epsioden som oss

<3 Aina og Martin


 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Asker

HUSET TV2 - premiere 8 Mars kl 20.00 på TV2 Følg vår reise i kampen om drømmehjemmet! Aina og Martin, 27 og 28 år. Bosatt på Billingstad Katt og Datter

Kategorier

hits